2015. május 12., kedd

Bioderma Sébium felfedező csomag tapasztalatok

Ezt a Bioderma Sébium termékeket tartalmazó szettet hónapokkal ezelőtt vettem, amikor nagy Bioderma lázban égtem a Bioderma H2O Sensibio micellás vize miatt.
Mivel az érzékeny bőrre való micellás víz bejött, de a Sensibio nappali krém nem, szerettem volna kipróbálni a Sébium termékcsalád néhány tagját, mivel alapvetően ezt a termékcsaládot szánták zsíros/vegyes bőrre.
A háromból két termék bevált, de egy csalódást okozott.

1. Bioderma Sébium Gommant habzó bőrradír
"Tisztító habzó gél, amely eltávolítja a szennyeződéseket és tisztít. Aktív összetevői jól ismertek hatékonyságukról és kifinomultságukról. Mikroszemcséi hámlasztó hatású összetevőket tartalmaznak, így mechanikus radírozással hatnak a pattanásokra és a mitesszerekre. Javítja és szabályozza a faggyú minőségét. A bőr textúrája egyenletesebb lesz, a pórusok összehúzódnak, a végeredmény a ragyogó bőr. A Sébium Gommant habzó gél előkészíti a bőrt a krémek felvitelére, nem mitesszerképző, hipoallergén."


- Habzó lenne? Nem vettem észre.
- Géles állagú lenne? Nem mondanám. Nem érzem zselésnek, inkább folyékonynak találtam. 
- Eltávolítja a szennyeződéseket és tisztít? Igen, határozottan! Nagyon aprócska, de rendkívül hatékony szemcséket tartalmaz, amik sajnos eléggé karistolták a bőrömet, főleg ha nem vizeztem be elég jól az arcom. Kicsit fájt a radírozás és kicsit piros is lett tőle a bőröm, de a végeredmény tökély! Elképesztően puha és sima, tökéletesen radírozott érzetű lett a bőröm, ráadásul a pórusaimat is szépen kitisztította!  
- A bőr textúrája egyenletesebb lesz, a pórusok összehúzódnak, a végeredmény a ragyogó bőr? Abszolút! Ha belenéztem a tükörbe a radírozás után, azt láttam, hogy a bőröm tiszta és ÜDE.
Tapintásra nem selymes, nem hidratált, inkább kissé száraz, de szerintem ennyi belefér.  

Ami az illatát illeti: friss, uborkás. Én csípem ezt az illatot, de tudom, hogy sokan utálják.
A radír maga átlátszó, de rengeteg fehér színű szemcse van benne, így összességében tejfehér színű.  
Bár az ára nem túl baráti, szerencsére nagyon kevés kell belőle, úgyhogy sokáig kitart egy-egy tubus.

Összességében: Bár egy picit fájt a radírozás,  nagyon meg vagyok elégedve a hatásával, ezért valószínűleg még beszerzem ezt a radírt nagyobb méretben, ha ráunok a kémiai radírokra.
Érzékeny bőrűeknek egyáltalán nem ajánlom!  

2. Bioderma Sébium H2O micellás víz
"Tisztító micellaoldat kombinált és zsíros bőrre. Használat után nem igényel lemosást, nem mitesszerképző." 


Mi a különbség a Sensibio és a Sébium micellás víz között?
1. A Sébiumnak uborkás illata van (ugyanolyan, mint a többi Sébium terméknek), míg a Sensibio illatmentes.
2. A Sébium egy kicsit szárította a bőrömet, a Sensibio viszont egyáltalán nem.
3. A Sébium nem olyan kíméletes, mint a Sensibio. Néha úgy éreztem, hogy irritálta a bőrömet. Nem csípett, de olykor kissé kellemetlen volt használni. (Nem tudom igazán megindokolni, hogy miért.)
4. A Sébium micellás vize után nem lett olyan selymes a bőröm, mint a Sensibio után, sőt picit ragadós is volt! 

Miben egyezik meg a Sensibio és a Sébium?
Ugyanolyan hatékonyan távolítják el a sminket és a szennyeződéseket.

Összességében: Továbbra is a Sensibio, azaz a pink színű változat a kedvencem, ez a vegyes/zsíros bőrre való változat nem vált be.

3. Bioderma Sébium Pore Refiner
"Pórusösszehúzó krém. Nem mitesszerképző, hipoallergén. Hatékonyan javítja a bőr felszínét, hatására a pórusok összehúzódnak, kevésbé lesznek láthatóak. Javítja a faggyú minőségét, megelőzi a pórusok eltömődését, finomítja a bőr textúráját és megőrzi annak természetes ragyogását. Könnyű állagának köszönhetően azonnal felszívódik és bársonyos érzetet kelt." 


Igen, a fentiekkel egyet kell értenem. Ez nem egy hidratálókrém, inkább egy nagyon jó kis sminkalap. Az T zónámban található viszonylag tág pórusaim látványosan elhalványultak, kisebbek lettek, a bőröm szép matt (természetellenesen matt) lett tőle, szépen fel lehetett vinni rá az alapozót vagy a BB-t (nem kukacosodott, nem lett foltos). Nem okozott pattanásokat vagy mitesszereket, valóban AZONNAL beszívódik, és bársonyos, jobban mondva természetellenesen sima, szilikonos érzetet hagy maga után. Az illata friss, ubis, a textúrája nagyon könnyű, tejfehér színű és nagyon kevés is elég belőle egyszerre.

És a lényeg: borzasztóan jól szabályozza a faggyútermelést! Ha reggelente használtam ezt a krémet, sokkal később fényesedett át a bőröm! Volt úgy, hogy este bekentem vele a T-zónám és másnap reggel nem volt zsíros a bőröm, még az orrom sem, pedig az reggelre mindig nagyon-nagyon olajos szokott lenni!

Összességében: Ez egy szuper sminkalap. Azonnal beszívódik, mattít, jó hatással van a pórusokra és a faggyútermelésre. Nem hidratál, de nem is szárít. Megszerettem, meg fogom venni nagyobb méretben, az tuti! :) 

1 megjegyzés:

  1. A Sebium h2O-t reggelente szoktam hasznalni felkeles utan. Jol felfrissit, eltavolitja a kremmaradvanyt az arcomrol, vagy az olajossagot. Utana hideg vizzel leoblitem, azert, hogy meg jobban felebredjek, mqjd szerum, krem es smink :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...