2011. december 6., kedd

Sigma Complete vs. Sigma Premium Kit

Egyszer rég ígértem Nektek egy ecsetszett összehasonlítós posztot, hogy könnyebben választhassatok a két Sigma készlet közül. :) Nos, ami késik, nem múlik, lássuk, hogy mire jutottam az összehasonlítás során.
 


Ár szerint:

Sigma Complete Kit: 
5 arcra ecset, 7 szemre való ecset. Összesen 12 db + egy szupi ecsettartó tok.
Mindezt 109$ +18$ postaköltségért, azaz 1 db ecset ára kb. 10$, de ebben benne van a tok is.

Sigma Premium Kit: 
7 arcra való ecset, 7 szemre való ecset, 1 ajakecset. Összesen 15 db + a feltekerhető tok.
A szett ára 139+18$, tehát 1 db ecset ára itt is kb. 10$, és ebben is benne van a tok ára.

Az tisztán látszik, hogy a két szett között ár-érték arányban nincs sok különbség, több pénzért, több ecsetet kapunk...a kérdés, hogy melyik jobb?

Funkció szerint: 

Púderecset: F30 vs F20
A képen felcseréltem őket: Bal F20, Jobb F30

Mindkettőnek elég nagy a feje, kézre állnak, könnyű velük dolgozni. Az F30-asnak viszont puhábbak a szálai, és nem olyan szögletes a feje, mint az F20-asnak, így ebben a körben az F30 a nyerő. :)
A nyertes: Complete Kit: F30

Alapozóecset: F60 vs. F65?
Ez egy nehéz helyzet, mert míg a Complete Kit-ben 2 alapozóecsetet is találunk (lapos, duo fibre), addig a Premiumban igazából egyet sem. Talán az F65-re rá lehetne fogni, hogy alapozóecset, de ahhoz túl kicsi a feje, ezért ha csak a lapos fajtákat nézem, akkor is az F60-as a győztes.
A nyertes: Complete Kit: F60

Pirosítóecset: F40 vs. F10
Azt kell hogy mondjam én az F10-est jobban szeretem. Az F40-es szálai túl szétállnak és bár a ferde forma elvileg a könnyebb felvitelt szolgálja, én mégsem szeretem. Sokkal gyakrabban nyúlok az F10-eshez, főleg mivel puhábbak a szálai!
A nyertes: Premium: F10

Duo Fibre: F50 vs. F15
Az F50-et nagyon szeretem, alapozásnál kiváló munkát végez, de jó krémes pirosítókhoz is. Az F15 sem rossz, de alapozáshoz túl kicsi a feje. A kettő közül nálam abszolút az F50-es a kedvenc.
A nyertes: Complete Kit: F50

Korrektorecset: F70 vs. F75
Mindkettőt nagyon szeretem! Az F70 az a hagyományos fajta, de szuperül végzi a dolgát, szeretnivaló darab, de mégis, nekem az F75 jobban bevált, mert a különleges alakjának köszönhetően sokkal gyorsabb és könnyebb vele a munka.
A nyertes: Premium Kit: F75

Satírozó ecset: E40 vs. E25/E35
 A képről lemaradt az E35.:(

Ez esetben az abszolút nyerők a Premium szett darabjai! Puhábbak a szálaik, mint az E40-esé, ráadásul szebben és gyorsabban satíroznak, az E40-nek jobban szétállnak a szálai.
A nyertes: Premium Kit: E25/E35. Mindegy melyik, csak a Premium szettből legyen! :)

Ceruzaecset: E30 vs. E45
Egyértelmű a válasz: E30! Ennek sokkal puhábbak a szálai, precízebben lehet vele dolgozni, és a feje is hegyesebb.
A nyertes: Complete Kit: E30.

Lapos tusecset: E65 vs. E15
Az E65-nek ferde a vége, az E15-nek egyenes. Nekem a ferde véggel sokkal jobban megy a tusvonalazás, az egyenes valahogy nem áll kézre. Lehet, hogy ez az én "fogyatékosságom", de nekem akkor is a ferde jön be jobban, még ha kisebb is a feje és így tovább tart a folyamat.
A nyertes: Complete Kit: E65.

Hagyományos tusecset: E05 vs. E10 
Egyértelműen a Premium változat a jobb. Vékonyabb, szebb vonalat lehet húzni vele és kész. :)
A nyertes: Premium Kit: E10.

Oké, eddig megvagyunk. Az azonos funkcióra szánt ecseteket összehasonlítottuk, de mi van azokkal, amik nem párosíthatók a másik szett egy ecsetével sem igazán?

