2011. december 26., hétfő

Zöld szemű szépségeknek - avagy milyen smink áll jól a zöld szeműeknek

Ma annak az új sorozatnak az első részét olvashatjátok, amiben azt boncolgatom, hogy eddigi tapasztalataim, illetve személyes ízlésem alapján mely szemszínekhez milyen színek passzolnak a leginkább, mely színek kerülendők és melyek azok, amik igazán igézővé teszik a tekintetet adott szemszín esetén. :)

Az a véleményem, hogy alapvetően minden szemszín mindenféle színnel jól mutathat, csak meg kell találnunk a megfelelő árnyalatot. (Pasztell legyen vagy intenzív? Világos vagy sötét? Hideg vagy meleg tónusú?...stb). Mégis, vannak színek, amik egy-egy szemszínnel jobban működnek, mint egy másikkal.

A különböző szemszínek bizonyos színek mellett egészen életre kelnek, míg mások inkább tompítják, háttérbe szorítják az szemünk igazi színét.
Azok lesznek a tökéletes árnyalatok, amik ahelyett, hogy elnyomnák a szem természetes színét, inkább kihangsúlyozzák annak szépségét! Ha belenézel a tükörbe, azt kell látnod, hogy a szemed szinte világít, nem pedig azt, hogy milyen szép az a szemhéjpúder, hiszen a smink lényege, hogy a valódi szépségünket kiemeljük! :) 
Persze az, hogy tényleg jól áll-e egy-egy árnyalat, az függ a bőrszínedtől és a hajszínedtől is, de azt hiszem, kiindulópontnak mindenképpen jó lesz ez a néhány ajánlás. 
   
Ma összeszedtem néhány olyan konkrét árnyalatot, ami szerintem a zöld szemmel igazán gyönyörű!


A világos szemszíneknél, mint amilyen a zöld is, én sosem használnék sem pasztell, sem túl élénk, sem túl világos színeket. Ezek a színek ugyanis nem emelnék ki a szemet, a világos szín mellett a világos szemek elvesznének, eltűnnének (amit nem nyilván szeretnénk), ezek helyett valami intenzívebb, sötétebb, dominánsabb árnyalatot kell használni, hogy meglegyen a megfelelő kontraszt.
Persze ez nem jelenti azt, hogy nem készíthetünk színes sminkeket magunknak, sőt! A zöld szemhez leginkább passzoló színek ugyanis tényleg színpompásak!

Ha zöld a szemed, a következő árnyalatokat mindenképpen próbáld ki:
- burgundi vörös/réz
- bronz/narancs
- padlizsán lila, kékes lila, vöröses lila
- bíbor
- sötétzöld

Amiket (önmagukban) kerülj:
- pasztell színek
- rikító színek
( Ha a fenti színeket, barnával, feketével, vagy az 5 tuti szín egyikével párosítod, akkor már ők is helyet kaphatnak a sminkedben! A lényeg, hogy kontrasztos legyen!)

A Taaz.com és a Google - Képek segítségével készítettem néhány illusztrációt, hogy lássátok mire gondolok! :)
 Bíbor

 Bronz

 Burgundi

 Kékeslila

 Sötétzöld

Íme, néhány élő példa a fentiekre:

 MissChievous

 Still Glamorus

 Charlize Theron

 Kristen Stewart

 
 MissCheivous

És amiért azt mondtam, hogy kerüld a pasztell színeket: 

 Látjátok, hogy mennyire leveszik a modell szeme a smink mellett? Nem az igazi, ugye?

Remélem hasznosnak találtátok a posztot, és némiképp segítettem a választásban. :) Bátran próbálkozzatok, kísérletezzetek, várom a véleményeket. :)


Most ennyi csajok, legyetek jók, sziasztok! :)

15 megjegyzés:

  1. De kis szorgalmas voltál az éjjel! :) Kristen Stewart szemsminkjéért most haltam meg, gyönyörűséges!

    VálaszTörlés
  2. A burgundit még nem próbáltam, de kb ezekkel a színekkel sminkelek. Ami még nagyon szép zöld szemmel az a csokibarna. Szinte kivilágít onnan is a zöld szem.

    VálaszTörlés
  3. Hát ez egy zseniális bejegyzés! Már nagyon várom a következő részeit is a sorozatnak! :-)

    VálaszTörlés
  4. Szürke szeműeknek is lesz bejegyzés? Láttam, hogy a kék és barna szeműeket már "várólistára" tetted. :)

    VálaszTörlés
  5. Szürke szemről szóló posztot nem terveztem, mert úgy vettem észre, hogy nincs tisztán szürke szem. A szürke szem mindig vagy kékbe vagy zöldbe hajlik, tehát annak megfelelően kell sminkelni, amelyik színhez közelebb áll.

    VálaszTörlés
  6. Nekem világoszöld a szemem, és úgy vettem észre, ha ki akarom emelni, szinte mindegy milyen színnel teszem, csak sötét legyen! Ha sötét színnel festem ki a szemem, szinte világít. De kedvencem a sötétlila, az én szememhez az megy a legjobban.
    A burgundit még én sem próbáltam, de nem néz ki rosszul! :)

    VálaszTörlés
  7. niki: Pontosan ez a lényeg! Világos szemszínhez, sötét szemhéjpúder a nyerő! :)

    VálaszTörlés
  8. Köszi, tesztelni fogom őket. :)

    VálaszTörlés
  9. Burgundi színeket tudna valaki ajánlani? Én folyamatosan keresek ilyen színű szemhéjpúdert de egyszerűen nem találok (egy-egy palettában is csak elvétve van).

    VálaszTörlés
  10. A Coastal Scents 88 metál palettájában vagy egy pár, ezenkívül a NYX egyrészes szemhéjpúderei közül a Rust is olyasmi, illetve a Sleek Strom palettájában is van egy mesés bordó szín. :)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm az infót :)

    VálaszTörlés
  12. Katie, ugye a kék szem lesz a következő? :)))

    VálaszTörlés
  13. szia!
    mikor lesz a barna szemü rész?köszi :)

    VálaszTörlés
  14. Január első hetében valamikor.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...