2011. április 4., hétfő

Tesztek :)

Az előző posztban megmutattam nektek, hogy miket vettem a héten. Most jöjjön ezek közül 3-ról a véleményem.
(A képekre kattintva nagyobb méretben is megnézheted a fotókat.)

1. Balea mézes-tejes regeneráló maszk

Amit ígér:
"A Balea mézes-tejes arcmaszk értékes hatóanyagai intenzíven ápolják, hidratálják és bársonyosan puhává varázsolják a bőrt. A tejpeptidek javítják a bőr rugalmasságát, a méz kényezteti a bőrt és megköti a nedvességet a sejtekben. Az E vitamin véd a káros környezeti hatások ellen."  
Azt javasolják, hogy vastagon vigyük fel a megtisztított arcbőrre, hagyjuk hatni 10-15 percet, és a maradékot töröljük (ne mossuk) le.

Ez a kiszerelés 2 alkalomra elég (a csomagolás felénél elválik a két adag), tehát 2x8 ml krémet kapunk.
Az illata finom, igazi méz illat, az állaga teljesen tökéletes, könnyen kenhető, semmi kifogásom nincs ellene. A krém a 15 perc alatt folyamatosan szívódott be a bőrömbe, mire letelt az idő, addigra semmi fehér krém nem maradt az arcomon.

A bőröm, ha nem is jelentősen, de puhább lett. Az egész folyamat előtt letisztítottam az arcom, tehát már eleve sokkal puhább és szebb lett, maga a krém ezen még javított, de nem olyan sokat.
Hogy mennyire hidratált, azt nem igazán tudom ellenőrizni, ami biztos, hogy a letörlés illetve lemosás után még egy óráig "izzott" az arcom, nem tudom, hogy ez azt jelzi, hogy dolgoznak a hatóanyagok, vagy egyszerűen az érzékeny arcbőröm reagált így a pakolásra.
Mindenesetre ártani nem ártott, a bőröm puhább lett és remélem hidratáltabb is.

219 Ft volt, ennyit bőven megért, mert kaptam egy kis extra ápolást a megszokott rutinom mellé.
Amit el lehet várni egy pakolástól azt hozta, de csodákat nem művel a bőrrel, legalábbis az enyémmel. :)
4/5

2. Essence Stay natural korrektor


Kifejezetten a szemem alá kerestem korrektort, ezért alapkövetelmény volt, hogy folyékony állagú legyen.
Nem volt túl vagy választék, a legtöbb márkának pl. nem is volt folyékony korrektora. A lényeg, hogy kiszúrtam ezt az essence korrektort és mivel a 4 szín közül találtam egy megfelelőt, sőt árban is jó volt (649 Ft), őt választottam.

A csomagolás ilyen ecsetes-ceruzás, ha tekergeted a végét, akkor jelenik meg a krém az ecset közepén.
Először nem nagyon akart jönni belőle semmi, pedig már vagy 2 perce folyamatosan tekertem, azt hittem vissza kell vinnem a boltba, de aztán egyszer csak megjelent a végén és azóta is jól működik. 


Az állaga nagyon kellemes, elég folyékony, könnyen eldolgozható. 1,5 ml, illata nincs, a fedése közepes. (Az erősen sötét karikákkal nem biztos hogy megbirkózik, és a piros kis pattanás is áttűnik a korrektor rétegen.)

Elégedett vagyok vele, így szem alatt végzi a dolgát, de a kritikus területekre továbbra is a másik korrektoromat fogom használni.
4/5 


3. L'Oréal Accord Parfait Mineral alapozó


Ami a csomagoláson olvasható:
- 95% ásványianyag tartalmú, por állagú alapozó
- érzékeny bőrűek számára kifejezetten ajánlott
- tartósítószermentes
- 15-ös fényvédő faktort tartalmaz

Az átmeneti időszakokra illetve nyárra kerestem egy könnyű, por állagú, de azért jól fedő alapozót, ezért őt választottam. Már régen szemeztem vele, érdekelt, hogy mit nyújt egy ilyen cukiság és a dm kuponnal már az ára sem riasztott, ezért megvettem.

10 g, ami kevésnek tűnik, de sokáig elég, mert nagyon nagyon kevés kell belőle egyszerre.
Az állaga nyilvánvalóan por, illata nem nagyon van, szokásos púderes illat. 