Praktikum szerint: 

Complete Kit: 
Az a 3 ecset, amiről eddig még nem esett szó: a lapos szemhéjpúderecset (E55), a ferde szemhéjpúderecset (E70) és a nagy laposecset (E60). Ezek alap darabok! Ezek nélkül elég nehéz dolgozni, és bár nem kifejezetten különlegesek vagy formabontók, igenis szükség van rájuk! A lapos ecset a mozgószemhéj színezésére, a ferde a mélyítővonalba, a nagy lapos a szemöldök alá...mind nagyon jó kis ecsetek, és velük sajnos nem (de még hasonlóval sem!) találkozhatsz a Premium szettben.Ők is megérdemelnek egy-egy szavazatot!
+ 3 szavazat a Complete Kitnek!

Premium Kit: 
Ez esetben 5 olyan ecsetről beszélhetünk, aminek abszolút nincs párja a Complete Kit-ben. Az egyik az ajakecset (L05), ami igen hasznos lehet, még akkor is ha jobban szeretjük a rúzsokat ecset nélkül felvinni! Aztán itt van még a rövid satírozóecset (E20), ami tökéletes a szemkontúr "füstösítésében", és amihez foghatót nem találunk az alapszettben. Ráadásul itt van még a nagy satír ecset is (E50), ami kontúrozásnál tesz jó szolgálatot.
Az utolsó 2 ecset, amiről még nem volt szó...nos ők azok az ecsetek, amiket nem kell sajnálnunk, ha éppen nem a Premium szett-et választjuk. A tojás alakú ecsetek (F25-F35) ugyanis szerintem nem nyújtanak semmi pluszt, sem a Complete Kit ecseteihez, sem más arcra való ecsethez képest. Nem szeretem őket, nem bánnám, ha helyettük egy-egy Sigmax ecset kerülne a készletbe. 
Az első 3 ecset szuper, egy-egy szavazat mindenképpen jár nekik, de a másik 2-t nem venném meg, ha egyesével állítanám össze a szettemet.
+3 szavazat a Premium szettnek!

Összesítésben a Complete Kit nyert 8-7 arányban, de valamiért a szívem a Premium szett felé húz. Ennek főleg az lehet az oka, hogy azok a Premium ecsetek, amik nyertek a párbajban tényleg imádnivalóak, kár lenne kihagyni őket! 

Az a véleményem, hogy a Premium Kit, az alapecsetek nélkül (amik viszont a Complete Kitben vannak) elég szegényes (tekintve hogy egyáltalán nincs benne igazi szemhéjpúderecset), viszont akinek már nem hiányoznak az alap darabok, azoknak jó választás lehet, mert a Premium elnevezés, valóban egy magasabb minőséget képvisel (a Completet Kit-hez képest, ami amúgy szintén nagyon jó).
Aki viszont élete első ecsetkészletét készül beszerezni, annak a Complete Kit-et ajánlom. Mindent megtalálsz benne, ami csak kell, nem fogsz benne csalódni. :)

Ja, és még valami! A tokokat tekintve, a hengeres tok szerintem sokkal cukibb! Utazásnál és tárolásnál is praktikusabb és mutatósabb is. :) De ez már tényleg csak ízlés kérdése.



Ha kedvet kaptatok, ITT nézhettek körül!

Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést, legyetek jók csajok, sziasztok! :)

7 megjegyzés:

  1. nagyon jò bejegyzès.koszi szèpen!!

    VálaszTörlés
  2. Tetszett a bejegyzés,a tusecsetből én csak a lapos ferde végűt tudom használni és érdekes azt meg könnyedén :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a bejegyzést, pont most akarok ecseteket venni, és sokat segítettél a választásban.

    VálaszTörlés
  4. Az E15-t szerintem nem nem tusvonal húzására használják, hanem az alsó szemtő vonalához, de persze felülre is lehet használnia annak, aki ügyes. De elsősorban nem az alsó szemtővonalra használják?

    VálaszTörlés
  5. Én általában a felső szempillasor kihúzásánál láttam a videókban...mindenesetre szerintem az alsó sort is könnyebb a ferde véggel kihúzni... biztos én vagyok a béna amúgy. :D

    VálaszTörlés
  6. Kedves Katie!

    Azt szeretném kérdezni,hogy ezek az ecseteid eladók? Mert ha igen kb. mennyit szánnál rá? Eőre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem eladók. Szeretem őket, nem válnék meg tőlük, ha nem muszáj. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...