2011. április 29., péntek

Mindent a szemöldökről 2. rész

A szemöldökszínezés:

Egyáltalán mikor van szükség a szemöldökszínezésre? 
Akiknek eredetileg is szép dús a szemöldökük, azoknak nincs feltétlenül szükségük színezésre. Ők egyszerűen csak fésüljék át a szemöldöküket egy szemöldökkefével, és fussanak át rajta egy kis wax-szal vagy egy átlátszó szemöldökzselével, hogy helyre álljanak a szálak.
A többségnek viszont, ahogy nekem is, szüksége van egy kis színezésre annak érdekében, hogy a szemöldöke igazán szép és tökéletes legyen.

A szemöldök kihúzása egy szépen megformázott szemöldök esetén pofonegyszerű.
Ha a szemöldököd úgy jó, ahogy van (a formája és íve tökéletes, és mindenhol addig ér ameddig kell), csak kissé halvány a színe vagy esetleg ritkás, akkor nincs más dolgod, mint apró, egyirányú, szálazó mozdulatokkal megszínezni egy kicsit, mindenféle trükk nélkül.
Ha azonban korrigálnod kell egy kicsit a formáján, mert túlzottan kiszedted, vagy az adott helyre soha nem is nőttek szálak, esetleg minimális változást szeretnél elérni a formájában, akkor egy kicsit csalnod kell.  

Ma azt szeretném nektek megmutatni, hogy én hogyan húzom ki a szemöldököm, ha egy kicsit javítani szeretnék a formáján, de előtte jöjjenek az alapok.

Mivel színezzük a szemöldököt? 
Használhatunk szemöldökceruzát (ez a legelterjedtebb és a legegyszerűbb), szemöldökpúdert, de akár egy matt szemhéjpúdert is. Akármit is választunk, a termék lehetőleg legyen viaszos összetételű, hogy tartós maradjon, és ne kenődjön el izzadáskor sem. Én fentiek közül a szemöldökpúder mellett teszem le a voksom, mert szerintem ez biztosítja a legtermészetesebb és a legtartósabb eredményt.
(Ha igazán tartós eredményt szeretnénk elérni, választhatjuk a tartós szemöldökfestéket is, erről a következő részben lesz majd szó. :) 

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy meséljek egy kicsit a kedvenc szemöldökpúderemről, a NYX Eyebrow Cake Powder-ről. :) Amióta megvettem ezt a cuccot, azóta csak ezt használom, mert:   
-         nagyon tartós, egyáltalán nem kenődik még nyáron sem
-         szuper az állaga (nem porzik annyira, mint egy szemhéjpúder, de nem is krémes)
-         nagyon könnyű vele dolgozni
-         természetes hatású
-         rengeteg árnyalatban kapható, hajszín szerint választhatunk
-         nem drága

Nekem még a régi csomagolású változat van meg, amiben két szín és két apró (használhatatlan) ecset kapott helyet, az eggyel újabb változatban már wax is van, a vadiúj változatban pedig már 4 szín + két használható ecset található. Abban szinte biztos vagyok, hogy magának a púdernek az összetétele nem változott, érdemes beruházni bármelyikre. 




Amire még szükségünk lehet: 
Nem árt, ha kéznél van egy kis wax, a kedvenc púdered, egy szemöldökfésű, illetve ha a szemöldökpúdert vagy a szemhéjfestéket választjuk, akkor nyilvánvalóan szükségünk lesz egy ferde ecsetre is. Utóbbit nem nagyon lehet kiváltani más ecsettel, ehhez a művelethez a ferde végű ecset ideális.


A szemöldök kihúzása, ahogy én csinálom: 
Ezt a módszert akkor is alkalmazhatod, ha nincs szükséged korrigálásra, de szeretnél rendszert vinni a szemöldökszínezésbe. :)

Láthatjátok, hogy alapjáraton elég világos a szemöldököm.

1. lépés: A szemöldököm alsó vonala mentén húzok egy enyhén íves vonalat.  
Ezt csinálhatod egy mozdulattal, de akár két lépésben is: először csak A-tól a B-ig, majd B-től a C-ig. Maga a vonal lehet szögletesebb és ívesebb is, ezt te döntöd el, de én azt javaslom (persze ez adottság kérdése is), hogy két majdnem egyenes vonalból álljon, melynek találkozásánál (B pont) azért legyen egy kis ív, ne látszódjon a töréspont.     


2. lépés: A szemöldököm felső vonala mentén is húzok egy kissé íves vonalat.
Itt is követendők az 1. lépésben javasolt „szabályok”.


