2012. november 21., szerda

Arcformák és a hozzájuk illő szemöldök

Az arcformákról a blogon eddig kevés szó esett, pedig nagyon fontos, hogy tisztában legyünk melyik kategóriába tartozunk! A mai posztban ezért sorra veszem a különböző arcformákat, azok jellemzőit, sőt az arcformák sorozat részeként most a különböző arcformákhoz ideális szemöldöktípusokat mutatom be. :)

Fontos! Ezek csak ajánlások! Ha éppen nem olyan a szemöldököd, mint ami a lentiek szerint az ajánlott, nem baj! Ha jól áll a mostani, akkor fene vigye a tippeket! Viszont, ha nem vagy elégedett a szemöldököddel, talán érdemes megfontolni a lent írtakat. :) 

Persze az, hogy végül megvalósítható-e az ajánlott forma, az adottság kérdése is! Hiába állna jól az íves szemöldök, ha Neked tök egyenesen nő! Mindenesetre összeszedtem a különböző arcformákat, azok jellemzőit és a szemöldökre vonatkozó ajánlásokat

Az arcformák jellemzői előtt, érdemes tisztázni, hogy milyen szemöldökformák léteznek, mert ezeket sűrűn fogom emlegetni a továbbiakban: 

 
 A következő arcformák ismertek:
- Ovális
- Kerek
- Szögletes
- Hosszúkás
- Szív alakú
- Gyémánt alakú
Hogyan állapítsd meg, hogy milyen az arcformád? 
Egyszerű! :) Mosd le az összes sminket az arcodról, a hajadat kösd hátra vagy tűzd el. Nézz a tükörbe, viszonylag közelről és próbáld képzeletben körberajzolni az arcod külső vonalát. Figyeld meg hol a legszélesebb az arcod, ahhoz képest mely területeken keskenyebb, mi az, ami az, ami feltűnően hangsúlyos, figyeld meg az arányokat. Ha mindez megvan, olvasd el az egyes arcformák leírását és rá fogsz ismerni a sajátodra! :)

Ha megvan, hogy melyik kategóriába tartozol, már csak el kell olvasnod a rád vonatkozó részt, hogy tudd, milyen szemöldök áll jól Neked. :)
Ovális arc 
Az ideális arcforma, "a tökéletes".
Az arc az orcáknál a legszélesebb, a homlok ehhez képest keskenyebb, de valamivel szélesebb az áll vonalánál. Tehát a homlok és az áll keskeny, az arccsont és az orcák szélesebbek.  

Ilyen arcformája van Megan Fox-nak, Cindy Crawfordnak és Jessica Albának is.  

 

Mivel az ovális arc arányos, semmit nem kell korrigálnunk, mindenféle szemöldökforma jól áll az ovális arcformával rendelkezőknek. Az alakja és a vastagsága egyéni preferencia kérdése, de különösen jól áll az enyhén ferde, gyengén ívelt, közepesen vastag forma.

Képek az ideális szemöldökről:
/Itt tényleg csak a szemöldök formáját kell nézni, mert sokszor a képen lévő híresség arcformája nem olyan, mint amilyenhez ajánlott ez a szemöldökforma!/Kerek arc
Ha az arc ugyanolyan széles, mint amilyen magas, akkor beszélünk kerek arcról.  
A kerek arc rövid, széles általában telt orcákkal és kerek állal társul.   

Ilyen arcformája van Cameron Diaznak, Ginnifer Goodwin-nak és Kristen Dunstnak is.  


A cél, hogy az arc hosszabbnak, vékonyabbnak, oválisabbnak tűnjön.

Az erősen ívelt, szögletes szemöldök a nyerő, kerülni kell a kerek formát, hogy ne tűnjön még kerekebbnek az arc. Ha valami miatt nem lehet magasan ívelő szemöldököt kialakítani, jó lehet még az az enyhén ívelt szemöldök is. Lehet közepesen vastag vagy vastag is, a lényeg, hogy lehetőleg magasan legyen a töréspont. 

Képek az ideális szemöldökről: 
/Itt tényleg csak a szemöldök formáját kell nézni, mert sokszor a képen lévő híresség arcformája nem olyan, mint amilyenhez ajánlott ez a szemöldökforma!/
 


Szögletes arc
Széles arc, határozott homlok és állrész. Az arc ugyanolyan széles a homloknál, az orcáknál és az állkapocsnál, utóbbi pedig határozottan szögletes vonalú.

Ilyen arcformája van pl. Paris Hiltonnak, Sandra Bullocknak és Demi Moore-nak.   

  
A cél, hogy az állkapocs vonalát lágyítsuk.

A szépen ívelt vagy hajlított, viszonylag magasan csúcsosodó szemöldök a legjobb választás. 
A szemöldök emelkedő része legyen egyenes, de a lefelé tartó fele kerekebb.
Vastagságát tekintve a közepesen vastag az ideális, mert a túl vékony szemöldök nem tereli el a figyelmet a széles állkapocsról. Kerülni kell a szögletes formát, a kicsit kerekebb, ívesebb vonalú szemöldök a nyerő. 

Képek az ideális szemöldökről: 
/Itt tényleg csak a szemöldök formáját kell nézni, mert sokszor a képen lévő híresség arcformája nem olyan, mint amilyenhez ajánlott ez a szemöldökforma!/

  

Hosszúkás arc
Az arc láthatóan hosszú, vékony, a homlok magas, az áll általában keskeny és hegyes, az orr hosszúkás. 

