2016. május 7., szombat

2 tökéletes szemhéjpúder satírozáshoz

A tökéletes (szem)smink titka az éles vonalak eldolgozásában rejlik.
Ha nincsenek jól összedolgozva a különböző színek, illetve elsatírozva a szélek, a végeredmény nem lesz tökéletes, nem lesz igazán szép a smink.  

Az élek tökéletes eldolgozásához több dologra van szükségünk. Egyrészt időre - minél tovább satírozunk, annál szebb lesz a végeredmény, másrészt egy jó satírozó ecsetre és egy- két satírozószínre, amit a mélyítővonalba vagy a mélyítővonal fölé viszünk fel - a szemöldök alatti kiemelőszín és a mozgószemhéjon található szín közé -, egyfajta átmenetként.

Fontos, hogy a mélyítővonalban használt szemhéjpúder matt legyen, és ne legyen se túl sötét, se túl világos. 

Ami a színt illeti, bármilyen árnyalatú szemhéjpúder lehet satírozószín, a lényeg, hogy sötétebb legyen, mint a szemöldök alá kerülő kiemelőszín, de világosabb legyen, mint a mozgószemhéjra és/vagy a külső V-be kerülő szín. 

Ami engem illet, összesen csak néhány olyan árnyalat van, amit satírozásra használok. 
A bézs, zöld, arany, bronz, réz, fekete, illetve barna szemhéjpúdereket valamilyen világosbarna satírozószínnel, lila és kék szemhéjpúdereket pedig vagy egy lilás-szürkés színnel vagy egy rózsaszínes-korallos szemhéjpúderrel szoktam elsatírozni.

Szerencsére ilyen szemhéjpúdereket a drogériákban is találunk, a L'Oréal egyrészes, matt szemhéjpúderei pl. tökéletesen alkalmasak erre a célra! 


A 106-os és a 104-es árnyalat kellően sötét és világos egyszerre, mattak, könnyen eldolgozhatóak, szépen pigmentáltak, jó a textúrájuk - szinte már krémes tapintásúak, kicsit sem porolnak. 

A csomagolásuk ugyan nem az igazi, mivel nagyon hamar meglazul a kompaktok teteje és már nem kattannak, nem zárnak rendesen, de ezt leszámítva ezek a szemhéjpúderek kiválóan alkalmasak satírozáshoz!







A Joy napok alkalmával célszerű lecsapni egyikükre, elvégre egy jó satírozószínre mindig szükség van. :)


Erről jut eszembe, Ti milyen sminktermékeket fogtok beszerezni a közelgő Joy napokon? 

1 megjegyzés:

  1. De szépek! Igazából ha csak a kezeden lévő swatchokat nézném, azt gyanítanám, hogy ez egy kontúr és pirosító szín. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...