2016. május 16., hétfő

AVON Silky Soft Musk EDT

Fura, de korábban egyáltalán nem fogtak meg az AVON parfümök - és a sminktermékeik sem hoznak lázba már évek óta -, most meg azon kapom magam, hogy a két legújabb parfümöm egy-egy AVON kreálmány.
A Luck-ról már írtam posztot, ma egy másikat, a Silky Soft Musk-ot mutatom be Nektek, ami annyit jelent magyarul, hogy "selymesen lágy pézsma".


Amit az AVON mond róla:
"Az édes érzékiség selymes csábítása! Könnyed orientális illat azoknak a nőknek, akik környezetüket aurájuk melegségével és nőcis érzékiségükkel varázsolják el. A gyöngyvirág kacérkodik a gyümölcsök lédús akkordjaival ebben az illatban, az érzéki pézsma ölelésében."

Típus: EDT
Illatkategória: fás-orientális
Illatjegyek: málna, gyöngyvirág, pézsma
Kiszerelés: 50 ml
Megjelenés éve: 2016

Csomagolás: A csomagolása az árkategóriájának megfelelően egyszerű. Az üvege viszonylag magas, egészen lapos, a kupakja tejfehér színű, műanyag, követi az üveg formáját. Az egyetlen design elem az üveg alján található virágszirmok egy csoportja és az EDT fantázianeve, ami az üveg közepén található.
Semmi extra, semmi luxus, de funkcionál, és ez a lényeg.





Az illat maga: Az első másodpercekben rajtam egyértelműen dominál a gyöngyvirág, de nem olyan fojtogató, nem olyan tömény, nem "légfrissítősen gyöngyvirágos". Intenzív, de kicsit sem sokkoló, köszönhetően a gyümölcsös jegyeknek, amik szintén erőteljesen jelen vannak.

Ez egy határozottan édes, mégis egy könnyed, kellemes kreáció, aminek abban rejlik a sikere szerintem, hogy pont megfelelő a virágos, a fás és a gyümölcsös jegyek aránya/intenzitása. Semmi sem olyan domináns, hogy elnyomja a többi jegyet, éppen ezért számomra ez egy igen izgalmas illat, hiszen mindig egy kicsit másmilyennek érzem, mégis valahogy kerek egész.

Az idő előrehaladtával egyre fásabb, fűszeresebb lesz, a pézsma kerül előtérbe, de továbbra is kellően könnyed marad.

Kb. 1-1,5 óra múlva kicsit átalakul az illat, a vanília is felfedezhetővé válik, sőt központi illattá!
Furcsállom is, hogy a vanília nincs a hivatalos illatjegyek között! Nem töményen vaníliás egyébként, csak kb. úgy, mint a vaníliás Danette puding.

Tényleg van benne valami érzéki, valami meleg, valami simogató, ezért alkalmas esti, de lágysága miatt akár nappali használatra is.
Kezdeti édessége miatt azt mondanám, hogy ez egy remek tavaszi illat. Nyárra talán egy picit sok (nyáron én a citrusosabb, légiesebb illatokat tartom ideálisnak), a későbbi pézsmás fűszeresség és a vaníliaillat miatt azonban őszre is el tudnám képzelni. (Valamiért a forró, fűszeres teák, a sál, és a szeles idő jut róla az eszembe, miután a virág-és gyümölcsillatok már háttérbe szorultak.)

Véleményem szerint a fiatalabb korosztály ízlésének felel meg ez az illat, főleg a 18-28 éves lányoknak, nőknek ajánlom.

Tartósság: Nyilván nem olyan tartós, mint mondjuk az AVON Luck-ja, vagy a Dolce&Gabbana parfümöm, de mivel ezt amolyan utazós, táskába dobós illatnak szántam, nem bánom, ha 4 óránként újra kell fújnom.
4 óránál egyébként többet bír, nem tartom se rossznak, se kiemelkedően jónak, átlagosnak mondanám.

Ár: Akciósan olyan 1799 Ft szokott lenni, egyébként 2799 Ft.

Összességében: Kedves, barátságos illat...egyszerű, de nagyszerű. Aki szereti a fűszeres vanília illatát, az szeretni fogja ezt az EDT-t.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom illata van és szerintem az árához képest tényleg szuper parfüm, de nekem egy idő után fájt tőle a fejem, ezért elajándékoztam.

    VálaszTörlés
  2. Így olvasás alapján nagyon szimpatikus.:) Én is most rendeltem az Avonból egy parfümöt, ami ugyan nem fűszeres hanem inkább édeskés de abszolút nem a tolakodó fajta.

    VálaszTörlés
  3. rajtam eléggé fűszeres illata van, szeretem, elég jó

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...