2011. április 18., hétfő

F80-as Sigmax ecset + Sigma helyzetjelentés

Örömmel jelentem, hogy múlt héten megérkezett a Sigmától a múltkori rendelésből hiányzó E25-ös utazó méretű ecsetem és megkaptam az F80-as Sigmax ecsetet is, amit a Képviselői Programban való részvételemért kaptam.   

Az E25-ös ecset sokan ismeritek, róla csak annyit, hogy ő is nagyon puha és csini, jó vele dolgzoni. :) 
A másik ecset szintén elég ismert, de róla talán még nem láttatok tesztet, úgyhogy most vele foglalkoznék részletesebben.    



A csomagban volt egy tájékoztató a Sigmax ecsetekről és egy névre szóló üdvözlőlap, a piros organza zsákocskában pedig természetesen megtaláltam az ecsetet is. :) 






Ami azonnal feltűnt, hogy jóval kisebb, mint a Complete Kit-es ecsetek. A feliratok a nyélen már fényes, ezüst betűkkel szerepelnek. (A Make me classy-s ecseteken matt ezüst a felirat.) A csomagolása a szokásos: a nyélen zacskó, az ecset fején műanyag ecsetvédő tok. 

 

Ami viszont baromira nem megszokott, az az ecset illata. A Mmc szett ecsetei is kissé kellemetlen szagúak voltak kezdetben, tudjátok az az igazi kínai műanyag táska illat, de ez most más. Nem tudom, hogy valamilyen ragasztónak köszönhetően, vagy a szőrnek magának van ilyen illata, de a lényeg, hogy ez az ecset szalonna illatú! Nem vicc! Olyan, mintha egy hétig a kolbászfüstölőnél lógott volna a sonkákkal meg a szalonnákkal együtt. Nagyon furcsa, igazi erős füstölt illata van! Különösebben nem ráz meg ez a tény, de azért remélem lassan azért elmúlik ez a fura szag. :)  

Az illatán kívül a másik dolog, amiért egyedi ez az ecset, az az, hogy hihetetlenül tömött! Ha fentről megnézed, teljesen összefüggő, egyenletesen tömött valamit látsz, meglehetősen érdekes és ritka látvány! Elképesztően sok szálból áll ez az ecset!




Szintetikus szőrből készült, éppen ezért tökéletes a folyékony, a krémes, és akár a púder állagú anyagok felviteléhez is. Én az alapozásnál használom, főleg a folyékony alapozókhoz, de kipróbáltam a NYX krémes pirosítójával és nagyszerűen működik vele is!
Nagyon jó kis ecset, igazán könnyű vele dolgozni, ráadásul egyetlen szálat sem hullajtott ki, ami fontos!   
5/5

Ha már írok az új ecsetről, megragadom az alkalmat és írok pár sort a múltkor bemutatott Mmc ecsetekről is.
Az előző bejegyzés megírásakor ugyanis még nagyon újak voltak, nem voltak hosszú távú tapasztalataim velük kapcsolatban, hiszen még a védőfóliákat sem szedtem le róluk. :) Azóta mindennap használom őket, többször fürödtek is, ezért most már pontosabb kritikát tudok mondani.

A véleményem az első teszt óta persze nem nagyon változott: szuper ecsetekkel van dolgunk, amik nagyon - nagyon puhák, csodaszépek és tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak. DE! Nekem két ecsettel akadt egy kis problémám. Az F40-essel (bár ez más megoldódott) és az F50-essel. 

Az F40-essel az volt a gond, hogy az elején igencsak szétálltak az ecset szálai + annyira puha volt az egész, hogy gyakran elveszítette a formáját a pirosítás közben, teljesen szétterült az arcomon, ami megnehezítette a dolgomat. Szerencsére mióta kimostam és szorosabban ráhúzom a védőfóliát, már nem állnak szét a szálak és a formáját is tartja, szóval már nincs semmi kivetnivaló benne, de fontosnak tartottam ezt is megosztani veletek. :) 

Amivel azonban tartósnak bizonyul a probléma az az F50-es Duo Fibre. Bár imádnivaló és valóban élmény vele az alapozás, sajnos eléggé hullik. Majdnem minden alkalommal az arcomra tapad egy-két fekete szál, ami igencsak zavar. Ettől függetlenül persze nagyon szeretem ezt az ecsetet, de azért néha bosszankodok miatta. Remélem, hogy egy idő után megszűnik majd ez a probléma is.

A fentiek ellenére persze az összes ecsetet, egytől-egyig imádom, tényleg öröm velük dolgozni, nekik hála, sokkal gyorsabban végzek a sminkeléssel és szebb is a végeredmény. Nem bántam meg, hogy megvettem őket, sőt életem egyik legjobb beruházása volt! Ha tehetitek, mindenképpen szerezzetek be néhány Sigma ecsetet! :)

Mára ennyi csajok, további szép napot!  

5 megjegyzés:

  1. A Duo Fibre nekem is hullik, másfél hónapja használom... :(

    VálaszTörlés
  2. Igen, anno olvastam nálad, hogy a hullik. Nem maradt abba a hullás, másfél hónap után sem? :(

    VálaszTörlés
  3. álmaim ecsetkéje..ezért fáj a szívem..muszáj lesz befektetni rá..

    VálaszTörlés
  4. Más is mondta, hogy fura ( malac:D ) illatú volt az ecsete, én nem tapasztaltam ilyet szerencsére. Az F80-t nagyon szeretem, amióta megvan csak azt használom alapozásra:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...