2014. március 17., hétfő

Tangle Teezer Compact Styler Beloved

Tangle Teezer...sokáig teljesen hidegen hagyott, hogy mi is ez és miért jó. Persze mindig elolvastam az ezzel kapcsolatos posztokat, és egy-két videót is megnéztem a YT-on, de nem igazán izgatott a dolog, úgy gondoltam, nekem erre nincs szükségem. (Vékony szálú, nem túl gyorsan kócolódó hajam van.) Egyik reggel azonban bevillant, hogy még is csak jó lenne próbálni egy ilyen csodafésűt....

Sokáig vaciláltam, hogy melyik verziót vegyem meg (a Salon Elite-et vagy a Compact Styler-t), de miután megláttam, hogy az Iparfümériában kapható egy Beloved nevű (limitált) változat is, nem agyaltam tovább!


A szett ugyanis egy krómos díszítésű Compact Styler-en kívül egy fekete bársonytokot is rejt, ami megvédi a Tangle Teezer-t a karcolódásoktól és a koszolódástól, ez pedig különösen tetszett, mivel tudtam, hogy utazós, táskalakó fésű lesz, és nem akartam, hogy idő előtt megsérüljön, ha már több ezer Ft-ot kiadok rá.


Ez a krómos felület egyébként nagyon szép és szerencsére nem gyűjti az ujjlenyomatokat sem, pedig féltem, hogy így lesz.


A tüskéket védő alj stabil, mozog kicsit, de nem jár le, így biztosan nem sérülnek a fogak, a dundi S alakra kialakított forma pedig remekül illik a tenyerembe, úgyhogy a külcsínnel és a fogásával nincs gond. (Persze azért el tudnám viselni, ha lenne nyele, de néhány nap után megszokható ez a markolós fésülködés is.)


Ami már az 1. használatnál feltűnt a TT-vel kapcsolatban: van egyfajta hangja, amit fésülés közben hallat.
A cicatulajdonosok tudják, hogy a cicák szőrét néhanapján át lehet kefélni ilyen cicafésűvel, hogy a szőr nagy része a kefében maradjon és ne a lakás különböző pontjain...na a TT-nek ugyanolyan hangja van, mint mikor a cica szőrét kefélgeted a cicakefével! :P Nem is tudom hogy mondjam...valahogy serceg a műanyag a hajon, ami engem nem, de másokat zavarhat.
 

Így a képek alapján kissé ijesztőek ezek a tüskék, de mivel műanyagból készültek és némiképp rugalmasak, nem sértik a fejbőrt, sőt kellemesen masszírozzák fésülködés közben!

És ami a lényeg: megdöbbentően hatékony, mégis kíméletes! 
Könnyedén, akadálytalanul siklik a hajon és pillanatok alatt tökéletesen kifésüli, miközben egyáltalán nem tépi, nem húzza a hajat! A folyamat abszolút fájdalommentes, akkor is, ha száraz, kócos hajon használom, és akkor is ha törölközőszáraz, sampontól totálisan összegubancolódott hajon! 

A kifésülésben abszolút bajnok, tényleg szép, rendezett és nagyon-nagyon-nagyon sima lesz tőle a hajam (mintha minden egyes szálat lesimítana és a "helyére rakna"), de azért vannak hibái is.

Azt vettem észre pl., hogy hajlamos lelapítani az egyébként is könnyen lelapuló hajamat, ezért úgy szoktam használni, hogy lehajolok és a tarkómtól a hajvégek irányába fésülöm át a tincseket. Ezzel a módszerrel nem lapul le tőle a hajam, de pl. a buszon, vagy az irodában ez nem sajnos mindig kivitelezhető.

Illetve több helyen olvastam azt is, hogy nagyon könnyű tisztítani a Tangle Teezert, mert ha egy szálat megcsípsz, jön vele a többi is. 
Hááát, én ezt valahogy nem tapasztaltam. Nem tudom, hogy én vagyok-e ennyire béna vagy ez csak egy parókányi bent ragadt hajjal működik, 15-20 szállal nem, de szerintem nem olyan könnyű a tisztán tartása, én legalábbis percekig szedegetem a szálakat belőle egy-egy takarítás alkalmával.

Összességében: Jó cucc! A Tangle Teezer tényleg nagyon kíméletes a hajjal, a fésülködés nagyon egyszerű, gyors és egyáltalán nem fáj, ez a gyengéd bánásmód pedig hosszú távon biztosan kifizetődik (legalábbis ha abból indulunk ki, hogy kevésbé sérül a haj szerkezete, és hogy a fogak nem törik le a hajvégeket), ráadásul tényleg szép, sima és egészséges kinézetű lesz tőle a haj.

Bár továbbra is azt gondolom, hogy kissé túl van árazva ez a termék (bár az is igaz, hogy csak 1x kell megvenni és utána évekig használható), nem bántam meg, hogy megvettem a Tangle Teezert, a legjobb fésű, amit valaha próbáltam.

8 megjegyzés:

  1. Bár még mindig nem érzem égető szükségét egy ilyen fésűnek, de újabb ok, amiért kell: imádom a cicafésű hangját... :D

    VálaszTörlés
  2. Tetszik ez a krómos külső, ha most nagyon szükségem lenne rá, rögtön megvenném már csak ez miatt is :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem a baris van, és számomra is nagyon hatékony, jobb mint bármelyik eddig próbált fésű. :)) Gyönyörű ez a króm kiszerelés!

    VálaszTörlés
  4. Nekem a Salon Elite van meg és egyszerűen imádom! Mielőtt még nem ezt használtam egyszerűen sírni tudtam volna fésülködés közben, úgy húzta a hajamat a régi kefém. Ezzel viszont 1 perc alatt tökéletesen ki tudom fésülni! És tényleg nagyon szép ez a szín! :)

    VálaszTörlés
  5. úúú, kiskoromban "éneklő fésűnek" hívtam az ilyeneket:) A hangja biztos szuper, én ezt nagyon szeretem. De az ára... Maradok inkább a vaddisznó sörtéből készült keféimnél, nekem ezek váltak be nagyon. Már a kétéves lányom is csak ilyennel fésülködik, a többi (ahogy ő mondja) "húzós".

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki ez a fésű. Én is régóta kerülgetem, de egyszer biztos rászánom majd magam a rendelésre. :)

    VálaszTörlés
  7. Nem csodálom, hogy erre a változatra szavaztál, mert ez valami csodás! Nekem amúgy hajkefém van hasonló sörtékkel, és nagyon szeretem, mert sokkal könnyebb kibontani a hajam vele, mint eddig bármivel, viszont nem is lapul le tőle, mint a természetes sörtéjű keféktől :-)

    VálaszTörlés
  8. Én is imádom a Tangle Teezer-em, sokkal kevésbé törik a hajam amióta használom! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...