Nehéz megfogalmazni azt, hogy mennyire fed egy alapozó. Ez elég szubjektív, eltérő lehet, hogy kinek mi az erős vagy a közepes. A legegyszerűbb, ha bemész a drogériába és leteszteled a kezeden és az arcodon is, de szerintem ez az alapozó közepes fedésű.
Nem mondom, hogy a gázos területeken nem kell korrektorozni alá, de tényleg szépen, egyenletesen fed, nekem szép bőrt varázsolt úgy, hogy közben nem éreztem vakolatnak, gyönyörűen kiegyenlítette az arcszínemet. Ahhoz képest, hogy "csak egy por", eszméletlen, hogy milyen jó, nagyon-nagyon természetes hatású, simán letagadhatod, hogy bármivel is lealapoztad az arcod. :)

Elvileg zsíros illetve vegyes bőrűek számára ajánlott. Ezt meg tudom erősíteni, szereti a bőröm, nem csillogott órák után sem, és még az én érzékeny bőröm sem hőbörgött miatta. :) 

A használat: Az első alkalommal el kell távolítani a fédőfóliát az adagolóról, ami az ecset alatti részen van. Ha ez megvan, visszatekerheted a tetejét és megrázhatod a műanyag üvegcsét. Ha ez kész, akkor vedd le az átlátszó kupakot és tekered le az ecsetet. Ha szerencséd van, akkor elég por került az adagoló tetejébe és már mártogathatod is bele a porba az ecsetet. A felesleget rázd le róla és körkörös mozdulatokkal vidd fel a bőrre.

Az ecset nagyon- nagyon- nagyon tömött, elég durva, szinte szúr, de végzi a dolgát. A Sigma ecsetek után egy kicsit "fáj", de meg lehet szokni, ráadásul használhatod a saját kabukidat, ha ez nem tetszik.


Ha vegyes illetve zsíros bőröd van, és egy könnyű, ha nem is erősen, de azért jól fedő alapozót keresel, elégedett leszel vele.
5/5

Remélem hasznos volt a poszt, ha bármelyik terméket kipróbáljátok vagy már kipróbáltátok, várom a véleményeket. :)

Mára ennyi csajok, további szép napot!

11 megjegyzés:

  1. Köszi a posztot, nagyon hasznos volt. Valamelyik nap meg is nézem az poralapozót :)

    VálaszTörlés
  2. köszi, köszi! sajna, nekem inkább száraz a bőröm, szóval ez valószínűleg akkor nem lenne túl jó neki, de azért jó, hogy ezzel legalább tisztába jöttem hála Neked :D

    VálaszTörlés
  3. Igazából fogalmam sincs, hogy száraz bőröm hogyan működne. Lehet, hogy jó, nem tudom. A zsíros bőr szereti, az tuti. :)

    VálaszTörlés
  4. én ilyen korrektort használok, nagyon szeretem, de tényleg én is mit tekergettem mire elkezdett jönni.:D

    VálaszTörlés
  5. Lolly! Én is ilyen alapozót vettem most a glamour-os kuponnal, nekem kicsit száraz a bőröm, de erre is nagyon jó. Tényleg nagyon kevés kell belőle, és nekem a pattanások után maradt piros foltocskákat is szépen eltakarta korrektor nélkül is.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon kíváncsi voltam erre a korrektorra, nem gyűlik meg a szem alatti pici ráncokban? Nekem most a háromszínű Essence korrektorom van, és szépen fed a rózsaszín, csak nagyon hamar csíkosodik. :(

    VálaszTörlés
  7. Nem, ez egyáltalán nem gyűlik meg. :)
    Szem alá szerintem mindenképpen a folyékony a legjobb, a krémesek nekem kivétel nélkül mindig begyűrődtek. :S

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm! Megkönnyítetted a döntést milyen legyen a következő korrektorom. ^^

    VálaszTörlés
  9. Nekem is volt ilyen korrektorom és elég jó volt, de meglepően hamar elfogyott.. :/ És ez a porállagú alapozó szerintem az egyik legjobb, ami itthon kapható, mert nagyon szépen fed annak ellenére, hogy porállagú. Pl. vettem egy catrice-es por állagú alapozót is - ez a mineral-os cucc az is - és azt épphogy folyékony alapozó fölé lehet használni púdernek, de önmagában alig fed..

    VálaszTörlés
  10. Lumena: Örülök. :)
    Mono: Én is úgy gondoltam, hogy mivel ez a márka az egyik legjobb dm viszonylatban, ennek működnie kell. Ha ez nem válik be, a többi márka ilyen jellegű terméke sem fog. Ezért választok általában a "nagy" márkák polcairól, ha új dolgot szeretnék kipróbálni.
    Tudom, tudom, ez nem mindig van így, de azért 90%-ban bejön. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...