2012. november 19., hétfő

A távol ülő szemek sminkelése

A távol ülő szemek jellemzője, hogy a két szem közti távolság nagyobb, mint az egyik szem szélessége a belső szemzugtól a külső szemzugig. Vagyis, akinek a két szeme közé egy harmadik szem befér, annak távol ülő szemei vannak.

Nem sok hírességnek van ilyen szeme, de ha jobban megnézed, közülük több is szupermodell, szóval nem olyan rossz ez a szemforma sem. :)

Miranda Kerr

 Brandy

Kate Moss

 Amanda Seyfried

A cél, hogy a sminkeléssel optikailag kicsinyítsük a két szem közti távolságot. Úgy kell ügyeskednünk, hogy úgy tűnjön, mintha a szemek közelebb lennének egymáshoz.

A távol ülő szemek sminkelése a közel ülőknél javasolt smink fordítottja. Vagyis itt nem a belső szemzug a világos és külső a sötét, hanem pont fordítva. Ennél a szemformánál a belső szemzugba érdemes felvinni a sötétebb színeket, kívülre pedig a világosabbakat.

Ettől nem kell megijedni! Nem kell feketére festeni a belső szemzugot ahhoz, hogy közelítsük a szemeket! Elég, ha csak enyhén sötétebb a belső szemzugban használt szín mint a mozgószemhéj világos színe. Már enyhe 1-2 árnyalattal sötétebb szemhéjpúder is elegendő.

A közelítéshez nem kell egyébként feltétlenül két színt használnod, egy színnel is elérheted a közelítést.
Ilyenkor az a fontos, hogy az árnyékolás az orrnyerged mellett, a belső szemgödörben legyen hangsúlyosabb, ott lehet egy kicsit magasabb, jobban közeledhet a szemöldökhöz, mint a külső részen.


A kontúrozásnál itt nem kell finomkodni, ha be merjük vállalni, jöhet a körsatír: alul felül mehet tusvonal egészen a belső szemzugig is.


Íme néhány konkrét smink a fentieket szem előtt tartva: 







 




A legszebb és legjobb módszer szerintem a füstös szemeknek az a verziója, amikor a belső és a külső szemzug is sötét színű és csak a mozgószemhéj közepe világos. Ezzel a technikával úgy tudod közelíteni a szemeidet, hogy közben nem hat furcsán, hogy a sötét színt használsz a belső szemzugban.


Holnap jön a távol ülő szemes step-by-step smink, ami szerintem nagyon szép lett, remélem Nektek is tetszeni fog! :)

1 megjegyzés:

  1. Hát ez a szemforma is jobb mint az enyém (közel ülő). Miranda Kerr pedig gyönyörű! *.*

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...