2011. december 20., kedd

Kezdő sminkcsomag

Tételezzük fel, hogy adott egy lány, akinek abszolút semmilyen sminkterméke nincs, de most arra kér, hogy állítsak össze egy 10 darabból álló kezdő sminkcsomagot, amivel egy full sminket el lehet készíteni és megállja a helyét mindenféle alkalomra szóló smink esetén. Nos, ha ez valaha megtörténne, akkor én a következő termékeket válogatnám össze így elsőre:

1. BB krém - Egy kis alapozásra a legtökéletesebb bőrű nőknek is szükségük van, hiszen nem árt, ha kicsit kiegyenlítjük, egységesebbé tesszük a bőrszínt. Alapozó helyett viszont én egyértelműen a BB krémek mellett teszem le a voksom, mert amellett, hogy remekül fednek (egyik erősebben, másik gyengébben), még ápolják is a bőrt. Ha most lennék kezdő sminkelő, az életben nem kennék magamra alapozót, csakis BB krémet! :)
 Ő pl. tökéletes: Missha Perfect Cover BB krém

2. Púder - Ez lehet fixáló vagy mattító attól függően, hogy mennyire zsírosodik a bőröd, de egy biztos: púderre mindenkinek szüksége van! Jelenleg még keresem a tökéletes mattító púdert, de azok közül, amit eddig kipróbáltam, a Barry M áttetsző púdere és az Astor Mattitude púdere volt a legjobb.

3. Szemöldökpúder - Az egyik legszuperebb dolog a világon a szemöldökpúder. :) Nagyon természetes, nagyon könnyű használni, nagyon sokáig elég. Természetesebb, mint egy szemöldökceruza, tartósabb, mint egy sima szemhéjpúder. És ha már szemöldökpúder, akkor csakis a NYX jöhet szóba! Pl. ő:

4. Szemhéjalapozó - Sok féle szemhéjalapozót kipróbáltam már, az örök kedvenc mégis életem első szemhéjalapozója, az Artdeco Eyeshadow Base. Sok-sok próbálgatás után is ő a favorit, de ha valamiért őt nem választhatnám, akkor a NYX HD-ját venném meg újra.

5. Pirosító - Kötelező darab! Pirosító nélkül TILOS kilépni az utcára! :) A jelenlegi nagy kedvencem az Artdeco pirosítója, de nagyon szeretem a NYX és a Sleek pirosítókat is. Színben valami natúrat választanék, valami olyat, ami mindenféle szemsminkhez megy.
Nem pont erre a színre gondoltam, de akár ő is megfelelne.

6. Kontúr-highlighter duo - egy alap sminkkészlet egy kötelezően beszerzendő darabja egy kontúrozó-kiemelő duo paletta! Azért paletta, mert így a világos és a sötét púder is adott, így sokkal praktikusabb, helytakarékosabb és egyszerűbb is. A Sleeknek és a NYX-nek is van egy-egy szuper duo-ja, valamelyiknek be kell kerülnie abba a neszeszerbe!

7. Szemhéjpúder paletta - Ha egyetlen palettával kell megoldanunk a sminkelést, olyat célszerű választani, amiben viszonylag sok, jól kombinálható és széles színskálájú szemhéjpúder van.
Attól függően, hogy ki-milyen sminkeket részesít előnyben, vagy egy Sleek vagy egy CS palettát választanék, mert ezek a paletták jó minőségűek, pigmentáltak, elég sok szépséges szín van bennük és viszonylag sok variáció is.
8. Szemceruza - Egy kezdő sminkelőnek a szemceruza a legjobb választás, de aki kicsit ügyesebb, az bevállalhatja a zselés tust is. A ceruzák közül a Milani és az Avon Supershock a kedvencem, a tusok közül pedig nagyon bevált a Maybelline Lasting drama. (Utóbbi az eBay-ről beszerezhető.)
Ha csak egy színt választhatunk, az legyen fekete vagy sötétbarna! 

9. Szempillaspirál - Egy smink élettelen spirál nélkül, de hát ez nem újdonság. Régen nagyon szerettem a L'Oréal spiráljait, de mostanában a Max Factorokat csípem jobban. A lényeg, hogy legyen minimum egy!



