2017. június 26., hétfő

OFF topic: Kedvenc sorozataim - 1. rész

Rendhagyó módon egy olyan poszttal jelentkezem, aminek semmi köze a beauty világához.

Ma elolvashatjátok, hogy melyek a kedvenc sorozataim és miért. Spoiler veszélytől nem kell tartani, nem a cselekményről, a szereplőkről vagy olyan dolgokról lesz szó, ami a trailerből amúgy is kiderülne, csak leírom, hogy mire lehet számítani, illetve hogy miért szeretem.
Kezdjük egy klasszikussal! :)

A szökés/Prison Break: A Prison Break az egyik régi nagy kedvencem. Ez volt az első sorozat - a szappanoperákon kívül - amit elkezdtem nézni és végig is néztem, és ami után úgy beszippantott a sorozatok világa, hogy most már egyiket a másik után falom.
Ez egy tipikusan olyan sorozat, aminek minden egyes része úgy fejeződik be, hogy: "Úristen, most mi lesz?!?!" Megállás nélkül néztem órákon át, nem bírtam leállni vele...
Sosem lehetsz benne biztos, hogy mi történt vagy mi fog történni. Kiszámíthatatlan, végtelenül izgalmas, jól megírt sorozat, minden meg van benne, ami kell.


Idén - jó nagy szünet után - kijött egy új évad, de ha engem kérdeztek az nosztalgiának jó volt, de nem übereli a korábbi évadokat, úgyhogy aki még nem látta ezt a sorozatot az elejétől a végéig, az ne ítéljen az új évad pillanatai alapján, hanem kezdje el az elejétől, úgy, ahogy kell. :)

Még mindig izgalommal tölt el, ha meghallom a főcímdalt! :)


Banshee: Kevésbé ismert sorozat, a rossz nézettségi adatok miatt sajnos 4 évad után el is kaszálták, amit nem igazán értek, mert ez egy nagyon-nagyon jó sorozat volt!
Sok benne a verekedés, a gyilkolás és a szex (főhősünk minden részben elrendez valami nőt és/vagy addig verik, amíg fel nem dagad az arca vagy nem lesz csurom vér), de nem csak a testiség és a harc van jelen ebben a sorozatban. Jó az alapkoncepció, nagyon-nagyon jók a karakterek, kellően gyors és izgalmas a cselekmény. Ez sem az a sorozat, amit csak úgy abba lehet hagyni, egyszerűen nem tudsz másra gondolni, csak arra, hogy vajon mi fog történni a következő részben.
A sok meztelenkedés és az olykor kicsit beteg jelenetek miatt a pasid/férjed is szeretni fogja, úgyhogy összebújva is nézhetitek. :) Ja, és imádtam a főcímdalát is. :)


Intro


Aranyélet: Ez egy HBO-s sorozat, tulajdonképpen egy finn sorozat remake-je, magyar szereplőkkel, magyar helyszíneken. Mikor elkezdtük, nem igazán tudtam mire számítsak, de az HBO-s sorozatok jók szoktak lenni, úgyhogy bizakodó voltam. Nem kellett csalódnom. Jó kis sorozat ez is.
Fájdalmasan reális képet fest a mai magyar társadalmi-, pénzügyi-, családi helyzetről illetve állapotokról. Van itt minden: megcsalás, problémás gyerekek, pénzügyi gondok, gyerekkori sérülések, bosszú, gyilkosság, bűnözés, korrupció, szex, prostitúció, hazugságok...szóval tényleg mindenféle (rossz).
Nem kifejezetten szívderítő vagy vicces sorozat, sőt néhol kifejezetten sötét, mégsem lomboz le, nem veszi el a kedved az élettől vagy magától a sorozattól. Dráma, társadalomkritika, görbe tükör. Érdekes, izgalmas, bár nem oly módon, mint a Szökés vagy a Banshee.
Anger Zsolt (Endre bá) zseniális benne, de a többi színész is nagyot alakít, a színészi játékra sem lehet panasz!


Így készült az Aranyélet...


Agymenők/The big bang theory: Epizódonként 20 perc önfeledt nevetés és kikapcsolódás. Végtelenül szórakoztató, vicces, nagyon-nagyon szerethető sorozat, aranyos szereplőkkel, mókás helyzetekkel...a kedvencem sitcom-om.
Valós helyszíneken, valós időben játszódik, sokszor valós, élő, létező híres embereket bevonva, aktuális dolgokról szól illetve azokra utal.
Miközben nézem, simán el tudom képzelni hogy a fiatalok egy csoportja (vagyis a kockatársadalom :) így él. Talán ez az oka, hogy hitelesnek, magamhoz közelinek érzem a helyzeteket és a szereplőket, akkor is, ha egyébként nem tartom magamnak kockának. Az ember egyszerűen szeretne részese lenni az "életüknek", szeretne közéjük tartozni, velük nevetni.
Garantáltan nem lehet kibírni egy részt sem nevetés nélkül, így rossz kedv esetére (is) abszolút ajánlott! :D


Sheldon helye :)

Bundáskenyér zabkásanapon? :)


A visszatérők/The 100: Az alapkoncepció kiváló. Fiatalok egy csoportját - akik egész életüket az űrben töltötték - visszaküldik a Földre, ami egy 97 éve történt nukleáris csapás miatt lakhatatlanná vált és kiírtotta az emberiséget...izgi, nem? Vannak-e túlélők? Élhető-e már a Föld? Van-e élelem? Vannak-e furcsa állatok vagy furcsa természeti körülmények? Csupa-csupa kérdés, amire az ember szeretne választ kapni.
Ráadásul mivel a főszereplők tinédzserek (vagy legalábbis a szerepük szerint tinédzsereket alakítanak), a köztük kialakuló viszonyok is izgalmasnak ígérkeztek...legalábbis számomra, akit a sci-fi szál mellett érdekelt a szerelmi szál is. :)
Ez is egy olyan sorozat volt, amit nem igen tudtam abbahagyni, daráltam az évadokat, mert úgy éreztem, hogy belehalok, ha nem nézhetek meg még egy részt.
Pasival is nézhető, mert egyensúlyban vannak a csajos (érzelmes) és a pasis (akciódús) részek.


Trailer (angol nyelvű)

Folyt. köv.

2 megjegyzés:

  1. Az Agymenők az egyik kedvenc sorozatom lett, miután rákaptam az ízére. ;)

    VálaszTörlés
  2. A Banshee- t már kétszer is végig néztem, nagyon de nagyon sajnálom, hogy nincs folytatás. Egyszerűen nem értem, nem találom az okot, hogy miért pont ez nem lett siker sorozat....???? Agymenők nálam is kedvenc, nagyon szerethető és esendő figurákkal. ��

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...