2011. szeptember 9., péntek

Szemhéjalapozók összehasonlítása

Akik már régóta figyelemmel követik a blogot, azoknak nem újdonság, hogy még a kezdetekkor összehasonlítottam az általam kipróbált összes szemhéjalapozót egy nagyobb lélegzetvételű posztban. (ITT újra elolvashatjátok!) Azóta még 2 másik szemhéjalapozót is volt szerencsém tesztelni, őket szeretném most Nektek bemutatni.

A mai poszt főszereplői: az Urban Decay Primer Potion és a MAC Paint Pot, ami a két legnépszerűbb és a bloggerinák illetve a youtube guruk által leginkább ajánlott szemhéjalapozó szerte a világon. Ez most megint nem lesz rövid bejegyzés, úgyhogy készüljetek! :D

Urban Decay Primer Potion - azaz az UDPP
Csomagolás: Applikátoros kivitel, ami nálam azonnal nyerő pont, ez a leghigiénikusabb, legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldás. Nagy öröm! 10 ml egyébként. 
Illat: Kellemetlen, de nem túl domináns illat. A használat közben nem zavaró, nincs baj vele.
Textúra: Lágy, de nem túl folyékony. Könnyen eldolgozható, bár eloszlatásnál kissé olajos érzésű, de selymes tapintásúvá válik a felvitelt követően, egyáltalán nem ragad. Finom, egységes alapot biztosít.   
Színe: Alapvetően világos bőrszínű, de eldolgozás után észrevehetetlen. 
Tartósság: Tökéletes! 12 órán át bármiféle probléma nélkül a helyén maradt a sminkem.   
Satírozhatóság: Remek! Nagyon könnyű vele dolgozni, nem befolyásolja a szemhéjpúderek eldolgozhatóságát.
Színélénkítő hatás: Szintén kiváló! A színek pigmentáltabbnak, élénkebbnek tűnnek.
Beszerezhetőség és ár: Én az enyémet az eBay-ről rendeltem, 3500 Ft volt. (Szerencsére jól döntöttem, már ami az eladót (is) illeti, mert összehasonlítottam a Naked paletta mellé kapott kis UDPP-vel ezt a teljes méretűt, és kiderült, hogy 100%-ban eredeti terméket kaptam. )
Összességében: Valóban kifogástalan termékről van szó, ezzel a szemhéjalapozóval nem érhetnek kellemetlen meglepetések. 5/5

MAC Paint Pot – Painterly 
Csomagolás: Mivel én csak egy mintát rendeltem, sajnos nem tudok nyilatkozni a valódi csomagolás milyenségéről, de egy biztos: tégelyes. Mind ismerjük ennek a hátrányait, had ne írjam le. :P :) 
Illat: Semmi erős, vagy kellemetlen illat, úgy jó, ahogy van.
Textúra: Krémes, finom tapintású, könnyedén eldolgozható, nem ragad, egységes, szép alapot képez.  
Színe: Bőrszínű. Nekem talán mondjuk önmagában egy kicsit sötét, de mivel úgyis szemhéjpúder kerül rá, végülis nem számít. Nincs semmi baj vele. Teljesen matt egyébként.
Tartósság: Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ő is tökéletes ebből a szempontból! Min. 12 órán át bírja!
Satírozhatóság: Szuper, könnyű vele dolgozni, nem befolyásolja a szemhéjpúderek eldolgozhatóságát. 
Színélénkítő hatás: Remek, kihozza a valódi színeket. Nincs rá panasz!
Beszerezhetőség és ár: Én a kis mintámat a TheBodyNeeds-ről (az oldalsávban találsz képes linket!) rendeltem, de egyszerűbb, ha bementek bármelyik MAC üzletbe, már a Westend-ben is van! 5000 Ft körül van azt hiszem.   
Összességében: Jó döntés, nem fogsz benne csalódni ha rááldozod a pénzed. 5/5

+ infó: A mintácskám néhány hét alatt kőkeményre szilárdult, és mára már használhatatlan. Remélem ez csak annak köszönhető, hogy régi volt a minta, esetleg rosszul csavartam rá a kupakot. Ugye mással még nem fordult elő ilyen? (Főleg olyanra gondolok, akinek megvan a teljes méret.)

