2016. szeptember 22., csütörtök

Teszt: clinique anti-blemish solutions alapozó

Mivel annak idején úgy döntöttem, hogy én magam fogom elkészíteni az esküvői sminkemet, szükségem volt egy színben tökéletesen passzoló, tartós, magas fedésű, fényvédő nélküli vagy alacsony SPF-ű alapozóra.

Ebből az alkalomból szerettem volna egy igazán jó minőségű alapozót beszerezni. Több parfümériában és több órán át válogattam az alapozók között, és bár alapvetően nincsenek pattanásaim, bőrhibáim, végül a clinique anti-blemish solutions alapozóját választottam, mert az felelt meg a leginkább az elképzeléseimnek (és a pénztárcámnak :P). Lássuk mennyire vált be! :)


Csomagolás: Könnyű, nagyon egyszerű. A dobozán kívül (aminek hihetetlenül kellemes a tapintása) semmi extra nincs benne. Műanyagból készült az alja és a kupakja is, ami jól záródik, de elég gyorsan koszolódik. 
30 ml-t kapsz egyébként a pénzedért, vagyis 9100 Ft-ért.     


Illat: Használat közben nem éreztem, hogy bármilyen illata lenne, de közelről megszagolva kissé vegyszeres az illata. (A doboza szerint illatanyagmentes.)

Szín: Az én árnyalatom a 02 fresh ivory, ami a legvilágosabb árnyalatok közül a leginkább sárgás. 


Állag, használat, hatás: Elég híg, ennek megfelelően nagyon könnyen eloszlatható és eldolgozható. Lehelet vékony rétegben is igen erősen fed, nem teljes ugyan a fedése, de majdnem! :)
(Szerintem a valaha volt legjobb fedésű alapozóm.)

A Krémmánián páran panaszkodtak arra, hogy elég maszkos a hatása, de én egyáltalán nem találtam maszkszerűnek. Jó viselni, nem "nyomja" az arcomat, púderezés után alig érezhető, hogy alapozó van rajtam, és bár fed rendesen, valahogy mégis természetes marad.  


Az, hogy erősen fed nyilván jó, de engem nem a fedése győzött meg igazán arról, hogy megérte megvenni, hanem sokkal inkább a tartóssága!  

Ez ugyanis a legtartósabb alapozó, amivel valaha találkoztam. Mivel ez az első high-end alapozóm, más, hasonlóan magas árú  alapozóval nem tudom összehasonlítani, de a drogériás alapozókhoz és egy-két koreai BB krémhez képest is nagyon-nagyon jól bírja a napot!

Nem ül bele a ráncokba, nem ül bele a pórusokba, nem csomósodik össze az orrom körül, nem kopik foltosan. Az arcom zsíros területein is jól teljesít, kevésbé csillog a T-vonalam vele, mint általában, bár néhány óra elteltével azért le kell púderezni persze. 

Elég jól, sőt nagyon jól bírja az izzadást is. Az esküvőmön is csak akkor kezdett kopni, amikor már 12 órája viseltem a júniusi melegben és elkezdődött a tánc. (Én először az arcomon kezdek izzadni, oda ülnek ki az első izzadságcseppek, szóval mikor egy nyári estén, egy klímátlan étteremben elkezdem ropni a retro slágerekre, akkor nincs olyan alapozó, ami túléli az éjszakát, de ez az alapozó még így is tartotta magát egy ideig.)

Olajmentes, tehát a zsíros bőrűek is használhatják, illetve - bár én ezt nem igazán tudtam tesztelni - a leírás szerint gyógyhatású hatóanyagai kezelik a meglévő pattanásokat és megakadályozzák azok kiújulását. Az biztos, hogy nekem nem okozott pattanásokat, nem irritálta és nem is szárította a bőrömet.

Összességében: Be kell vallanom, hogy korábban kételkedtem abban, hogy a high-end alapozók annyival jobbak lennének, mint az általam korábban használt alapozók/BB krémek, de a fentiek után igazat kell adnom azoknak, akik azt mondják, hogy alapozóból érdemes egy kicsit drágábbat, minőségibb darabot (is) beszerezni.  

Nem bántam meg, hogy megvettem ezt az alapozót, számomra tökéletes! Érte fogok nyúlni, amikor valami csúnyaságot kell eltakarnom, vagy pl. egy jeles esemény miatt fontos, hogy hosszú órákon át tökéletesnek hasson a bőröm. 

Ha egy erősen fedő, tartós alapozót keresel, kombinált/vegyes bőröd van és viszonylag sok pattanásod vagy bőrhibád, ezt az alapozót imádni fogod! :) 5/5

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! Egy pár hete én is alapozóvadászatra indultam, de a debreceni Douglasban nem igazán tudott mit ajánlani az eladó hölgy, így az én tippemet, az EL Double Wear Light-ot hoztam el. Clinique alapozókból szinte alig volt valami készleten, így azt próbálni sem tudtam. :(
    2 éve az egyik barátnőmnek én készítettem az esküvői sminkjét, és mivel ő a hétköznapokon egyáltalán nem sminkel, ezért a Kryolanba mentünk, és egy Supracolor alapozót vásároltunk meg. Bőven elég lesz neki még egy darabig, ehhez képest nevetségesen olcsó volt, a fedése meg hát olyan volt, amivel életemben nem találkoztam még. A tartósság is szuper, így én tudnám ajánlani ezt az alapozót is. :)

    VálaszTörlés
  2. Olcsóbb de hasonlóan jó alternatíva szerintem a L'oréal Infallible Matte. :) Annak is elég erős a fedése, de abszolút természetes és nem tömíti el a pórusokat sem, valamint nem oxidálódik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjj azt elfelejtettem, hogy gyönyörű a sminked! *.*

      Törlés
    2. Ezzel én vitatkoznék, az Infallible Matte egyedül szivaccsal vihető fel szépen, különben annyira beül a pórusokba, hogy iszonyat ronda. Nekem eddig egyetlen alapozóm sem viselkedett így. De persze, ha nincsenek az embernek tág pórusai (szerencsés csillagzat alatt született), akkor még jó lehet az is. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...