2012. november 8., csütörtök

A kidülledő szemek sminkelése

A szemformákat bemutató sorozat mai témája a kidülledő, előreugró szemek általános sminkelése lesz.

A köztudatban ez a szemforma "gülü szem"-ként van jelen, de ne aggódjatok ha Nektek is ilyen szemetek van, ez nem sértés, főleg ha belegondolunk, hogy hány gyönyörű nőnek van még ilyen szeme. :) 

Ennek a szemformának az a jellemzője, hogy a szemek erőteljesen kiemelkednek a szemüregből. Olyan, mintha a szemgolyóra ráfeszülne a mozgószemhéj, ami láthatóan nagy, kerek, és határozottan előreugró. 


Bár a kiugró szem, a mélyen ülő szem fordítottja,  nem feltétlenül van hátrébb a szemöldökcsont, mint a mozgószemhéj! A lényeg, hogy a szemhéj mindenképpen hangsúlyosabb, mint a szemöldökcsont.

Íme néhány híresség, akinek kidülledő szeme van: 

Jessica Alba


Mya


Penelope Cruz




 Ezen a képen nagyon látszik, hogy Penelope Cruz-nak "gülü" szeme van.

Az isteni Lady Gaga :)



A sminkelésnél elsődleges cél, hogy a viszonylag nagy, ívesen előre domborodó, kerek mozgószemhéjat laposabbnak láttassuk és optikailag kissé hátrébb toljuk a szemet. 


A sminkelésnél a legelőnyösebb, ha a mozgószemhéjra sötét vagy közepesen sötét színt viszünk fel, amit aztán elhalványítunk a mélyítővonalban és végül világos szemhéjpúderrel kiemeljük a szemöldök alatti területet.  

A szemhéjpúderek legyenek matt hatásúak vagy enyhe szatényfényűek, hogy a már amúgy is hangsúlyos mozgószemhéj ne vonzza még jobban a fényt és ezáltal a tekintet, a szemöldök alatti területre viszont nyugodtan használhatunk fényesebb highlightereket.


A fekete szemceruzát sem kell hanyagolni! Ennél a szemformánál különösen előnyös, ha a szem felül (de akár alul is) sötét kontúrt kap, hiszen ezzel is csalhatunk a mozgószemhéj nagyságán.

Ennél a szemformánál telitalálat a vastag, drámai tusvonal is, és az sem baj, ha kissé cicásra sikerül a tusvonalunk vagy az árnyékolás, ezáltal is elterelhetjük a figyelmet az íves, majdnem teljesen kerek mozgószemhéjról!

Egyszóval tehát a kidülledő szeműek legnagyobb barátja a füstös szem és a drámai tusvonal!

 Íme, néhány kép a fentiekről: 









A következő "Gaga sminkekkel" nem igazán tudok azonosulni (maximum party smink gyanánt viselném őket), de jól látható, hogy mennyire el tudták tompítani az előre ugró mozgószemhéjat:




 Ha a füstös szemek valahogy mégsem tetszenének (van olyan nő a Földön, akinek nem jön be?:), vagy az adott alkalomra sok lenne, akkor sem kell kétségbe esni. :) Az előreugró szemű lányok szerencséje, hogy rengeteg hely van a mozgószemhéjukon, így lehetőségük van az élénkebb, a „színesebb” színekkel játszani. 



Ha pedig natúrabb sminkben gondolkozunk, akkor kerülhet kicsit világosabb! lehetőleg matt szemhéjpúder a mozgószemhéjra, de a mélyítővonalban mindenképp használjunk sötétebb színt és mehet a vastag, hangsúlyos tusvonal is.






 


A következő részben a nagy és kerek szemek általános sminkeléséről lesz szó.
Az előreugró illetve a nagy, kerek szemek step-by step sminkjét pedig majd egyszerre, egy modellen készítem el, mivel a két szemforma sminkelése nem sokban tér el egymástól. :) 

9 megjegyzés:

  1. nagyon szeretem ezt a sorozatot! :)
    És várom a sminkelős step-by-step-et, kivi vagyok mit javasolsz az én szemformámhoz :) (kár, h ne én lehetek a sminkmodelled:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De hát Neked nincs is ennyire előreugró szemed!:O :)

      Törlés
    2. de kereknek kerek...mikor kialszom magam :D legalábbis assiszem...igazán sose tudtam eldönteni, h melyik típusba is tartozik a szemem :?

      Törlés
  2. Ez a kidülledő szem dolog leírva sokkal rosszabbul hangzik, mint ahogy a valóságban kinéz, szerintem például határozottan szép és sokatmondó, mély, vagy nem is tudom, talán varázslatos az ilyen szemű hölgyek tekintete, én nem hiszem, hogy ezt rejtegetni kellene, vagy kompenzálni valamivel. De lehet, hogy ez megint a "göndör-egyenes" dilemma, hogy mindig az a jobb meg a szebb, ami másnak van és nekem nincs :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van! Egyáltalán nem csúnya ez a szemforma, de van, akit ez zavar és szeretné korrigálni. Illetve vannak szélsőséges esetek, amikor nem árt, ha kicsi elrejtjük szerintem.

      Törlés
  3. Nekem nagyon tetszik ez a szemforma, nagyon sajnálom, hogy nekem nem ilyen! :( Annyira egyszerű sminkelni és jóval látványosabb mint az én szemem... :(

    VálaszTörlés
  4. Elég sok nőnek ilyen a szemformája főleg a latin nőknek vagy a sötétbőrűeknek. Igen nekik jól áll a sötét szín és mindenféle.Az enyém pont ennek az ellentéte.

    VálaszTörlés
  5. Hmm. Azért nem Penelope Cruz és Jessica Alba gyönyörű szemeivel kellene illusztrálni a korrigálnivalót.:))) Alapvetően ennél a szemtípusnál igenis van mit kompenzálni (ez a leírás is szuper, köszi!!!), sőt! Sok ilyen típusú szemet láttam és a legkevésbé sem mondhatók ilyen szépségesnek, mint a két színésznőé, hanem olyan, mint mikor a birka épp megellik.:)) Már elnézést. Szóval nagyon is helyénvaló, ha sminkkel ellensúlyozzák. Ami a legijesztőbb, több olyan kiugró szemet láttam, ahol az írisz felett és alatt kilátszik a szemfehérje (lebegő írisz), na az aztán félelmetes, mintha folyton csodálkozna vagy megijedne az illető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. NAGYON HÜLYE VAGY, MEG SZERINTEM IRIGY IS!!:o :p :p

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...