3. lépés: A vonalak közötti részt kitöltöm a púderrel, a szemöldök elejét pedig kicsit lekerekítem. Végül, átfutok a szemöldökömön egy kis púderrel. Ez visszavesz egy kicsit a színéből, és elmossa kissé az éles széleket. (Ezen a képen talán egy kicsit túlzottan is. :P)
Nem tudom mitől lett sötétbarna ezen a képen a szemöldökpúder. :O
Kész!!! :)

Ezzel a technikával némiképp javíthatunk a szemöldökünk formáján:
-         vastagíthatjuk a szemöldököt, ha nem közvetlenül a szőrszálakon át húzzuk a vonalakat, hanem kicsit a szálak alatt/fölött, vagy
-         ha túl ívesre sikerült szedni a szemöldököt, akkor ezzel lehet egy kicsit egyenesíteni
-         ha túlságosan kiszedtük a szemöldök elejét, vagy ha a végpont eredetileg nem éri el a C pontot.
Valamennyit tehát csalhatunk, de nem túl sokat! Ideiglenesen megoldja a kisebb problémákat, de a cél mindenképpen az, hogy visszanövesszük a kiszedett, hiányzó szálakat. 

Tippek: 
-        Ha szeretnéd, hogy a szemöldököd egész nap a „helyén maradjon” és egy szál se mozduljon el a helyéről, a színezés után fuss át a szemöldöködön egy kis wax-szal és fésüld át a szemöldökfésűvel.   
-        Erősebb sminkeknél lehet egy kicsit sötétebb, hangsúlyosabb a szemöldököd, hogy ne vesszen el a smink mellett, de került a túl erős szemöldököt, mert túlzottan karakteressé, keménnyé, „boszorkányossá” teheti az arcot. 
-        Ha a közönséges szemhéjpúdert használunk, akkor azt mindenképpen fixálni kell egy leheletnyi wax-szal.

Remélem hasznosnak találtátok a posztot, legközelebb a tartós szemöldökfestésről esik szó.

Mára ennyi csajok, további szép napot! :)

UI: Ha lemaradtál az 1. részről,Katt ide!

11 megjegyzés:

  1. Köszi, köszi, köszi Katie ezt a posztot, régóta vártam már rá és megérte, nagyon jó lett. :) Érdekes a módszered, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Lehet hülye kérdés, de ilyen vaxot, hol kapsz? Mert az enyémhez nincs és nyáron jó lenne. Vagy ez a "sima hajwax"?

    VálaszTörlés
  3. Rita: Sima hajwaxra gondoltam. :) A hajzselé azért nem jó, mert megkeményíti a szálakat, a wax viszont nem. :)

    VálaszTörlés
  4. Mit csináljon az, akinek sötét színű a szemöldöke?:)
    gondolom olyan púder nincs, ami erre a problémára orvosság lenne.

    VálaszTörlés
  5. Olyan púder tényleg nincs, a tartós szemöldökfesték a megoldás. Már írom a posztot róla. :)

    VálaszTörlés
  6. Olyan jó, hogy megírtad ezt a posztot! Mindig is tetszett a szemöldököd, kíváncsi voltam, hogy fested éés nem kell szemöldökzselét vennem, mert van hajwaxom. :)

    VálaszTörlés
  7. Aranyos vagy. :) Én nem vagyok teljesen kibékülve vele, szerintem lehetne vastagabb is. Az íve egyébként nem ennyire magas, csak mindig felhúzom a szemöldököm. :P :)

    VálaszTörlés
  8. Á köszi, akkor veszek waxot :D

    VálaszTörlés
  9. Ajánlom a narancssárga wellát. Nagyon jó kis wax és isteni az illata is. :)

    VálaszTörlés
  10. Ayesha: A nagyon sötét, fekete szemöldökűeknek én ezt tudom ajánlani: tudom, hogy mindenhol azt olvasni, hogy ne használjunk feketét a szemöldök kitöltésére, de ha egyszer a Jóisten fekete szemöldökkel áldott meg, hiába megyek végig rajta sötétbarnával, ha az kitűnik közüle ! (ne haragudjatok lányok, imádlak titeket borzasztóan :D, de ez a helyzet) Én egy matt fekete szemhéjpúdert használok NAGYON finom kézzel, leütögetve a felesleget róla, és a végén ahogy Katie mondta, átmegyek rajta egy szemöldökfésűvel, hogy ne legyen természetellenes és éles. Higgyétek el, sok dicsérő megjegyzést kaptam már, hogy milyen szép, még senkin nem láttam volna/hallottam, hogy "úristen mi ez a fekete paca az arcodon".
    Úgyhogy én ezt bátran tudom ajánlani fekete szemöldökkel megáldott lányoknak, csak a mennyiségre kell odafigyelni, és akkor egy kicsit sem lesz természetellenes! :)))

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok! Miután olvastam a bejegyzést, sikerült vennem a Vaterán :) Nekem eszméletlenül bevált. Eddig szemceruzával korrigáltam a szemöldököm, de nemigazán voltam vele megelégedve. Viszont ezzel a púderrel tökéletesen ki tudom javítani a hibákat.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...