2014. április 3., csütörtök

Samponminták - Melyik lesz a befutó?

Aki vásárolt már valaha az Iparfümériában, az valószínűleg tudja, hogy egy-egy rendelés alkalmával a rendszer mindig felajánlja, hogy válasszunk 2 meghatározott minta közül egyet, ajándékba. Ezek általában parfümminták vagy hajápoló termékek, legalábbis én ilyen ajánlatokat kapok legtöbbször.

Utóbbinak egyébként nagyon szoktam örülni, ugyanis jó ideje fontolgatom, hogy beruházok egy professzionális samponra és balzsamra, de korábban mindig visszakoztam a vásárlásról, ugyanis  - pl. az Iparfümériában is - ijesztően nagy a kínálat a professzionális samponok és balzsamok terén, én pedig tipikusan az az ember vagyok, aki nehezen választ, pláne így látatlanban.

Persze van olyan márka, ami szimpatikusabb, mint a másik, de egy adott márkán belül is elég nagy a választék, ráadásul ezek a termékek azért nem két fillérbe kerülnek, szóval jó lenne olyat választani, amit azért remélhetőleg szeretni fogunk....Na, ez az a helyzet, amikor óriási segítséget jelentenek a minták!!

Egy tökéletes világban egyébként MINDENBŐL árulnának a drogériák mini kiszereléseket is, amik kilónkénti ára nem lenne több a teljes méretű termék kilónkénti áránál....de jó is lenne....

Egy szó, mint száz, az elmúlt 2-3 hétben kiürítettem pár sampon/balzsam mintát, így elérkezettnek látom az időt, hogy beszámoljak róla, mit tapasztaltam 3-4 alkalom után és vajon megvenném-e az adott termékeket teljes kiszerelésben. Íme, a mai adag:


Schwarzkopf Professional BC Bonacure Moisture kick sampon normál/száraz hajra: Ennek a samponnak nagyon jó az állaga! Túlzásnak tűnik, de tényleg kellemes vele hajat mosni, és szerencsére kevés is elég belőle egyszerre, mert nagyon jól habzik.


Az illata...isteni! Nem sikerült rájönnöm, hogy pontosan mi is ez az illat, de hajmosás közben végig egy tál száraz, karácsonyi teasütemény képe lebeg a szemem előtt...egy kicsit mintha gyömbéres lenne...vagy szerecsendiós? Nem tudom, de nagyon fincsi. :D (Sajnos az illat nem tartós, szárítás után elillan.)
Öblítés után nem volt száraz, sem kócos a hajam, könnyen kifésülhető (vizesen is) és nagyon puha volt minden alkalommal. Mivel a hozzá passzoló balzsamból nem volt mintám, így kénytelen voltam balzsam nélkül tesztelni, de azt kell hogy mondjam, balzsamozás nélkül is szép, sima és selymes lett a hajam tőle! (Vajon milyen lett volna a végeredmény, ha a saját balzsamjával együtt használtam volna?! :O :D)

Megvenném teljes kiszerelésben? Igen!

Weleda  Hair Care sampon búzával korpásodás ellen: Az első dolog, ami jóformán mellbevágja az embert, mikor először használja ezt a sampont: az erős, gyógynövényes, mentolos illat!


A második, nem annyira szimpatikus dolog a nagyon folyékony állag, a csúnya sárgás szín, és az a tény, hogy ez a sampon szinte alig habzik. Rengeteget kellett a hajamra kennem belőle, ahhoz, hogy azt érezzem, nem sima vízzel mosok hajat! (Natúr kozmetikum lévén mondjuk erre számítani lehetett, tudom, de valahogy reménykedtem benne, hogy ez most más lesz.) 
Öblítés után a hajam egyáltalán nem volt selymes, sőt száraz és kócos tapintású volt, elakadt benne a kezem, ha az ujjaimmal próbáltam "kifésülni". Sőt, mi több, olyan érzésem volt, mintha réteget képezne a hajszálakon, mintha nem lehetne rendesen kimosni a hajból...
Szerencsére szárítás után azért jobb lett a helyzet, nem tapasztaltam semmi kirívót, de a fentiek miatt nem nagyon tetszett ez a sampon.

Megvenném teljes kiszerelésben? Nem!

Goldwell Dualsenses Blondes&Highlights sampon és balzsam: Ez a két minta is okozott némi meglepetést az első használatkor, ez a sampon és balzsam ugyanis LILA színű!


Nem az a halvány, kissé áttetsző lilás folyadék...nem! Ez sötét lila! (A fotókon látszik, hogy mennyire!) Totál egyedi, nem? :O :D

Az állaguk már nem ennyire extrém, inkább átlagosnak mondható: a sampon jól habzik, a balzsam megfelelően krémes, jó érzés őket használni. Mindkét termék fodrászszalon illatú, ami határozottan hozzájárul a luxusérzéshez. :)

Balzsamozás után, már vizes hajon is érezhető, hogy a haj sima, kócmentes és selymes, de szárítás után derül csak ki igazán, hogy milyen jól működik ez a kombó! Szárítás után ugyanis a hajam nagyon-nagyon-nagyon, szinte extrém módon selymes, puha és fényes, szinte kicsúsznak a hajszálak a fésű fogai illetve a ujjaim közül!

Megvenném teljes kiszerelésben? IGEN! Ez nem is lehet kérdés!:)


 A Ti tökéletes világotok milyen lenne beauty szempontból? :)

6 megjegyzés:

  1. "Egy tökéletes világban egyébként MINDENBŐL árulnának a drogériák mini kiszereléseket is"

    Ez olyan aranyos volt :) Meg utópisztikus :D

    VálaszTörlés
  2. A Bonacure Moisture Kick-et használtam anno, nagyon-nagyon szerettem, teljesen más minőségű lett a hajam vele, persze a jó értelemben. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis teszt, köszönöm! kár, hogy a weleda ilyen csalódás... A schwarzkopf hamvasito samponja is durva lila, hasonló az utolsó mintádhoz :)

    VálaszTörlés
  4. Az utolsó valószínűleg azért lila, mert valamennyire hamvasítani hivatott a szőke hajatt,általában a festettre valók ilyenek :) Én utálom, hogy utána minden lila habban úszik :D

    VálaszTörlés
  5. A tökéletes világban lefóliáznák a sminktermékeket a drogériákban és mindenből lehetne kérni tesztelésre egy adagot! :)

    VálaszTörlés
  6. Egy ideális világban mindenből lenne mini kiszerelés - akkor nem állnának hegyekben kihasználatlanul pl. az arcápolók, vagy a "hidratálók".

    Jó lenne, ha a sminktermékek le lennének fóliázva, és lehetne kérni tesztelésre egy adagot. Én ezért a mintáért még fizetnék is, de a fejemet verem a falba, amikor megveszek valamit, amiről otthon derül ki, hogy használhatatlan.

    Egy ideális világban nem ennyire magasak a szállítási költségek, nem törnek el a szemhéjpúderek, és nem akkor fogy el valami, amikor SOS-ben szükséged van rá :D

    (Kallos sampont ajánlom, Bp-n van több boltjuk is, ahol hozzáértők dolgoznak)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...