MAC vs UDPP
Jogosan merül fel a kérdés, melyik jobb?
Nos, erre nincs jó válasz. Mindkettő 100%-osan működik, egyikkel sem gyűrődik be a szemhéjpúder a szemredőkbe, mindkettő kiválóan élénkíti a színeket, a szemhéjpúderek csodásan eldolgozhatók rajtuk. Mindkettő bőrszínű, mindkettőnek kellemes a textúrája, és nem zavaró az illatuk sem. Az, hogy melyik mellett dönt végül az ember, az ár illetve kényelemfüggő, már ami a kiszerelést illeti.
Akármelyiket is választod, a világ egyik legjobb szemhéjalapja vigyáz majd nap, mint nap a sminkedre. :)


Na, jó. Ez eddig oké, minden nagyon szép és jó, és drága is…:S. Logikus a kérdés: Vajon léteznek olcsóbb, de hasonlóan jó alternatívák is?

MAC vs Artdeco  
A Painterly-t az általam birtokolt szemhéjalapok közül leginkább az Artdeco szemhéjalapjához tudnám hasonlítani. Mindkettő tégelyes, bőrszínű, könnyen eldolgozható, kiváló tartósságot nyújt és a színek gyönyörűek rajtuk…de! Az Artdeco-val nehéz dolgozni, és sokak kellemetlennek találják az illatát, illetve a csillámokat benne (bár, hogy őszinte legyek nem tudom miért, engem ez sosem zavart), viszont feleannyiba kerül mint a MAC (bár a mennyisége talán kevesebb, mint a MAC-nek) és egyszerűbb a beszerzése is.
Melyik a jobb választás?  
Ha nem egy kiszáradt darabot sikerül venned az Artdeco-ból, akkor a kettő között igazából sok különbséget szerintem nem tapasztalhatsz. Mindkettő kiváló szemhéjalap, nekem egyik sem okozott még csalódást, ugyanúgy szeretem mindkettőt. Szerintem dönts a pénztárcádnak, vagy az egódnak megfelelően. :)   

UDPP vs NYX HD
Nem egy külföldi blogon olvastam már, hogy a NYX HD alapozóját az UDPP-hez hasonlítják. Nos, ebben van valami! Sőt! 
- Mindkettő applikátoros, de ez a legkevésbé fontos szempont igazából. :)
- Az illatuk egy az egyben megegyezik, nem tudsz különbséget tenni köztük.
- Az állaguk is nagyon-nagyon hasonló, a HD talán valamivel folyékonyabb és hangyányit ragadósabb, de valójában ez is lényegtelen.
- Nekem a NYX HD is simán bírja a 12 órát, bár hallottam olyanról, hogy valakinek nem vált be, de esetemben kifogástalanul működik, itt sem tapasztaltam semmi különbséget.
- Színélénkítő hatás, satírozhatóság…újfent semmi különbség. Amiben viszont van különség az az ár! A NYX ugyanis 1500 Ft körül már megrendelhető, míg az UDPP minimum 3500 Ft-ba kerül!
Melyik a jobb?
Hogy őszinte legyek a kettő között semmi lényeges különbséget nem fedeztem fel! A NYX HD ugyanazt az eredményt biztosítja mint az UDPP, csak feleannyi/harmadannyi áron.

Lehet, hogy én vártam kimagaslóan sokat az UDPP-től, esetleg másra számítottam, mint amit eddig a többi alapommal tapasztaltam, de tény, hogy nem ájultam el tőle. Persze nem vitatom, hogy a világ egyik legjobb és legkedveltebb szemhéjalapozója, de a NYX HD ugyanolyan jól teljesít, elérhetőbb áron. (Bár igaz ami igaz, az UDPP-nél a nevet is meg kell fizetnünk, de akkor is!) Az én szívem a NYX felé húz. :)

Ja, és még valami: Ez az eset a NYX-szel és az UDPP-vel egy dolog miatt azért mindenképp figyelemreméltó! A NYX-nek sikerült piacra dobnia az UDPP úgyszólván klónját, az eredeti ár töredékéért, ami azt jelenti, hogy a NYX igenis felveszi a versenyt a nagyobb és nevesebb márkák sztártermékeivel + ismét beigazolódott, hogy az olcsóbb, nem feltétlenül rosszabb. :)


Most ennyi csajok, várom a véleményeket a poszt alatt, ne tartsatok magatokban semmit! :D
Sziasztok!

