2013. május 13., hétfő

Teszt: Eveline Volume Lip Extreme ajakdúsító szájfény

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de számomra az Evelin Cosmetics eddig ismeretlen márka volt, mióta azonban a SzépségTrend webáruház jóvoltából kipróbálhattam az egyik ajakdúsító szájfényüket, utána néztem kicsit a cégnek:

"Az Eveline Cosmetics az egyik legnagyobb kozmetikai termékgyártó Lengyelországban, 1983-ban kezdte tevékenységét. 2002-ig főleg a keleti piacokra szállítottak, jelenleg a világ 70 országába exportálják termékeiket. A cég fő stratégiája két alapelvre épül: a minőség és az újszerűség. A termékeket saját laboratóriumban dolgozzák ki. Az újszerű ötletekért a céget már többször kitüntették szakmai kiállításokon." Forrás: http://www.eveline.hu/

A fenti linkre kattintva körül tudtok nézni a márka magyar nyelvű honlapján, a cég arcápolókat, testápolókat, BB krémeket (!), szőrtelenítő-és napozó termékeket és persze sminktermékeket is forgalmaz.

Visszatérve az ajakdúsító szájfényre, ha azt mondom kissé szkeptikus voltam vele kapcsolatban, akkor enyhén fogalmaztam. Sok márka próbálkozott már ajakdúsító szájfénnyel, de kevésnek sikerült valóban jó terméket összehozni, így félve kezdtem tesztelni az ezt ajakdúsító szájfényét, ami egyébként "Az év terméke" díjat is elnyerte 2007-ben Lengyelországban a Cosmopolitan Prix de Beauté keretein belül.


Amit a cég mond róla:
"Hidratáló, öregedés elleni complex: hialuron sav, aloe vera kivonat, E és C vitamin. Különösen azoknak a hölgyeknek lett kifejlesztve, akik telt, érzéki ajkakról álmodnak plasztikai beavatkozás nélkül. A szájfény hatékony és fájdalommentes alternatívája a kollagénes injekciókat tartalmazó invazív módszereknek. Működése azonnal látható a használat után. 
Figyelem! Az enyhe bizsergető és hűsítő érzés az alkalmazás során a garancia az aktív összetevők működésére."   

Csomagolás: Hagyományos szájfény kiszerelés, keskeny henger alak, fényes ezüst betűk és kupak, ami jól záródik. 7 ml-es, bőrgyógyászatilag tesztelt és cruelty free termék.



Applikátor: Hagyományos, szivacsos, nem túl hosszú, de nem is túl rövid. Nincs gond vele.


Illat, állag Az illata nem rossz, sőt kellemes. Nagyon emlékeztet egy gyerekkori édességre, amit kétpofára zabáltunk a suliból hazafelé vezető úton még általános suliban, de nem jut eszembe, hogy mi volt az. Egyezzünk kis abban, hogy cukorka illata van. :) Az állaga krémes, nem túl folyékony, könnyű eloszlatni, nem ragad, nem szárít. Nem panaszkodom. 


Szín, finish: A szájfény színe igazából elhanyagolható, nem fed, nem ad színt az ajkaknak, inkább csak a fénye csillog barackosan. A finish csillámos: az egész apró arany csillámokkal van tele, ami a képeken ugyan látszik, de a valóságban nem ennyire feltűnőek a csillámok, inkább szép, erőteljes fénye van a számnak tőle.

   
Hatás: Felvitel után azonnal bizseregni és kissé égni kezd tőle a szám. Nem kibírhatatlan, de azért kellemesnek sem mondanám. A bizsergés néhány perc alatt egyébként fokozatosan gyengül és kis idő múlva csak egy enyhe hűsítő érzés marad, az viszont egészen addig tart, amíg a szájfény a szádon van.   

És ami a legfontosabb: Működik vagy sem?
Nos, igen. Látványos dúsító hatást ugyan nem fedeztem fel sem élőben, sem a fotókon, mégis optikailag teltebbnek hatnak az ajkaim, ha belenézek a tükörbe. Bár ez elég nehezen bizonyítható képeken keresztül illetve baromi nehezen mérhető, de azért íme néhány előtte-utána fotó, hátha Ti is látjátok a változást:






Az esetek többségében csak önmagában használtam a "csupasz" számon, rúzs felett ugyanis lényegesen gyengébben bizsergett a szám, szinte alig, így azt hiszem a szájfénynek közvetlenül az ajkak bőrével kell érintkeznie, ha azt akarjuk, hogy valóban dúsítson a szájfény.

Tartósság: Átlagon felüli. Nem tűnik el olyan hamar a számról, mint a szájfények többsége, de az ivást és az evést persze nem bírja.

Ár/Beszerezhetőség: 1090 Ft-ba kerül. Az enyém a Szépség Trend webáruházból érkezett, de ha minden igaz, a Rossmann és az Auchan is forgalmaz néhány Eveline terméket. (Én eddig nem találkoztam velük személyesen.)

Összességében: Azt állítani, hogy ez az ajakdúsító szájfény ugyanazt az eredményt hozza, mint a kollagénes ajakfeltöltés, nyilván túlzás. Az ajkak a szájfénnyel valóban teltebbnek látszanak optikailag, mondhatjuk, hogy valóban dúsít kis mértékben, bár ez szerintem inkább a fényvisszaverő pigmenteknek és a finish-nek köszönhető, nem az összetevők okozta ajaknövekedésnek. Az ajaknövelő hatás tehát nem igazán mérhető, nem annyira látványos, de az ajkak határozottan teltebbnek tűnnek vele.

A képek alapján ti hogy látjátok?

8 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik :) Külföldön már találkoztam vele tavaly, de nem vettem. Sztem kipróbálom, ha összefutok vele vmelyik üzletben :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép felkenve :)

    VálaszTörlés
  3. Én a Jászai Mari téri kinaiból vettem ugyanilyent, csak más szinben. Én is imádom :)

    VálaszTörlés
  4. Én pont az ellentábort gyarapítom: így is elég vastag ajkaim vannak, nem szeretném még ennél is jobban megdobni őket :D Ráadásul csípős ez a cucc? :-/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira nem csíp, de kicsit éget és bizsereg is.

      Törlés
  5. Nekem mintha nagyobbnak tűnnének tőle az ajkaid, de lehet csak simán a csillogástól :O

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. Az Ár/beszerezhetőség-nél írtam erről a tesztben: Szépségtrend webáruház, Rossmann, Auchan.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...