2013. február 14., csütörtök

A hónap csalódása: Garnier olajmentes BB krém

Tudtam. Tudtam, hogy nem kellene kockáztatnom. Ha az ember hozzászokik a jóhoz és megtalálja az igazit, kár váltani. Valahol számítottam rá, hogy csalódni fogok, de hogy ekkorát...ez szíven ütött. Pedig őszintén szerettem volna, ha működik Nálam is a Garnier BB-je...de nem. A részletek:


Csomagolás: Nagyon tetszik! Letisztult, kevés szöveg, szép, visszafogott színek, csillogó betűk, komolyan mondom odavagyok érte. :) 40 ml, ami ugyan kevesebb, mint a száraz bőrre való verzió, de egye fene. 


A csomagolás tehát elsőre teljesen rendben van, egészen addig míg le nem tekered a kupakot. A csőrös megoldás még akár működhetne is, ha nem ömlene belőle a folyékony krém mindenfelé. Ha csak fogod a kezedben és egy picit sem nyomod meg a tubust, akkor is folyamatosan szivárog a krém, amivel tuti, hogy összekened magad vagy a bútorokat. Nagyon nem szeretem ezt a csőrös izét, de ezen túl tudnék lépni, ha muszáj lenne. 

 
Illat, állag: Az illata határozottan visszafogottabb az elődjéhez képest, szinte alig érezhető, bár engem a száraz bőrre való verzió illata sem zavart, így ezzel sincs gondom. Az állaga nagyon-nagyon folyékony. Folyékonyabb, mint bármelyik alapozó, amivel eddig találkoztam.

A híg állag eredményeként persze nagyon könnyen eldolgozható, szépen terül az arcon és nagyon hamar beszívódik, bár emiatt lényegesen többet használok belőle egy alkalommal, mint a koreai BB-imből, mert valahogy nem jut mindenhova első körben.

Szín, finish: Összesen 2 színben kapható, mint tudjuk. Nekem a Light van meg, ami tökéletesen alkalmazkodik a világos, ámde sárgás bőrömhöz. Nem tudok belekötni. A finishe is szép matt már az első pillanatban. Nagyon hamar púderes tapintásúvá válik és selymesnek érzem a bőröm utána.    


Fedés: Gyenge illetve közepes fedése van. A bőrszínt szépen kiegyenlíti, a szeplők egy részét is szépen elhalványítja és a halványabb pirosságokkal is megküzd. Nekem elég ez a fedés, ritkán vannak pattanásaim, így ezzel is elégedett vagyok.


Oil-controll: Ennél a pontnál azonban olyan csúnyán elbukott a Garnier BB, hogy csak pilláztam. (Vegyes bőröm van, ami a T-vonalban enyhén zsírosodik.Az arcom két oldala normál, nem száraz. Emellett alapvetően érzékeny, de nem veszélyes. :) Gondoltam, hogy a 4-6 óra végére majd azért fénylik kicsit, de azt nem gondoltam volna, hogy 3 óra után úgy csillog majd az orrom, mintha zsírral kenegettem volna! Borzalmas látvány volt. Hónapok óta nem tapasztaltam ilyet, hiszen az összes koreai BB krémem kitartott még a 10. órában is...ez a BB viszont ebből a szempontból egy nulla. (Pedig most enyhe, hideg idő van....mi lenne nyáron?)

Tartósság: Mivel a T vonalam néhány órán belül átfénylett, a fedés is rendesen megkopott, délután már olyan volt, mintha nem is használtam volna semmilyen alapozót, BB-t, vagy púdert...

Ár/Beszerezhetőség: Bár ezután már kevésbé fontos, de 2000 Ft-ért vettem, minden drogáriában és hipermarketben kapható. 

Összességében: 
Aki szereti a koreai BB krémeit, az ne váltson európaira! A koreai BB-k messze lekörözik még a sokak által szeretett Garnier olajmentes BB-jét is.  Hiába a továbbfejlesztett változat, a nyomába sem ér, még a leggyengébb koreai BB-mnek sem. Sorry Garnier, de nem győztél meg. :(

UI: Aki mégis adna egy esélyt a Garnier-nek az 1500 Ft-ért viheti! Én mostantól nem fogom használni. (2x használtam összesen.)