Ilyen arcformája van pl. Liv Tylernek, Sarah Jessica Parkenek, Gisele Bündchen-nek.  A cél, hogy az arc rövidebbnek, oválisnak tűnjön. 

A tökéletes szemöldökforma a lapos forma. Nem ívelt, nem kerekített, egyenes.  
A lapos szemöldök ugyanis eltereli a figyelmet a hosszúkás arcról és szélesebbé teszi azt. 
Legyen egyenletes vastagságú.

Képek az ideális szemöldökről: 
/Itt tényleg csak a szemöldök formáját kell nézni, mert sokszor a képen lévő híresség arcformája nem olyan, mint amilyenhez ajánlott ez a szemöldökforma!/

  

Szív alakú arc
A homlok az arc legszélesebb pontja, az áll keskeny és hegyes, az arc meredeken keskenyedik el az állig.
Az állkapocs is keskeny, az arc vonala olyan, mint egy élére állított háromszög.  

Ilyen arcformája van Reese Witherspoon-nak, Kate Hudson-nak és Jennifer Love Hewitt-nek is. 
A cél, hogy tompítsuk a határozottan, áll felé keskenyedő arc vonalát. 


Ezt leginkább egy kerekebb, lágyan ívelt szemöldökformával érhetjük el. Az ív lehet magas és alacsony is, attól függően, hogy arc rövidebb, vagy hosszabb, a lényeg, hogy kerek formájú legyen, mert ez segít lágyítani a arcvonalakat.
A vastagság kialakításánál az aranyközépút a lényeg, ne legyen se túl vastag, se túl vékony. 

Képek az ideális szemöldökről: 
/Itt tényleg csak a szemöldök formáját kell nézni, mert sokszor a képen lévő híresség arcformája nem olyan, mint amilyenhez ajánlott ez a szemöldökforma!/A gyémánt alakú arc
Kevésbé ismert, nem túl gyakori, de létező arcorma.
Az arc az orcák vonalában a legszélesebb, a homlok rövid és az almácskákhoz képest keskenyebb, az áll úgyszintén keskenyebb. Az egész arcforma szögletesnek hat, de nem annyira négyzet alakú, mint a szögletes forma. 

Ilyen arcformája van pl. Sophia Bush-nak, Sophia Loren-nek, Elizabeth Hurley-nek és Sophie Ellis Bextor-nek. A cél itt is a szögletes vonalak lágyítása, az orcák szélességének csökkentése.

A szögletes formákat íves, kerek illetve magasan csúcsosodó szemöldökkel tudjuk tompítani.
A legjobb ha a szemöldök felfelé emelkedő részén is van egy enyhe ív, ami lefelé görbül, ez az úgynevezett S alakú forma. 
Ezt persze nagyon nehéz kialakítani, ha az ember szemöldöke alapvetően nem ilyen, de ez lenne az ideális.

Képek az ideális szemöldökről: 
/Itt tényleg csak a szemöldök formáját kell nézni, mert sokszor a képen lévő híresség arcformája nem olyan, mint amilyenhez ajánlott ez a szemöldökforma!/


Nektek passzol a szemöldökötök az arcformátokkal? :)

9 megjegyzés:

 1. Én mindig bajban voltak ezekkel az arcformákkal, de most már rájöttem...nekem ovális van :) És ahogy olvastam nekem pont jó a szemöldökformám :) Köszi a segítséget!! :)))

  VálaszTörlés
 2. Nekem szögletes arcom van. Konkrétan a férjem kockafejűnek hív, néha a Spongyabob is elhangzik... :D

  VálaszTörlés
 3. arcforma ide-vagy oda, mit tehet az ember ha a kozmetikusok jól elcseszik az ívet és utána már nem nő normálisan, illetve vékony marad? erre van tipped? :( nekem pl. muszáj újrarajzolnom és kiigazítanom a vékony részeket, hogy szép íves legyen. de jobban szeretném, ha nem kellene ecsethez nyúlnom emiatt. :S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ricinusolaj ezerrel! Ha minden este bekened a szemöldöködet ricinusolajjal és egész éjszakára fent hagyod, néhány nap/hét múlva olyan helyeken is elkezd visszanőni a szemöldök, ahol már régen nem! Olcsó, hatékony és a szempillákon is használható. :)

   (Nekem ettől nőtt vissza olyan gyorsan a szempillám a 3D szempilla után.)

   Törlés
  2. erről hallottam én is, de nem tudtam, hogy szempillára is jó! azzal sem állok a top-on sajnos. :S nagyon köszi a tippet! ♥

   Törlés
  3. Valóban a ricinus olaj nagyon jó:) a szempillámra használom mert a 3D-s pilla nagyon megviseli:(

   Törlés
 4. kell nektek 3D s pilla :)

  VálaszTörlés
 5. en nem naggyon tudom eldonteni h milyen az arcformam,, a kerek es az ovalis kozott gondolkodok,,,,

  VálaszTörlés
 6. nekem szív alakú az arcom, és nem tudom eldönteni hogy jól állna-e a tépett frizura :( (ugyebár nem merek fodrászhoz menni, mert mi van akkor ha nem áll jól? Ja igen, várhatom hogy megnőjön... :(((

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...