2015. március 17., kedd

Az utóbbi idők legnagyobb csalódásai - 1. rész

A Makeup Revolution Amazing Volume nevű szempillaspirálját hónapokkal ezelőtt kaptam tesztelésre - amikor a Pink Pandán még vadiújnak számított ez a márka -, de akkoriban annyi spirált használtam egyszerre, hogy nem lett volna okos döntés még egyet befogni, így félretettem.


Mostanra sikerült elhasználni néhány spirált, ezért néhány napja úgy döntöttem, hogy itt az ideje bevetni a kicsikét. Nem kertelek: sajnos nem jött be ez a spirál! Annyira nem, hogy óva intek mindenkit tőle!

Mondom, hogy miért:

Tudom, nem kellene hogy számítson, de nekem igenis fontos a csomagolás. Ennek a spirálnak sajnos nem túl megkapó a külseje.


Nem csúnya, de valahogy nem kelt minőségi hatást, a feliratok nagyon könnyen lekopnak róla, ráadásul a kefe szára olyan ferde, olyan görbület van benne, hogy csak na! A funkcióját egyébként ellátja, jól záródik, de ennyi.
Tudom, hogy ez egy "low-budget" szempillaspirál, de ennél vannak sokkal-sokkal szebb, hasonlóan olcsó spirálok is a piacon (pl.:essence).

A másik dolog, ami miatt nem szerettem meg ezt a spirált: a textúra. A festék állaga nagyon-nagyon száraz volt már az első alkalommal is és természetesen később sem lett hígabb. :P

Egy ennyire száraz spirállal sajnos nem könnyű szép sötét, definiált pillákat varázsolni, hiszen ha a festéknek nincs ereje bevonni a pillákat egészen a végükig, nem fog hosszabbnak hatni a pillasor.
Márpedig ha nem hatnak elég hosszúnak a pillák, a tekintet nem lesz nyitottabb, hiába a dússág.

Egy szó, mint száz: valamelyest dúsított, de szinte alig hosszított, és sajnos nem csak hogy nem lett drámai a hatás, a szolidnál is szolidabb lett a végeredmény...amiért én nem rajongok.
Az illata sem túl jó egyébként, de mivel a legtöbb spirálé nem az, és nem is kell, hogy az legyen, erre nem panaszkodhatom.




 Az igazsághoz egyébként az is hozzátartozik, hogy összesen 4x használtam ezt a spirált. Ennek az az oka, hogy nem bírta a szemem a spirálban található "minipilla darabokat".

Ennek a spirálnak ugyanis az a különlegessége, hogy a festék illetve a (hagyományos, sörtés) kefe tele van ilyen apró kis szempillákra hajazó szálakkal, amelyeknek az lenne a funkciója, hogy a pillákhoz tapadjanak, ezzel dúsítva, hosszabbítva azokat.

Na ezzel egy baj van: a kis szálacskák hajlamosak voltak belepotyogni a szemembe, akármilyen óvatosan próbáltam is felvinni a festéket a pilláimra!


A próbálkozásaimnak rendre rossz vége lett. A 4 alkalomból 2x már a felvitelkor belehullott néhány szál a szemembe, és mivel az igazi szempillákkal ellentétben ezek a szálak nem olyan puhák, minderre erős könnyezéssel reagált a szemem (ezzel tönkretéve az aznapi sminkemet), 1x napközben pedig arra lettem figyelmes, hogy valami van a szememben és nagyon szúr. Nem meglepő módon egy darab "minipilla" okozta a problémát.

És ha ez még nem lenne elég: a szálacskák sajnos sosem függőlegesen tapadtak a pilláimhoz, hanem vízszintesen, egy-egy pilla két végére, hidat alkotva...pont nem úgy, ahogy kellett volna.

Nagyobb felbontásért katt a képre!

Nem voltam megelégedve a tartóssággal sem: a nap végén mindig sötét karikákat rajzolt a szemem alá a lepergett festék.

Összességében: Katasztrófa! Nem szeretek ennyire "lehúzni" egy terméket, de ez tényleg "NE!" kategória. Egyszerűen nem tudok jót mondani róla.
A csomagolás, az illat, a kefe olyan amilyen, ezen túl tudtam volna lépni, azon viszont már nem tudok, hogy a festékben található szálak konkrétan minden alkalommal olyan szinten bántották a szemem, hogy szinte féltem használni ezt a spirált, ráadásul ha erősebb szemhéjfestéssel viseltem, még csak nem is látszott, hogy spiráloztam, annyira szolid még két rétegben is...
Sajnálom Pink Panda, ne haragudj Eszti, de én ezt a spirált nem ajánlom senkinek!

4 megjegyzés:

  1. Ilyen "szálas-szőrös" spirált nem is láttam még, de nem valami bizalomgerjesztő, az tuti :\ Elég veszélyes dolog, még a nem érzékeny szeműeknek is!

    VálaszTörlés
  2. Már bocsánat, de ez egy éktelen baromság. Ha ilyen fájdalmat okoz, akkor beküldeném a fogyasztóvédelemhez a panaszaimmal együtt, nehogy másban is kárt tegyen. Ezt ki a jó istenen tesztelték, hogy egyáltalán helyet kaphatott egy ilyen termék?! Nekem megáll az eszem. Egyébként ennél még a Lovely siker szempillaspiráljának is sokkal szebb a csomagolása, és a felirat sem kopott le.

    VálaszTörlés
  3. Volt már dolgom ilyen szálacskás spirállal (MAC volt amúgy), de abban nem látszottak a szálak, és teljesen jól működött, ez viszont elég ijesztő így ránézésre is :S

    VálaszTörlés
  4. Jesszusom, az egésznek az alapötletét sem értem...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...