2011. február 1., kedd

MakeupAlley

Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem legtöbbször elég nagy problémát okoz, ha interneten keresztül, képek alapján kell színeket választanom egy CherryCulture-ös vagy ebay-es vásárlás során. Egy-egy vásárlás előtt délutánokon keresztül képes vagyok a netet bújni, használható információ után kutatva. Első körben megnézem az összes fellelhető képet a Google képek között, aztán jön a Youtube és végül a MakeupAlley. Utóbbiról talán még nem hallottatok, ezért ennek a témának mindenképpen szentelnék egy bejegyzést.

Ez az oldal tulajdonképpen egy hatalmas teszt adatbázis. Rengeteg márka, rengeteg termékének tesztjét tartalmazza. Pontosan 118,248 termék 1,808,990 tesztjét. :D
Itt bárki írhat véleményt bármilyen kozmetikumról, előfordul, hogy több százan is hozzászólnak egy-egy termékhez. Azért óriási segítség tehát ez a weblap, mert több személy véleményét találod meg egy helyen az adott termékről, többféle magyarázatot kapsz a színéről, minőségéről, előnyeiről és hátrányairól és 0-5 –ös skálán osztályozzák a terméket, a vélemények átlaga alapján.
Ez nekem azért fontos, mert ha kételkedek egy termék minőségében, megnézem milyen osztályzatot kapott a MakeupAlley-n, és ha 4 fölött van, az nekem azt jelenti, hogy jó választás, nem nagyon fürödhetek be vele, 5-ös minősítésnél tuti siker, de ha sok különböző vélemény van és az átlag mondjuk 3, akkor az már cinkesebb. (Persze ettől még jó lehet, de meggondolandó.)

Úgy gondolom, mindenképpen hasznos dolog, nagyon sokat segíthet, hogy ne tévedj el a rossz fényviszonyok közt készített képek rengetegében. Én még sosem csalódtam a MakeupAlley féle ítéletben. 

Mindenképp megjegyezném, hogy alapfokú angoltudás azért szükséges az oldal áttanulmányozásához, de a már említett átlagokra való tekintettel, tulajdonképpen enélkül is hozzájutsz némi infóhoz.  

Ha van kedvetek, böngésszetek egy kicsit és írjatok ti is véleményt, hátha valakit az győz meg arról, hogy megvegye az adott kozmetikumot vagy esetleg inkább aludjon még rá egyet. :P 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...