16 megjegyzés:

  1. Nekem teljes méretben van meg a painterly már egy jó ideje, az állapota kifogástalan, meg is lepődtem, hogy a kis mintád megadta magát :O
    Hmmm ez a NYX HD felkeltette az érdeklődésemet, de tény, hogy imádom az UDPP-t, eddig ő vitt mindent :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem pedig UDPP-m van teljes méretben, az 11 ml és nincs applikátora, hanem ilyen kis vékony csőszerű kinyomója van. És nem vagyok hajlandó lemondani róla. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is Painterly-m van teljes méretben, kifogástalan állapotban egy fél év után is. Annyi a szépséghibája, hogy párszor leejtettem és kicsit elmozdult a cucc a tégelyben, de ez a használatot nem befolyásolja.

    VálaszTörlés
  4. megnéztem a NYX és az UDPP összetételét, annyi a különbség, hogy az UD primerében szintetikus méhviasz van, a NYX-ben meg igazi. talán azért ragadósabb. de egyébként szóról szóra ugyanaz van benne. :O

    VálaszTörlés
  5. köszi szépen, nagyon hasznos volt. Akkor egy ilyen NYX cuccot kell beszereznem jó áron, de hol? :D

    VálaszTörlés
  6. Epp most rendeltem meg a NYX-et, mert valahol olvastam, hogy azt ajanlottad. Eleg sokat koltottem az utobbi idoben erre-arra, igy most itt-ott sporolnom kell:-)

    VálaszTörlés
  7. nem tudom, hogy Katie megengedi-e, hogy linket tegyek be, de tudok olyan webáruházról, ahol $5.60-ért adják a NYX-et.

    VálaszTörlés
  8. Persze hogy megengedem! Minden ami a témához kapcsolódik, jöhet! :D

    VálaszTörlés
  9. oké, köszi. :D
    szóval: http://nyxshop.com/home.php.
    magyarországra is szállítanak, 25$-os rendelési összeg felett 10% engedményt adnak. nem hivatalos honlap, de hivatalos viszonteladó.

    VálaszTörlés
  10. De jó, hogy én is épp a napokban rendeltem meg a NYX szemhéjalapozóját! Már nagyon várom, főleg, hogy itt is ennyi pozitív véleményt olvastam róla. :)

    Én próbáltam az ArtDeco-t, Painerly-m is van (nekem sincs semmi baja, hónapokkal ezelőtt vettem, de szerintem a Painterly annyira nem emeli ki a színeket, mint az artDeco vagy az Isadora. Utóbbi kettő nagyon-nagyon szépen felélénkíti a színeket, valahogy jobban is tapadnak bele a szemhéjfestékek, de satírozni is nehezebb emiatt a színeket.
    Tartóssággal egyikkel sem volt problémám, az ArtDecot azért nem szerettem, mert az illata égette a szemem.
    Az applikátoros megoldást sem szeretem annyira, mindig az lesz a vége, hogy ketté kell szabdalnom a tubust, hogy kinyerjek egy csomó cuccot. :D És ez elég fáradságos munka ha jó kemény műanyag flakonról van szó (pl Isadora).

    VálaszTörlés
  11. Ez most jól jött, az NYX-et én is szeretném kipróbálni. Nem semmi, hogy szinte tök ugyanaz mint az UDPP.:O Én amúgy biztos nem költenék rá annyit, nem az én pénztárcámra szabták ezeket a 4-5ezer Ft-os szemhéjalapokat.:/
    (Andi)

    VálaszTörlés
  12. Én az Essence I love alapozóját imádom, de nincs összehasonlítási alapom csak az e.l.f.-el. Azt is bedobhatnád egy ilyen tesztbe :)

    VálaszTörlés
  13. Hasznos poszt volt, épp most gondolkodtam a primer potionön, de így kihagyom. Több helyen láttam, hogy panaszkodnak az artdeco illatára, én a második tégellyel használom, elsőre a sima verziót, most pedig a mineralt, ez pedig direkt illatanyagmentes:) Én meg vagyok vele elégedve teljesen.

    VálaszTörlés
  14. Szia! Mac Paint pot mintát hol tudok rendelni??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én innen rendeltem: http://www.thebodyneeds2.com/SearchResults.asp?Search=mac+paint+pot&Search.x=0&Search.y=0

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...