10 megjegyzés:

  1. Hát, ez tényleg nem nagy teljesítmény... Megírnád, hol szerzed be a koreaiakat, és pontosan melyikeket próbáltad?

    VálaszTörlés
  2. Az ebay-ről. :) Nemrég írtam is egy posztot a megbízható e-bay-es eladókról, Tőlük nyugodtan rendelhetsz. Amiket kipróbáltam és mind tökéletes volt: Missha Perfect Cover, Skinfood Aloe, Skin79 Hot Pink és a Lioele Triple.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, akkor csekkolom, kíváncsi vagyok, mit tud egy igazi BB. :-)

      Törlés
  3. Érdekes, az enyémnek nem csőrös a tubusa O_o
    Nekem pont hogy nem sikerül önmagában szépen eldolgozni, csak akkor, ha alá hidratálót kenek, és nem várom meg, amíg beszívódik, a kettőt együtt dolgozom el.
    Nagyon durva, hogy neked ilyen gyorsan zsírosodik. Nekem abszolút zsíros bőröm van, de nekem annyira mattított ez a krém, hogy púdert sem használtam hozzá így télen. Ennek ellenére, sőt, talán emiatt nem szerettem igazán (bár sokáig használtam jobb híján), egyrészt a nehéz eldolgozás miatt, másrészt pedig az extra mattítás miatt kiemeli a száraz részeket, pl. pattanás helye, ahol még nem újult meg teljesen a bőr.
    Most az Avon "BB" krémjét használom, ami ugyan oly messze van a BB krémségtől, mint Makó Jeruzsálemtől, de nagyon szeretem, színezett hidratálónak tökéletes a számomra. Illetve sikerült beszereznem egy Skinfood Aloe BB-t, még csak pár napja van meg, és nem volt még alkalmam kipróbálni, de nagyon kíváncsi vagyok rá.

    VálaszTörlés
  4. Nekem meg pont ez vált be! nagyon szép tőle a bőröm, mintha a pattanásokat is kezelné mióta ezt használom, lassan fél éve alig van pattanásom. Nekem normál bőröm van, sehol nem zsírosodik és sehol nem száraz, szerencsés vagyok azt hiszem :) Nekem estig kitart ez az olajmentes változat. Korábban a simát vettem ebből, de az viszont borzalmasan fénylik, arra kell egy réteg púder.
    Sajnálom, hogy neked negatív tapasztalatod van :(

    VálaszTörlés
  5. Vegyes zsírosodásra hajlamos bőrre eddig a legjobb, igaz nem olcsó, de nekem minden pénzt megér a Clinique BB krémje. Azóta nem is kisérletezek.

    VálaszTörlés
  6. Az enyém sem csőrös. o_O Viszont folyik, mint a bolond. Én kevés hidratálóval vegyítem, hogy mindenhova eljusson az arcomon. De nekem sem ő az igazi, maradok a Skinfood Aloe-nál.

    VálaszTörlés
  7. nekem már megvan egy ideje ez a BB krém, és első körben meg is voltam vele elégedve, de a tartóssága tényleg nagyon rossz. a koreai krémekkel még nem volt szerencsém, de nagyon szeretném kipróbálni vmelyiket, melyiket ajánlanátok? (fontos, h viszonylag jól fedjen és tartós maradjon) előre is köszönöm! zsuzska

    VálaszTörlés
  8. Egy magazinhoz mellékelt mintát használtam el az elmúlt hetekben (azt nem tudom, hogy az első, vagy a olajmentes változatból, bár állagra nem volt ilyen folyós) de engem sem győzött meg. Túl erős illat, kb. nulla fedés és instant csillogás. Nagyon nem volt nyerő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor az a száraz bőrre való változat lehetett...érdekes, hogy az jobban bevált annó, pedig nincs száraz bőröm.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...