2011. december 27., kedd

Teszt: Catrice és Barry m - irizáló szemhéjpúderek

A múlt hónapban két irizáló szemhéjpúdert is beszereztem, az egyik a Catrice egyrészes szemhéjpúdere a C’mon Chameleon, a másik pedig a Barry M varázspora, a Silver Brown.

Kezdjük is a Catrice-szel:

A csomagolás egyszerű, egy átlátszó műanyag keretben találod a szemhéjpúdert, amit visszafogott, fekete Catrice felirat díszít. Aranyos, 2gramm szemhéjpúdert tartalmaz.
Illata nincs, az állaga nagyon selymes, könnyen satírozható, nem porzik. A pigmentáltsága remek, a tartósság szemhéjalapozóval tökéletes.
És ami a lényeg, a színe: sötétbarna alapon zöldes-kékes, türkizes fény. Nagyon hasonlít a MAC Blue Brown pigmentjére, de a BB alapbarnája vörösesebb és valamivel erősebb a kékes fény is. 
 Mindenesetre a C’mon Chameleon egy jó alternatíva, ha erre a színre vágysz! :)
 Ahogy a képeken is látszik, metálfényű szemhéjpúderről van szó, ami az összes hatás közül a kedvencem. :)

 Gyönyörű, nem?

Barry M varázspor, Silver Brown:

A csomagolás itt is egyszerű, kör alakú üveg tégely, műanyag, matt fekete tető, magenta színű betűk. Nagy szívfájdalmam, hogy a csomagoláson nem tüntetik fel a szín nevét, csupán a kódját, de hát ez van. 
Az állaga nagyon finomra őrölt, könnyen eldolgozható, de kicsit hullik.
A pigmentáltsága kiváló, a finishe egyértelműen csillogó, köszönhetően a közepes méretű ezüstös csillámoknak.
Szemhéjalapozóval kibírja a napot, nincs rá különösebb panasz, de pl. a NYX szemhéjpúdereim azért ügyesebbek, ők két napot is kibírnak. (El se árulom, hogy honnan tudom…:) 

A lényeg itt is a szín: Ez is egy irizáló szemhéjpúder, bár a színjátszás gyengébb, mint a Catrice esetében. Az alap itt is a barna, de ez világosabb és melegebb szín, ami csillogó ezüstös fényben játszik, bár bizonyos körülmények között az ezüstös fény inkább világos lilává válik. Nagyon izgalmas szín. :)
Ami az árakat és a beszerezhetőséget illeti, a Catrice ugyebár drogériás termék, Barry M-et pedig rendelhetsz a MUP-ból vagy a sminkkel.com-ról. (mindkét webshop linkjét megtaláljátok az oldalsávban!)
A két termék közül a Catrice olcsóbb (sajnos már nem emlékszem, mennyibe kerül pontosan), de a Barry M 3 g, szemben a Catrice 2 grammjával.

Most ennyi csajok, Sziasztok! :)

9 megjegyzés:

  1. na mostmár tuti hogy beszerzem ezt a kaméleont :D

    VálaszTörlés
  2. Van egy ősrégi Maybelline szemhéjpúderem, ami hasonló a Catrice-hez, de... azt hiszem, mégis muszáj lesz beszereznem ezt is, csak töltsék már fel az állványt felénk, mert ez az árnyalat hetek óta elfogyott.:(

    VálaszTörlés
  3. "ügyesebbek, 2 napot is kibírnak"?? :D Azért ez elég extrém hosszúságnak számít, átlagnak vehetnénk egy 10-12 órát szerintem :)Amúgy én is imádom a Catrice-est, csak feldobja az ember, kicsit elsatírozza, és én már egy kis spirállal jó vagyok, ami a szemem illeti! :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a Catrice pont úgy néz ki, mint az egyik szín valamelyik Naked palettádon, már nem emlékszem, melyiken. A pan alapján sokkal kékeszöldebbnek néz ki, mint a swatch alapján.

    VálaszTörlés
  5. Huh mennyi ideig vadásztam a Catrice-re. :) Most kedvet is kaptam hozzá. :)

    VálaszTörlés
  6. Engem annyira nem győzött meg a Catrice..:/ Ennek tényleg szép színe van, az első Catrice termékem karácsony előttről származik, annak ilyen sötétlila színe van (300 ft volt, karácsony miatt) és otthon megnéztem, mert mindenhol annyi jót hallottam róla, és kicsit elkeseredtem, mert borzasztó volt a pigmentáltsága. Mondjuk az is lehet, hogy ez ilyen kifutó darab... Aztán meg tegnap láttam, hogy az eredeti ára 1100 ft ( vagy kb. ennyi) szóval hagytam..:(:/

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...