2013. május 7., kedd

Teszt: Baviphat mangós arcradír

Korábban már megírtam a véleményemet a Baviphat barackos peeling-jéről, ma pedig elérkezettnek látom az időt, hogy beszámoljak a mangós arcradírról. :)

Amit ígér: "A bőrt finoman felmelegítve megnyitja a pórusokat a mélytisztításhoz. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, mitesszereket és a felesleges faggyút az arcról.
A mangó kivonat eltünteti a szennyeződéseket a kristálytiszta bőr felületet eredményezve, növeli a  bőr rugalmasságát, bőrélénkítő hatású."


A Baviphat termékek híresek a vidám, színes, feltűnő csomagolásukról, ami természetesen a mangós arcradír esetén is igaz: hihetetlenül cuki az egész. :) Napsárga tégely, apró zöld csuma, 110 gramm radírral a belsejében. A krém és a tégely teteje között ott az elmaradhatatlan kiskanál és a védőfedél, de én ezeket valószínűleg a poszt megírása után kihajítom. :P (Ja, és akit esetleg zavar a kissé zavaró fekete sorozatszám a tégely tetejének oldalán, az nyugodtan dörzsölgesse meg egy kicsit tiszta kézzel, esetleg szappanos vízzel, az enyémről kb. néhány le-feltekerés után magától lejött a felirat.)


Illat, állag: Az illatára nem lehet panasz, nagyon finom, édes illata van. Nem tudom, hogy mennyi köze van az igazi mangóhoz (nem sűrűn eszek mangót), de egyáltalán nem hat műnek, nem vegyszeres, szeretem. :)

Az állaga sokkal jobb, mint a barackos peeling gélnek. Zselés állagú, könnyen kenhető, nem híg, nem vizes, masszív sárga anyag, kis fekete radírozószemcsékkel. Utóbbinak egyébként nem sok szerep jut, mivel igazából ez is egy kémiai radír, használat közben nem dörzsöl, nem karistol és nagyon-nagyon kevés is elég belőle egy alkalommal.


Nedves és száraz bőrre is felvihető, de én mindig száraz bőrre szoktam felvinni, mert ilyenkor azonnal érzem, hogy a bőröm felmelegszik, intenzívebb a fűtő hatás mikor elkezdem bemasszírozni a bőrbe és krémesebb az állaga is. (Ha nedves bőrre viszem fel, hígabb lesz, könnyeben eldolgozható, de kevésbé melegít.) Néhány perc masszírozás után, hagyom hatni pár percig és végül meleg vízzel lemosom. (Lemosáskor is érzek némi melegítő hatást.)


A bőröm utána határozottan sima, nagyon puha és tiszta (nem tudok mitesszereket kinyomkodni az orromról a használata után, mert csak a "kis tiszta lyukak" látszanak, a szennyeződések és sötét mitesszerek eltűnnek), a pórusaim kevésbé látszanak, az arcom matt, de nem száraz, nem kiabál a hidratáló krémért. 

Érzékeny bőrűek vigyázzanak vele, mert velem már előfordult, hogy kicsit tovább hagytam az arcomon a radírt, mint 3-5 perc és ilyenkor erőteljesen kipirosodott az arcom, ami a lemosás után is megmaradt vagy egy órán át.

Baviphat barackos peeling gél vs. Baviphat mangós arcradír: 
A Baviphat barackos peeling-jével összehasonlítva, azt kell hogy mondjam, a mangós változatot jobban szeretem. Bár mindkettő hatékony, azt nyújtja, amit ígér, nem szárít és a végeredmény tényleg kielégítő, a mangós változatnak jobban tetszik az illata és az állaga, bár nem olyan kíméletes, mint a barackos peeling. 

Ha nem tudsz dönteni, hogy melyiket Baviphat hámlasztót válaszd:
Annak idején nagyon sokat gondolkoztam, hogy melyiket válasszam és mivel nem jutottam dűlőre, mindkettőt megvettem. Ezt a döntést egyébként nem bántam meg, mert mindkét termék nagyon jó, de a barackos verzió inkább száraz/normál bőrön működik jól, viszont a vegyes, T vonalban enyhén zsírosodó bőrön is hatékony, a mangós pedig inkább a vegyes/zsíros bőrűek számára ideális, ahol szükséges a mélytisztítás, több a pattanás és/vagy a mitesszer és olajosabb a bőr. Az érzékeny bőrűek a mangóssal óvatosan bánjanak, a barackos jobb választás lehet ebből a szempontból. 

Remélem hasznosnak találtátok a posztot, további szép napot, sziasztok! :)

7 megjegyzés:

  1. Én is a kettő közt vaciláltam, és a mangós fele hajlottam a vélemények miatt:) Még nem sikerült megvennem, de mindenképp tervben van!

    VálaszTörlés
  2. Én is szemezek vele már egy ideje. Használsz más fajta arctisztítót is ezzel együtt felváltva, a barackoson kívül? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze. Van egy másik Clean&Clear arcradírom is, sőt arctisztítóm, és egy tonikom is abból a márkából, illetve használom a Baviphat almás éjszakai krémjét és az epres maszkját is. Néha napján bevetem az Avon mitesszer eltávolító pakolását és persze nappali krémem is van, egy Ilcsi csipkebogyó habkrém. Lehet, hogy írnom kéne az arcápolási szokásaimról? :P :)

      Törlés
    2. Szerintem senki nem bánná. :) Úgy látom hasonló az érdeklődésünk ilyen téren. Most az AVON clearskin lehúzható arctisztítóját nézegetem még. De mivel újdonság, ezért sehol nem írtak még róla. Te tudsz valamit arról, hogy mennyire hatásos? Félek, túlságosan nyitottak maradnak utána a pórusok.

      Törlés
  3. Nem próbáltam még, de szerintem nem kell félned attól, hogy nyitottak maradnak utána a pórusok. És ha mégis, akkor sincs gáz, csak áttörlöd a területet pórusösszehúzó tonikkal és kész is. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Tegnap találtam rá a blogodra, és mit is mondhatnék: nagyon-nagyon tetszik!!! :-)
    Néhány beauty blogot követek, de most, hogy Rád találtam... Szimpi vagy, és nem szálltál el magadtól, mint néhány blogger, ezen kívül nagyon sok hasznos dolgot találtam itt! Úgyhogy rendszeres olvasód leszek, az biztos. További szép napot! Anita

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...