2011. október 26., szerda

Garnier BB krém vs Missha Perfect Cover

A vs sorozat első részében az általam birtokolt két BB krém csap össze, az egyik a világ legközkedveltebbb BB krémje: a Missha Perfect Cover, a másik pedig egy drogériás márka BB krémje: a Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector. (Szép hosszú név!:)


Missha Perfect Cover BB krém és a Garnier BB krém

Csomagolás:
Mindkét krém tubusos kiszerelésű, egyaránt 50-50 ml és a maga nemében mutatós darab. A praktikumot tekintve a Missha Perfect Cover nyer, mivel ő pumpát is kapott, de ami a külcsínt illeti, nekem a Garnier letisztult színe és egyszerűsége sokkal jobban tetszik.

Illat:
Egyiknek sincs rossz illata, sőt a Garniernek kifejezetten finom illata van (amit felvitel után is lehet érezni egy ideig), de a Missha-é se rossz, ez az illat viszont a felvitelt követően elillan.

Textúra:
A MPC tapintásra lágyabb, mégis nehezebben eloszlatható. A Garnier ehhez képest kissé ragad (csak annyira, amennyire az átlagos hidratálókrémek), de kevesebb munkával is szépen eldolgozható. Mindkettő hasonlóan kellemes felületet hagy a bőrön, ha hagyod, hogy beszívja a bőröd.      

 Missha PC és Garnier BB krém

Színek:
Mindkettő esetén két színből választhatunk, világosból és sötétből. Nekem mindkettőből a világos bőrre való árnyalat van meg, de a képen is látszik, hogy a Garnier így is jóval sötétebb, mint a MPC. A felvitel után természetesen mindkettő igazodik a bőrszínhez, egyelőre nem üt el egyik sem a nyakam színétől, de ugyanez egy későbbi, téli időszakban már nem biztos, hogy igaz lesz. Az eldolgozást követően mindkettő elég gyorsan beszívódik. 

A hatás:
A felvitelt követően mindkettő szépen belesimul a bőrbe és bár mindkettő csillog egy picit (tehát púderre mindenképpen szükségünk lesz), a MPC visszafogottabban.Én mindkettőt lepúderezem, már csak a fixálás miatt is.

Ami a fedést illeti, a MPC szinte tökéletes bőrképet eredményez, egyértelműen erős fedésűnek mondanám, a Garnier ellenben csak közepes fedést biztosít, de így is elég szép munkát végez.

Tartósság:
Egyértelműen a MPC viszi a prímet, a Garnier ugyanis hamarabb veszít a fedéséből és hamarabb átfényesedik. A Missha simán kibírja a a napot (kombinált bőröm van), a Garnierrel viszont néhány óra után csillogni kezdett az orrom, és megkopott a fedése is. 

Az extrák:
A Garnierben elvileg C vitamin illetve 15-ös fényvédő van, ami nem rossz, de elég kevés ahhoz képest, hogy a Perfect Cover 42-es fényvédővel, illetve fehérítő és ránctalanító hatással is rendelkezik.
Mindkettő egész napos hidratálást, egyenletesebb bőrfelszínt, egységesebb bőrszínt és persze a bőrhibák látványos csökkentését ígéri. Fentieket mindkettő krém tudja, de a fedés és az egyéb extrák miatt én úgy gondolom a Missha Perfcet Cover a nyerő, főként mert nála számolhatunk pluszban az ún. sebgyógyító hatással is, ami a problémás bőrűeknek nagyon jól jön. :)

Beszerezhetőség és ár:
A Garniert én a Müllerben vettem, 2990 Ft akciósan (2300 Ft volt a Glamour napokon), a Missha Perfect Cover pedig 6200 Ft körül van + postaköltség, és a bbkrem.hu-n lehet megrendelni.  

Összességében:
A Missha Perfect Cover igazán remek, méltán híres és bár kissé drága, minden pénzt megér, hiszen alapozó hatású fedést kapunk, miközben a bőrünket sem tesszük tönkre, sőt, még ápoljuk is! Még azt is eltudom képzelni, hogy soha többet nem veszek alapozót!
 
Aki viszont nem engedheti meg magának, hogy több ezreket áldozzon egy krémre, de szeretné kiváltani az alapozóját valami sokkal egészségesebbre, valami bőrbarátabbra, és nincs szüksége kifejezetten erős fedésre és nem zsírosodik a bőre, az nyugodtan próbálja ki a Garnier BB krémjét, mert ő is jó választás!

Remélem tetszett a poszt csajok, ha esetleg kihagytam valamit nyugodtan kérdezzetek! Mára ennyi, sziasztok! :)

15 megjegyzés:

  1. Én eddig picit féltem ezektől a krémektől (meg nem tudnám mondani, hogy miért...), de most egyre jobban szimpatizálok a Garnier-rel. Köszönöm ezt a posztot, szerintem beruházok egyre. :)

    VálaszTörlés
  2. nekem a garnier bb krem nagy csalodas volt. igaz mas bb kremet meg nem hasznaltam, tehat nincs osszehasonlitasi alapom viszont egy biztos soha tobbet garnier bb. a problema ott kezdodott hogy felkenes utan egyszeruen nem szivodott be rendesen hiaba pudereztem le ha veletlenul hozzaertem az arcomhoz egyszeruen ragadt,nagyon rossz erzes volt viselni. a masik dolog a csillogas , fel orankent puderezhettem annyira csillogott. bar hozzateszen nekem kombinalt a borom tehat eljepzelheto hogy egy szarazboru emberkenek tokeletes. a szine es a fedese az nekem megfelelt bar nincs nagyobb borhibam. szoval zsiros borueknek nem ajanlom egyaltalan mert cdak penzkidobas.

