2017. május 11., csütörtök

Anti-haul, avagy amit biztosan nem fogok megvenni!

Jelenleg rengeteg olyan szépségápolási -és/vagy sminkterméktől hangos az internet, ami engem abszolút hidegen hagy. Persze a kívánságlistám sosem üres, de egyre kevésbé érzek késztetést arra, hogy a fizetést követő napon tízezreket költsek el sminkcuccokra... 

Ma összeszedtem Nektek pár dolgot, amiket biztosan nem fogok megvenni, mert egyszerűen nem hoznak lázba...kicsit sem. 


1. Fátyolmaszkok
A fátyolmaszkok nem számítanak újdonságnak, hónapok óta a köztudatban vannak, sokan szeretik őket, de engem sosem csábítottak. Volt már egy-kettőhöz szerencsém, de a hatásuktól sosem estem hanyatt, ráadásul macerásnak, kellemetlennek is találtam a használatukat. Legtöbbször annyira nedvesek voltak, hogy a nyakamon csorgott le a felesleges, hideg!, híg! lé, ami meg az arcomon maradt, azt sosem szívta be a bőröm. Oda kellett rá figyelni, hogy ne csússzon le a fejemről - nem tudtam közben takarítani vagy ilyesmi -, sosem illeszkedett az arcomra tökéletesen, ráadásul szerintem totál kellemetlen az érzete a bőrön. 
Egy szó, mint száz, a fátyolmaszkok és én két külön téma. 

A kép forrása: http://www.keywordsuggests.com/hH7XLPvcsv7eOm5xEyNNyXHsqPR8Jg7RHYACnBQ44GI/


2. Kylie Jenner Lip Kit és társai
Nem hogy vonz, egyenesen taszít már minden, amin Kylie Jenner neve szerepel. Nem ismerem a csajt még távolról sem, azt sem tudom, hogy hogyan teljesít a lip kitje, lehet, hogy tündéri csaj és szuper a termék is, de ettől a "úristenegykyliejennermattrúzsazonnalmegkellvennemmertazőnevevanrajta" dologtól a falra mászok. Annyira nagy már a hype körülötte, hogy bekapcsolt az agyamban a "csak azért se" funkció. Van ennek valami értelme? Nem tudom, de így érzem.  



3. Szivárványos highlighter 
Semmi bajom nincs a highlihterekkel vagy a színes dolgokkal, de őszintén: Milyen alkalom esetén, milyen eseményen tudsz megjelenni egy szivárványosan csillogó arccsonttal? Érdekesség gyanánt a blogodon vagy egyszer kipróbálni, hogy működik-e és ha igen, hogy áll...az oké. De képes lennél elhasználni belőle egy egész pant valaha? Nem hiszem. Totál pénzkidobás...szerintem. 


A képek forrása: https://orglamix.com/products/rainbow-highlighter


4. Too faced Sweet Peach paletta
Ha tényleg lenne egy csomó barackos árnyalat a palettában és nem barnákkal meg nude színekkel lenne telepakolva, akkor biztosan érdekelne. Alapvetően nincs bajom a nude palettákkal, meg a barna színekkel, ráadásul a barackos színeket én is legtöbbször barnákkal kombinálom, de ez már a sokadik Too Faced paletta, amit főként ilyen természetes, földszínekkel töltenek meg, úgyhogy most már nekem is unalmas kissé, pedig főleg ezeket a színeket használom én is, nap, mint nap.



5. Oriflame/Avon termékek
Kislányként az Avonban még láttam rációt, manapság viszont már az Avon termékek sem hoznak lázba, az Oriflame termékei pedig soha, egy picit sem érdekeltek. Mára már kissé elavultnak érzem ezt a műfajt (a katalógusból történő rendelést). Régen biztosan működött, sőt, elvileg most sem megy rosszul az Avon szekere, de manapság már a világ kb. minden pontjáról lehet rendelni kozmetikumokat, rengeteg új, jó minőségű, elérhető árú márka elérhető online és a magyar drogériákban is, ahol ki is tudod próbálni a termékeket, szóval nem érzek késztetést, hogy rendeljek akár Avon, akár Oriflame cuccokat. 
Egy két Avon termékem persze van, mert vannak dolgaik, amik beváltak, amiket szeretek és amiket alkalomadtán újraveszek, de az Oriflame még ilyen szinten sincs jelen az életemben pl. 




Titeket mi hagy teljesen hidegen, ha sminkelésről/szépségápolásról van szó? Írjátok meg kommentben! :)

3 megjegyzés:

  1. A Kylie cuccok körül én sem értem a hypeot.
    Ugyanazok a színek és formula mint a Colourpop, lényegében ugyanaz a gyár készíti mindkettőt, csak jóval drágábban. A csaj amúgy hiába 20 éves úgy néz ki mint egy kiégett 40-es szétplasztikázott milliomosfeleség a kertváros jobbik feléből.

    VálaszTörlés
  2. Szinte mindennel egyetértek. Egyedül az Avon/Oriflame vonalat tartom működőképesnek: azért az ország nagy részén (pl. anyumék kis falujában) nem egyszerű normális minőségű kozmetikumokhoz hozzájutni. Ilyen kis vidékeken szerintem ezek a katalógustermékek azok, amik az első lépcsőfokot jelentik a smink- és szépségápolás világába belépő lányoknak.
    (Kylie: eredetit nem vennék, de a K-lips replikára lecsaptam a Rossmann-ban, és meglepően nagyon megszerettem. :) )

    VálaszTörlés
  3. Nagyrészt mindennel egyet értek. Fátyolmaszk nekem se igazán szerelem. Kylietól a víz kiver, pedig vásárlom a folyékony rúzsokat bolond mód, de ettől a csajtól semmit. Persze más meg jeffreet meg a lime crimeot bojkotálja, de nekem ők sokkal szimpatikusabbak mint a magamutogatásból élő csalad. A peach palettán gondolkodtam, mert vonzott a barack, de én is azt néztem, higy tele van barnával, az meg rengeteg van. Végül rendeltem colourpoptól az ingyen szállítás alatt pár barack, narancs, sárga, pink színt és úgy érzem a probléma meg is oldódott :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...