2013. február 13., szerda

Valentin napi gondolatok

Ritkán írok igazán személyes posztokat a blogba, szeretnék hű maradni a blog alaptémájához,  de mostanában már annyira idegesít a Valentin nap – Anti Valentin nap mizéria, hogy muszáj kiírnom magamból a gondolataimat és rámutatni egy-két dologra.

Először is sokakhoz hasonlóan én sem tartom igazi ünnepnek ezt a napot, ugyanakkor mindkét párommal „tartottam”  illetve „tartani fogom”. Egy képeslap, egy csoki, egy szál virág, vagy egy kis plüssállat...valami apróság ilyenkor azért jól esik az embernek valljuk be, főleg, hogy ilyenkor a csapból is ez folyik.  

Bár az év minden napján ugyanúgy szeretem a páromat, mint Valentin napon, a szürke hétköznapok, a munka-takarítás-bevásárlás kombó, a kötelezően elvégzendő feladatok megszakításaként néha egy-két apró ajándék, szerelmes üzenet vagy csak egy pici kedveskedés (reggeli az ágyba egy szál rózsával, gyertyafényes vacsi, szívecske alakú lekváros kenyér) nagyon sokat jelenthet, így ezen a napon én is megleptem/meg fogom lepni valamivel azt, aki szeretek. 


Ehhez persze nem kell Valentin nap, bármikor meg lehet tenni, de ma már szinte minden nap „ünneplünk valamit”, szerintem elfér egy ilyen nap is a naptárban. Az mondjuk tény, hogy pl. a virágboltosok is jól kaszálnak ilyenkor, tehát üzletnek sem utolsó, de aki emiatt ódzkodik a Valentin naptól,  az megoldhatja az „ünneplést” 0 Forintból is.  

 

Nem rajongok a Valentin napért, az biztos, de nem is ellenzem, tulajdonképpen hidegen hagy.
Ami viszont nem hagy hidegen: ezek az „anti valentin napi - megmozdulások”.
Aki szereti a Valentin napot, az szeresse, aki meg nem, az fogadja el hogy van, törődjön bele hogy sokan ünneplik és ne lázadjon. 

 

Érthető, hogy akinek nincs párja, az nincs oda ezért az ünnepért, de azért, mert más boldog és szerelmes, ő viszont egyedül van....nos, szerintem nem kellene ellenezni a  Valentin nap létét. Ettől neki nem lesz jobb. Miért kellene bántani másokat azért, mert Nekik bejött az élet?  

Persze a kapcsolatban élők közül is sokan feleslegesnek tartják a Valentin napot, mondván, nem csak egy napon kellene odafigyelni a párunkra, de ha már itt tartunk: az anyákat sem csak egyetlen nap szeretjük, mégis tartunk Anyák napját és az ellen senki nem lázad. (Pedig vannak olyanok, akiknek már nem él az anyukájuk, így számukra ugyanolyan fájdalmas az a nap is, mint a páratlanoknak a Valentin nap.) 


És még valami: egy állandóan szomorú, elkeseredett, állandóan férfi után siránkozó, savanyú arcú lány a legtöbb férfi számára abszolút nem vonzó!
A macskák imádják a befelé forduló, szomorú emberek kisugárzását, de a férfiak nem! Nekik egy kiegyensúlyozott, mosolygós, vagy legalábbis derűs, önbizalommal teli nőre van szükségük, akik mellett vidám és boldog az élet. Aki folyton amiatt kesereg, hogy nincs pasija/csaja, az nagyon rossz úton jár.

Én tehát azon a véleményen vagyok, hogy ez egy szabad ország, amibe belefér, hogy valaki valentin napot tartson és az is, hogy anti-valentin-napot rendezzen, de míg az előbbi elfogadottnak tekinthető, utóbbi szerintem inkább szánalmas. Ráadásul álszent dolog is, hiszen ha az egyedülállóknak lenne párjuk, ugyanúgy örülnének a Valentin napnak, mint a párban élők, de legalábbis nem elleneznék.

További szép napot Csajok! :)

13 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek, nem ünnepelem különösebben a Valentin napot, de az, hogy egyesek, olyan undorítóan nyilatkoznak erről a napról hihetetlenül felháborít, mi fáj nekik abban, ha valaki szívesen ad a párjának valami apróságot, netán vacsorázni mennek, sőt egy hétvégi nyaralásra... ettől, hogy átkozzák a napot, még nekik nem lesz jobb...

