2014. március 1., szombat

Garnier micellás víz - Igazi Bioderma dupe?

A legújabb őrületet, a micellás vizet senkinek nem kell bemutatni, legalábbis Nektek, aktív blogolvasóknak biztos nem!
Az egyik leghíresebb és egyben legdrágább verzió a piacon a Bioderma Sensibio H2O micellás vize, ami amellett, hogy maradéktalanul és pillanatok alatt eltávolítja a sminket, tonikként is használható, ráadásul nem szárítja, nem irritálja, hanem nyugtatja a bőrt, de az ára sajnos több, mint borsos!

Szerencsére bőven van olcsóbb alternatíva a drogériák polcain, az egyik a Garnier micellás vize.
Részletes tesztet nem akarok írni róla, hiszen kismilliót találtok a netem, inkább azonnal a lényegre térek! 

Jó régi kép....még hó volt! :P

A legfontosabb kérdés az, hogy vajon a Garnier micellás vize tökéletes Bioderma hasonmás-e vagy sem!
Nos, nem. Nem tökéletes Bioderma dupe...

A hasonlóságok: 

1. A csomagolás: Mindkettő átlátszó műanyag üvegben van, mindkettőnek rózsaszín a kupakja, a design fehér-rózsaszín-fekete vonalon  mozog, mindkettő jól és könnyen adagolható.


2. Illat: vagyis inkább az illat hiánya, hiszen mindkettő illatanyagmentes. 
3. Állag: Mindkettő víz állagú és víztiszta.


4. Mindkettőből kis mennyiség is elegendő egy-egy alkalommal.


A különbségek: 

1. Hatékonyság: Az első és leglényegesebb különbség, hogy a Garnier nem annyira hatékony a sminklemosásban, mint a Bioderma. Ügyes, nagyon ügyes, gyorsan és látványosan dolgozik, de a szempillaspirállal nem igazán boldogul! Látszólag eltünteti, de sajnos reggelente gyakran találkozom lemorzsolódott spirál darabokkal, sötét "spirálkarikákkal" a szemem alatt. Hiába törlöm át a pillákat este számtalanszor, reggel kénytelen vagyok újra áttörölni a szememet, a Biodermánál viszont sosem kell duplamunkát végeznem!

2. A bőr tapintása a használat után: A Bioderma micellás vize pillanatok alatt beszívódik/felszárad és selymes, sima, puha bőrt hagy maga után. A Garnier micellás vize után azonban a bőröm ragacsos mégis valahogy száraz marad. Ez a ragadósság egyébként néhány perc után szelídül, de a bőr nem lesz selymes, nincs meg az a tiszta érzés, ami a Biodermánál igen.     

3. Kiszerelés: A Bioderma 3 féle kiszerelésben is kapható, a Garnier viszont csak 400 ml-es kiszerelésben elérhető, ami elvileg 200 használatra elegendő. (Ezt egyébként hajlamos vagyok elhinni...bár az változó, hogy ki milyen gyakran nyúl micellás vízért egy héten, és az sem mindegy, hogy egy alkalommal ki hány millilitert használ el, de reálisnak tűnik ez a szám.)


4. Az ár: A Bioderma 250 ml-es verziója kb. 3500 Ft, a Garnier 400 ml és kb. 1700 Ft.

5. Irritáció: Nagyon ritkán előfordult, hogy a Garnier után kipirosodott kicsit a szemem körüli bőr, illetve a ragacsosság ellenére valahogy száraznak éreztem a szemkörnyékem. A Biodermánál ilyet sosem tapasztaltam, utóbbi kíméletesebb, a Garnierrel az érzékeny bőrűek vigyázzanak azért! 

Mindent összevetve tehát nem, a Garnier micellás vize nem tökéletes Bioderma dupe, de nem rossz alternatíva, ha nem akarsz vagy nem tudsz több ezer forintot kifizetni a Biodermára.  
Én mindenesetre a Biodermára szavazok, és azt fogom újravásárolni, mert számomra a Bioderma a "WOW" kategória, a Garnier pedig inkább csak "rendben van".

6 megjegyzés:

  1. uff...ha marad egy ragacsos érzés a garnier után akkor inkább kihagyom

    VálaszTörlés
  2. Nekem még mindig a Bioderma az igazi, szemre és tonikként is. A L'Orealt próbáltam, nem tett jót a szememnek, a Garnierről meg még rosszabbakat olvastam, szóval, inkább megveszem a Biodermát akciósan, kitart min. fél évig.

    VálaszTörlés
  3. Nekem a Bioderma felé húz a szívem leginkább. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem sajnos nem jött be. :( Ugyanúgy bedagad tőle a szemhéjam, mint minden más lemosótól. Az egyetlen, amit használni tudok, és bírja a bőröm, az a Bioderma.
    (Ja, és a Garnier és a L'Oreal összetétele tökéletesen megegyezik, csak az összetevők sorrendje más a csomagoláson)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem ez veszem meg, ha elfogy a L'Oréal. :)

    http://moonangelstories.blogspot.hu/2014/02/nyeremenyjatek.html

    VálaszTörlés
  6. Nekem meg a Bioderma nem szedi le a sminkem, és kiszárította az amúgy egyáltalán nem száraz bőröm (na jó, télen szárazabb), úgyhogy nem nagyon kísérletezek más micellás vizekkel, azt hiszem :) Pedig jó érzés volt vele áttörölni a bőröm, tetszik ez a víztisztaság.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...