2014. március 5., szerda

Mini parfümszóró az ebay-ről (Travalo dupe)

Néhány hete csillapíthatatlan vágyat kezdtem érezni egy Travalo után...


Tudjátok mi az a Travalo, ugye? Egy pici, könnyű parfümszóró üvegcse, amit könnyedén, pillanatok alatt feltölthetsz a kedvenc parfümöddel, így nem kell mindenhová magaddal hurcolnod a gyakran nehéz és sérülékeny parfümös üveget, csak a Travalo-t! :)

A folyamat egyszerű! Vedd le a parfümödről a szórófejet, majd a Travalo-t illeszd rá a műanyag csőre és pumpálj némi parfümöt az utántöltőbe!

Borzasztóan praktikus kis kütyü, az tény, viszont elég drága, ahhoz képest, hogy kisebb mint egy rúzs, illetve hogy műanyagból készült! (2150 Ft-ba kerül a legolcsóbb, legalapabb verzió, a szebbekért azonban ennél is többet, kb. 3000 Ft-ot kell fizetnünk!)    

Fájt volna kifizetni több ezer forintot egy ilyen kis mütyürre, még akkor is, ha csak egyszer kell megvenni és utána évekig használható, úgyhogy szétnéztem az ebay-en, hátha találok olcsóbb alternatívát. Naná, hogy találtam! :D


Persze az ebay-es változaton nincs Travalo felirat, de ezt leszámítva a megszólalásig hasonlít a Travalo-ra! Könnyű, nagyon kis csinos és kifogástalanul működik: 
- a kupakja jól zár, táskabarát,
- töltés közben nem megy kárba egy csepp parfüm sem,  
- töltés után sem kell aggódnod, hogy esetleg kifolyik a táskádba a parfüm, az parfümszóró alján található nyílás ugyanis csak befelé engedi a folyadékot, kifelé nem,
- a pumpa nagy szögben, kellő mennyiségű parfümöt, kellő erősséggel bocsát ki!
Tényleg nem tudok belekötni!


/Szeretném azt hinni egyébént, hogy a Travalo jobb minőségű (mű)anyagból készült, vagy szebb/jobb minőségű a pumpája, de valószínűleg a Travalo esetében is inkább a márkanevet kell megfizetni, nem a kiemelkedő minőséget.../


 Erre a kis pöcökre kell csatlakoztatni a parfümszóró alját!

 És íme, a félig töltött parfümszóró! :)

Én ettől az eladótól rendeltem az enyémet, összesen 735 Ft-ért!
Az utántöltő egyébként sérülésmentesen, egy kis masnis dobozban érkezett, rengeteg színben elérhető a fent linkelt eladónál, és némi plusz pénzért különböző színű tartót is válaszhatsz mellé! A hülyének is megéri! ;)   

13 megjegyzés:

  1. ilyenekkel én is már szemeztem :D szerintem jópofák és praktikusak :)

    VálaszTörlés
  2. Én is rendeltem ilyet, de az enyém valószínűleg eresztett , mert csak úgy magától eltűnt belőle a parfüm, illetve a neszesszeremen éreztem a parfümillatot :( Később rendeltem egyszerű utántöltős üvegcséket, amiknek le kell tekerni a tetejét. Hónapokig böngésztem az ebayt, mire találtam olyat, ami tetszett, 2x3 db-t vettem, és gyönyörűek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, kíváncsi lennék rájuk! Be tudod linkelni? :)

      Törlés
    2. Már amikor szerzeményes bejegyzést írtam róluk, akkor sem találtam meg őket ebayen, de nálam meg tudod őket nézni: http://biablogol.blogspot.hu/2013/12/decemberi-szerzemenyek.html :)

      Törlés
  3. Nekem olyan van, amelyiknek nincs lyuk azalján. Az üveg száján át kell feltölteni. 1 USD körüli áron kapható. Nem dobozban érkezett, hanem bubis borítékban. Szerintem nagyon jó kis eszköz. :-)

    VálaszTörlés
  4. Milyen régóta szeretnék én is ilyen kis travalot. De soha nem szántam volna rá 3000 forintot. Ez az olcsóbb megoldás viszont nagyon szimpatikus! :)

    VálaszTörlés
  5. Ó, már én is gondolkodtam egy ilyenen, de sokalltam az árát. Köszi a bejegyzést :-)

    VálaszTörlés
  6. én már csak azon gondolkozok, hogy ha másik parfümöt akarok belerakni, mert kifogyott... akkor hogy "mosom" ki, hogy az előző parfümmel ne keveredjen? o.O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy ki lehet mosni...az alkohol alkalmas lenne ugyan rá, de nem lehet belepumpálni, hiszen azt leginkább ilyen gyógyszertári üvegben adják.

      Szerintem célszerű minden parfümhöz másik parfümszórót venni, ami mondjuk színben hasonlít a parfüm eredeti üvegéhez, és akkor össze sem fogod keverni őket. :)

      Törlés
  7. Ez ennyi, ha jól működik akkor a hülyének is megéri! :D Travalo van itthon, de csak azért mert kaptam egyet, különben eszembe nem jutna annyi pénzt kiadni érte.

    VálaszTörlés
  8. Nekem van egy Travalo-m, de ez fémből van. Én USA-ból rendeltem mert sokkal olcsóbb volt így, főleg hogy akcióis volt eéppen rá. Elvileg ugy lehet tisztítani hogy miután kifogyott belőle a parfüm, akkpr alkoholos vizet kell belepumpálni, jól megrázni és kifújni belőle. Nem tudom ez mennyire hatásos módszer, de kétlem hogy egy intenzívebb parfüm illatát elvenné...
    Egyébként a Flormar is árul ilyet. ;-)

    VálaszTörlés
  9. Ugyanezt néztem én is, egy héttel ezelőtt! :) Aztán elvetettem, mert még a színt illetően sem tudtam dönteni, így várom hogy homlokon legyek csókolva és megálmodjam, hogy ugyan már a rózsaszín vagy a sötétkék darab tetszene hosszabb távon...
    Amúgy szerintem nincsen különbség a termékek között, egy és ugyanaz a kettő, max. talán a travaloban a tároló üvegcse keményebb/vastagabb üvegből lehet. De ennyi, ha kalapáccsal rávágnánk mindkettőre, eltörnének tutira, így feleslegesnek tartom megvenni drágábban. Főleg, ha van olcsóbb alternatíva is! :) Köszi, nagyon hasznos ez a bejegyzés! Igaz, a szín dilemmámban annyira nem segített, de legalább a funkción nem töröm már tovább a fejem, hogy most lesz-e ugyanolyan jó, mint a másik.

    VálaszTörlés
  10. hú, ez tényleg nagyon jó kis bejegyzés. ugyanez volt a bajom a travaloval, hogy ennyire veszett drága. de ezt az olcsóbb verziót szerintem meglesem majd. köszi! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...