    VálaszTörlés
  2. Egy másik blogon én is pont az Anyák napját hoztam fel példának, hogy nem csak akkor kap anyukám ajándékot, sőt, de ettől függetlenül nagyon jól esik vele ilyenkor elmenni fagyizni, és valami különleges ajándékot átadni...

    VálaszTörlés
  3. Igazad van. De ez kb minden ünnepnél így van. aki szereti ünnepelje, aki meg nem szereti minek pörög rá. nem kötelező. Én pl nem szeretem a karácsonyt, mégsem kezdek kampányolni ellene. Tudom, hogy a legtöbb ember számára fontos és kész. Én elfogadom azt ahogy más is fogadja el ha én nem szeretem és nem kell ezen agyalni, de sajnos sokaknak ez az "öröme". Most lehet hülye példa, de ott van a youtube. egy csomó ember rámegy az általa utált zenére és alá kommentelget. ha nem tetszik nem kell hallgatni. Ez mind az emberi butaság.

    VálaszTörlés
  4. Abszolút egyetértek Veled. Az én környezetemben olyan sokan utálják ezt a napot, meg a felhajtást körülötte, hogy már lassan én érzem magam kellemetlenül azért, mert meglepem a barátom egy tábla csokival. :/

    VálaszTörlés
  5. a kedvencem amikor kijelentik, hogy miért pont Valentin napkor "kell" meglepni a barátot/barátnőt, neki ehhez nem kell egy külön ünnepnap..ilyenkor ha megkérdezed,h mikor lepte meg utoljára, valószínűleg úgysem fog emlékezni rá.. aki romantikus az szerintem megbékélt-alig merem ide írni de még akár szereti is- már a Valentin nappal, aki meg nem az vagy utálja vagy hidegen hagyja..

    VálaszTörlés
  6. a Valentin napot a szingli és ( senki ne sértődjön meg) kicsit csúnyácska lányok nem ünneplik. Ők ilyenkor annyit vesznek le az egészből, hogy szerelmes párok mindenhol,ők meg egyedül vannak. Hát persze, hogy rühellik ezt a napot. Volt, amikor én is így gondolkoztam, de azóta megbékéltem vele, és akkor vártam, mikor tudtam, hogy senki nem fog meglepni egy szál virággal. Idén lesz az első "igazi" ünnepelt Valentin napom, és nem viszem túlzásba, mert a szerelem a lényeg :) Annyit mondanék: Lányok, mosolyogjatok, akkor is ha szinglik vagytok, mert lehet, hogy a Herceg pont holnap talál rátok :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért kell ez az általánosítás? :(
      4 évig voltam kapcsolatban, és soha nem ünnepeltem a Valentin napot. Most egyedül vagyok és abszolút hidegen hagy továbbra is. Mindenki hagyja a másikat élni és nem kell senkit lehúzni a gondolkodásmódja miatt. Szerintem.

      Törlés
    2. Szerintem nem húztam le senkit, írt is,hogy nem bántásból. Azért írtam, mert ez tapasztaltam magamon, ismerőseimen stb. Ez az én véleményem bocsi. :)

      Törlés
    3. igazából a csúnyácska lányok táborát erősítem, de soha semmi bajom nem volt a Valentin nappal. Ha nem volt párom nem ünnepeltem, ha volt akkor meg igen..szerintem inkább annyi az egész, hogy nagy trend lett utálni a Valentin napot, mert "az milyen mainstream dolog" és muszáj a saját egyediségét kifejezni ezzel.. :P

      Törlés
  7. Több éve kapcsolatban, sőt, házasságban élek, de igazából sosem ünnepeltük a Valentin-napot. Sőt, szerencsére azt tudom mondani, nem is nagyon érzem a felhajtást körülötte. Mostanában talán nem érek rá odafigyelni, vagy nem tudom. Meg ugye nincsen tévénk (vagyis van, de nem nézünk tévét, csak filmeket DVD-ről vagy Pendrive-ról).
    egyébként engem nem zavar, ha valaki ünnepli, engem csak annyira nem hat meg, és nem is tartom "magyar" ünnepnek. Mondjuk az is igaz, hogy névnapozni sem szoktunk, pedig az magyar szokás...

    VálaszTörlés
  8. Számomra az a sokkoló ilyenkor (és minden hasonló esetnél), hogy a XXI. században még mindig ott tartunk, hogy fel kell hívni az emberek figyelmét az elfogadásra. Sose értettem, hogy miért nem lehet csak úgy "elmenni", szemet hunyni az olyan dolgok felett, amik esetleg nem tetszenek, de senkinek sem ártanak?! Élni és élni hagyni...

    Szóval csak azt akartam mondani, hogy jó a poszt, egyetértek :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...