2011. március 21., hétfő

Max Factor tesztsorozat 1. rész

Még a tesztsorozat előtt, fontosnak tartom, hogy leszögezzek néhány dolgot:
Minden termékről őszintén el fogom mondani a véleményemet, legyen az jó vagy rossz. Úgy gondolom így fair mindenkivel szemben. Egyrészt veletek szemben is így tisztességes, hiszen nem akarok ajánlani valamit, amit én magam sem vennék meg, másrészt a céggel szemben is így fair, hiszen akkor tudják fejleszteni, javítani a minőséget, ha őszinte, építő kritikát kapnak az egyes termékekről. Látni fogjátok, hogy nem minden győzött meg, de szerencsére ezekből kevés van. :)

Ma azokat a termékeket szeretném nektek megmutatni, amik tényleg kifogástalan minőségűek és valóban nagyszerűek, hátha valaki kedvet kap hozzájuk, most amikor ott lapulnak a dm kuponok a zsebekben. :)

Tegnap többek közt az Xperience termékcsaládot, az ecseteket és a Lash Extension Effect spirált teszteltem.


Kezdjük az alapozóval.
A csomagolása környezetbarát, tubusos, praktikus, tetszetős darab, 30 ml. Pluszpont!
Az illata meglepően kellemes, engem valamelyik régi gyerekkori kézkrémemre, testápolómra emlékeztet, de nem jövök rá, hogy melyikre. Mindenesetre pluszpont érte!
A textúrája nagyon lágy és légies, könnyű eldolgozni. Közepes fedésű, természetesen csillog, nem erősen és nem olajosan, de én mindenképpen lepúderezném. Egyébként igazak a leírásban szerepeltek: egyenletesen, szépen, lágyan fed + annyira könnyű, mintha nem is viselnénk alapozót. De komolyan! Ezzel az alapozóval egyszerűen nem lehet maszkhatást elérni, tényleg nagyon-nagyon könnyű!
Természetes összetevőket és napvédőt is tartalmaz. A ruhán nem hagy nyomot.
UPDATE: Sajnos a tartósság nem az igazi. Az idő előrehaladtával valahogy felszívódik a bőrről és veszít a fedőképességéből is (nyilván:). Néhány órát kibír, de egész napos bevetéskor, problémás bőr esetén gond lehet.
3,5/5   

Második kör: az ajakbalzsam.
A csomagolás szintén környezetbarát, szép, nincs benne kivetnivaló.
Az illata nagyon emlékeztet egy régi, még tinikoromban használt ajakbalzsaméra. Gyümölcsösnek mondják, és ebben van is valami, de nem igazán vagyok oda érte, szerencsére felvitel után már nem érezhető ez az illat.
Az állaga nagyon-nagyon könnyed és selymes. Ajakbalzsamként került forgalomba, de én inkább mondanám hidratáló ajakrúzsnak. Nagyon szépen pigmentált, erős, de természetes színe és gyönyörű visszafogott fénye van. Fényvédőt tartalmaz, kellőképpen tartós.
UPDATE: Nem szárít, nagyon kellemes érzés viselni, de a kiszáradt ajkakat nem hozza rendbe sajnos, nem kifejezetten ajakbalzsam.
4/5

Jöjjenek a spirálok, elsőként az Xperience.
A csomagolás itt is környezetbarát, szép, 7,2 ml. A keféje műanyagból készült, tüskés.
Az illatában nincs kivetnivaló, nem kifejezetten illatos, de nem is büdös, mint pl. a L’Oreal spirálok.
Ami először feltűnt, hogy nagyon szépen hosszabbít. Alapvetően sincsenek rövid pilláim, mégis először a hosszabbító hatása nyűgözött le. Leesett az állam, szó szerint. Később tűnt fel a második szuper dolog. Minden egyes pillát szétválaszt és bevon egy lehetetkönnyű réteggel, ami ha nem is jelent drámai dúsítást, mindenképpen szépen, csomómentesen dúsít. Egyszerűen nem tudsz túl sokat felvinni, semmi csomó, sem összeragadt pillák, sem gombóckák a pillák végén. Nagyon természetes hatású, minden pilla láthatóvá válik és erre a termékre is igaz, hogy nagyon könnyed viselet.
Nem tehetem meg, hogy nem hasonlítom össze a múltkor tesztelt spirállal, a L’Oreal Volume Million Lashes-zel. Akármennyire is ez utóbbi márka nagy rajongója vagyok, azt kell mondanom, a műanyag kefés spirálok közül a Max Factor viszi a pálmát.

A másik spirál a Lash Extension Effect.
Szóról szóra ugyanazt tudom elmondani róla, mint az Xperinece-ről. Amiben eltér a két spirál, az a mennyiség, ugyanis ez csak 6,5 ml-es, de ettől függetlenül, nekem teljesen ugyanazt az eredményt produkálta. Szerintem nincs különbség köztük, ami egyébként furcsa, hiszen a két spirál keféje igazából teljesen más.
Felső: Xperience, Alsó: LEE
Mindkét spirál 5/5, ha szép, természetes hatású szempillákat szeretnél.

És végül, az ecsetek:
Ironikus, hogy már az első tesztben bemutatom, holott még nem kapható a drogériákban, sőt, az sem biztos, hogy valaha forgalomba kerülnek. Mégis fontosnak tartom elmondani, hogy nagyon puhák, jó velük dolgozni. A tusecset kellően merev, de elég hajlékony és rugalmas, illetve a szemhéjpúder ecsetek is tökéletesek.
Egy biztos, ha egyszer a MF kijön az ecsetekkel, érdemes lesz lecsapni rájuk!
5/5 

Mára ennyi csajok, további szép napot! :)

5 megjegyzés:

  1. Én most fogom kiüríteni az első Experience alapozót és tényleg nagyon szuper, már vettem is újat belőle. Viszont az illatához csak annyit, hogy nekem már rég nincs. Észre se vettem hogy hol "fogyhatott" ki belőle, csak hogy már nem érződik.

    VálaszTörlés
  2. rajtam ma minden Xperience termék volt, és tök jól bírták a strapát!=)

    VálaszTörlés
  3. Az ajakbalzsamból melyiket próbáltad ki? Nem találom a posztban sehol. :)

    VálaszTörlés
  4. Sugared Pearl, de a színe a képen nem az igazi. Ennél sötétebb és barnább volt élőben.

    VálaszTörlés
  5. apolka: Rajtam is, bár mintha az alapozó megkopott volna, néhány óra után.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...