10. Rúzs/szájfény - Mivel csupán egyetlen rúzs vagy szájfény áll a rendelkezésünkre, ezért mindenképpen valami natúr színt választanék, ami a szemhéjpúder paletta minden színével harmonizál. És amit én ajánlok: NYX Round rúzsok. :)
Ezeknél a színeknél natúrabb rúzsokra van szükség!


Ezekkel a termékekkel már el lehet könnyedén készíteni egy teljes, kifogástalan sminket! Ez lehet az alapcsomag, aztán ha bővíteni szeretnénk a termékpalettát, második körben a "színes" termékekből szerezhetünk be többfélét (pirosítók, szemhéjpúderek, rúzsok/szájfények).

Most ennyi csajok, legyetek jók, Sziasztok! :)

10 megjegyzés:

  1. jajj nagyon jó kis bejegyzés :) tuti hasznos lesz azoknak akik szeretnének elkezdeni sminkelgetni :)

    VálaszTörlés
  2. Jó bejegyzés, szerintem realisztikus is sok ajánlás, de a BB krémmel, a 88-as palettával és a spirállal ilyen formában nem értek egyet.

    A 88-as egy teljesen kényelmetlen paletta, szinte lehetetlen kényelmesen megtartani, ezért nem is szívesen veszem elő. A spirált meg jobb a saját pilla igényeinkhez alakítani, mert pl az említett spirált én pl utálom. Barátnőm mondta, h szerinte vékonyít....és egyet kell h értsek.

    VálaszTörlés
  3. Ja, nem konkrétan a MF Fusion-re gondoltam, csak úgy általánosságban egy jó spirálra. :)

    A palettával kapcsolatban pedig akkor nálad a Sleek lenne a tökéletes. :)

    VálaszTörlés
  4. Nem vagyok egy nagy kommentelő, de most úgy éreztem, hogy mindenképp hozzá kell szólnom. Le a kalappal, baromira tetszik ez a kis összeállításod! Még ilyet!!:)

    VálaszTörlés
  5. Katjes, örülök, hogy tetszik! :)
    Tervezek még a jövőben hasonló posztot, pl. amiben az adott szemszínekhez különösen passzoló szemhéjpúdereket szedem össze egy posztba! :)
    Remélem az is tetszeni fog. :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem tetszett, hogy a palettánál megemlítettél egy kompakt és egy teljesebb verziót is. Ez is egyénfüggő, lesz olyan aki a CS 88-at választaná a széles színskála miatt (nekem is ez volt az első nagy Ő), bár én azt csak otthon veszem elő, a Sleek palettákat viszont szeretem magammal hurcolni. Jaj és nagyon tetszett a megjegyzésed, hogy pirosító nélkül tilos utcára menni:) Nagyon egyetértek, néha visszagondolok arra az időre, amikor a pirosítást még nagymamásnak gondoltam, és (mivel alapból nagyon világos a bőröm) natúr alapozóval mászkáltam. Na az az emberiség elleni merénylet volt:)

    VálaszTörlés
  7. Fúúú ezt a postot tag-elni kellene...

    A BBkrémes dologgal teljesen egyetértek, szerintem többet nem veszek alapozót! És nagyon sajnálom, hogy nem volt nekem hamarabb BBkrémem, de szerencsére mostmár van és mindig lesz!

    VálaszTörlés
  8. bettynova: Ha van kedved, írd össze te is a 10-es listádat! Én kíváncsi lennék a te verziódra is!

    VálaszTörlés
  9. Nekem is nagyon tetsző poszt ez, remélem sok fiatal/a sminkeléshez mostanában kedvet kapó nőhöz eljut! ;)
    (én azért a púderrel még mindig nem cimbiztem össze, valamint a szemöldök karbantartására a hajfestékem használom, mert szeretem, h az is kellően vörös, régen meg szemöldökfestékkel kentem, natúr barnával, illetve szerintem rúzst szinte sosem fogok használni, mindegy, h 28 vagyok, vagy majd 35, esetleg 50, de a többi az nagyon heves bólogatást váltott ki belőlem:))

    Szóval jóféle és kellő humorral rendelkező kis bejegyzés, még sok ilyet! ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...