    VálaszTörlés
  3. Nekem kifejezetten száraz a bőröm, melyiket javasolod? Mindenképpen kell mattító púder hozzájuk?

    VálaszTörlés
  4. Száraz bőrön mindkettő jól működik (az arcom két oldala száraz), de szerintem mindenképpen púderezd le, akármelyiket is választod, ha nem is mattító púderrel, de legalább egy laza réteg porpúderrel, hogy fixáld a krémet.

    VálaszTörlés
  5. Köszi a választ!:) Még azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted melyiknek stabilabb a tubusa, jobban záródó a kupakja? Csak mert a táskámban szoktam hurcolni a sminkjeimet, és nem lenne valami jó, ha belefolyna és tönkretenné a bélését. :(

    VálaszTörlés
  6. Mindkettő stabil, de a Misshának az átlátszó kupak mellett még pumpája is van, szóval annak elég kicsi az esélye, hogy a kupak leesése után még be is nyomódjon a pumpa. De ha belegondolok a Garniernek is nehezen záródik a teteje, úgyhogy szerintem vele se lenne gond.

    VálaszTörlés
  7. Hmm, akkor zsíros (télen kombináltba hajló) de vízhiányos bőrre garnier bb vagy skin79 pink? Ez utóbbit nem tudom, próbáltad-e már... :)

    VálaszTörlés
  8. Mia: bár nem nekem szólt a kérdés, de én próbáltam a skin 79 pink-et, szerintem a Missha perfect cover sokkal jobb az én zsíros, kombinált bőrömre, mint a skin 79, a skin 79 hamarabb átfényesedik és a Missha kevésbé ül bele a pórusokba, a skin 79 sem vészes ebből a szempontból, de a Missha akkor is szebben mutat.

    VálaszTörlés
  9. Igen, az ellenérzésem a missha-val szemben csak amiatt van, mert mindennapos használatra nekem túl erős a fedése. Mármint, lehet hogy kellene, de soknak érezném magamon... :(

    VálaszTörlés
  10. Én úgy használom, hogy közvetlenül hidratáló fölé, amíg még nem szívódott be a hidratáló, könnyebb eldolgozni, tehát kevesebb kell és így nem olyan erős a fedése sem. Igen a Misshanak erősebb fedése van, de ezzel a módszerrel nem túl sok, egyébként magában tényleg az, nekem is :-)

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Én sajnos elég fehér bőrrel és karikás szemekkel ébredek és ez estig nem is változik. Próbáltam sok sötétebb alapozot de pattanásos lettem tőle, drága ön barnitokra meg ilyenekre viszont nincs pénzem. A garnier bb belefér de szeretném tudni,hogy ezekre a problémákra meg felel-e vagy felesleges pénz kidobás lenne? Előre köszönöm a válaszokat! kérlek segítsetek

    VálaszTörlés
  13. ......régi bejegyzéseket olvasgatva csak annyit szeretnék hozzáfüzni: a fennti
    Missha és Garnier teszt nem teljesértékü.
    A Garniernek ugyanis kétféle BB. cremje készült, az egyik a fenntebb, a teszt során emlitett ami C. vitaminos és 15 fényvédös, ez valoban krémesebb, zsirosabb, amitöl a vegyes-zsiros bör, valoban csillogová válik és nem tartos.
    Viszont, kaphato a Garniernek a másik BB. crémje, ami kifejezetten MATT börre kifejlesztett változat, magasabb fényvédövel, C. vitamin nélkül, de:
    De: kifejezetten mattit, tartos, puderfixálás nélkül sem zsirosodik, egész nap! holott a böröm zsiros, eddig minden pudertöl kifényesedett, csillogott, puder nélkül létezni sem tudtam, de miota ezt veszem azota szükségtelen.....Mindenkinek aki hasonlo cipöben jár csak ajánlani tudom!
    egy keskenyebb tubusban kaphato, hosszabb 40 ml.es kiszerelésben......kifejetten a tág porosu, börhibákkal teli börre van, jol fed!
    .A német, osztrák DM., Müllerek polcain egy éve kaphato, Sopronban szintén felfedeztem....érdemes utánkérdezni, megéri! juci











    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annak idején, amikor ezt a posztot írtam, még nem dobták piacra az olajmentes változatot, vagyis abban az időben ez teljes értékű volt.

      Sőt, ha jobban belegondolunk, még most is az, hiszen ez a termék (a nem olajmentes) ma is kapható. (Az hogy kijött egy új verzió, nem jelenti azt, hogy a teszt rossz.) Szerintem a címből és a képekből is egyértelműen kiderül, hogy melyik BB krémről van szó, ha az új változat került volna tesztelésre, akkor ugyanis a Garnier Olajmentes BB krém vs. Missha Perfect Cover lett volna a cím.

      Törlés
  14. Nekem van egy ilyenem:
    MISSHA PERFECT COVER BB KRÉM NO.23 SPF42 20 ML

    megválnék tőle, egyszer próbáltam. Szegeden személyesen átvehető vagy posta! (2500 Ft) styleonlinev@gmail.com

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...