2013. május 28., kedd

Teszt: NYX szemöldökszett stencillel

Mióta az eszemet tudom a NYX szemöldök púderét használom. Szerencsém volt, annak idején, mikor szemöldökpúdert kerestem, elsőre rátaláltam az igazira és azóta sem próbáltam mást. (2011 februárjában már megvolt a NYX Eyebrow Cake Powder-e és csak most, 2013 tavaszán fogyott el, vagyis minimum 2 éve minden nap vele színezem a szemöldököm.)

A régi, több mint 2 éve vásárolt szemöldökpúder persze már nem kapható, illetve de, kapható, csak más a csomagolás illetve a név. :) Jelenleg kétféle változat van a piacon:
A kisebb paletta két szemöldökpúdert és egy kis wax-ot tartalmaz (utóbbi segít fixálni a rakoncátlan szálakat), a nagyobb paletta pedig 3 szemöldökszínt, 1 highlightert, 3 stencilt, 1 ferde szemöldökecsetet és 1 szemöldökfésűt rejt. Én az utóbbit választottam, így ma róla olvashattok tesztet.


Csomagolás: Kemény, strapabíró kartonpapírból készült, könyvszerűen nyitható paletta, amit egy vékony, de feszes gumicsík tesz zárhatóvá. A mérete 12*13-as, a vastagsága 1,5 cm. Nem utazóbarát méret, az biztos, de ez engem annyira nem zavar.


A szemöldökporok egy tömör szivacságyban csücsülnek a többi eszközzel együtt, aminek a teteje műanyagszerű borítást kapott. Érdekes, de nem rossz. A színek egyébként egy átlátszó fóliával védve voltak amikor kézhez kaptam, úgyhogy ha előttem ki is nyitotta valaki, nem tudott belenyúlkálni. Összesen 2 gramm szemöldökpúder van benne, hipoallergén, cruelty free termék.


Az ecset nem a legjobb, de használható ha épp nincs más kéznél, a szemöldökfésű pedig szintén megfelel a célnak, bár én ritkán használok ilyesmit. A stencilek közül persze egyik sem illik az én szemöldökömhöz, de ezen nem csodálkozom, nem találkoztam még olyan stencillel, ami jól lett volna, bár nem is érzem szükségét, hogy használjam őket, úgyhogy nem gond. :)


Illat, textúra: A púdereknek nincs illatuk, az állaguk tapintásra selymes. Mi tagadás, porzik mind a négy szín, de nem annyira, hogy emiatt ne lehetne szeretni. :) Könnyű vele dolgozni, építhető, és elég könnyen elsatírozható, korrigálható.

Pigmentáltság: Pont jó. Szépen fed, a lyukakat kitölti és egységesíti a szemöldököt, de nem természetellenesen erősen, így a végeredmény sem lesz mű. (Ha mégis kicsit sötétnek vagy soknak érzem, átfutok rajta egy kis púderrel és máris rendben van, könnyen kivilágosítható.)  

Szín, finish: A paletta többféle színösszeállításban kapható, én a szőkéknek való változatot birtoklom.
Szerencsére a paletta összes színe passzol hozzám, mindet tudom használni külön-külön is, de akár keverhetem is. A jobb felső szín egy meleg tónusú, vörösesebb középbarna árnyalat, a jobb alsó szín elég világos és fakó, hidegebb tónussal (ideális lehet a platina szőke hajhoz), a bal alsó pedig ennek a sötétebb, talán kissé szürkébb verziója. A highlighteren kívül minden szín tökéletesen matt, a fehér viszont szaténfényű, vagyis tökéletes kiemelő. :)


Függőlegesen a paletta 4 színe, vízszintesen pedig a korábbi NYX szemöldökpúderem (Taupe árnyalatban), összehasonlításképpen. 


Tartósság: Csillagos ötös! Egész nap tart, sőt, annál is tovább. Volt már hogy sminkben aludtam el, és másnap reggel is ugyanolyan tökéletes volt, mint előző nap reggel, mikor felvittem. 

Ár/beszerezhetőség: A Cherry Culture-n 13 dollár + postaköltség, az ebay-en kb. 17 dollár, ami annyira nem olcsó, de mivel nagyon sokáig elég, szerintem megéri.

Összességében: Nagyon szeretem ezt a szemöldökpúdert, mindenkinek szívből ajánlom!


Ti mit használtok a szemöldökszínezéshez? 

7 megjegyzés:

  1. Oriflame szemöldök szépítő készletet. Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis teszt volt, meg is hozta hozzá a kedvem :)
    Jelenleg egy kis Kallos szemöldökcerkát használok, ami igen lassan fogyogat csak :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. Nekem is az Oriflame van meg, és nagyon szeretem, de sokszor csak simán keresek egy megfelelő színű szemfestékkel alkotok :-)

    VálaszTörlés
  4. Én "Lora" teljesen egyszerű, és olcsó, hegyezhető barna, szemceruzát használok a szemöldökömre már vagy egy éve, de valamiért nagyon vonz ez a poros dolog is. Az én termékemnél bebizonyosodott, hogy az ár-érték arány nem mindig áll fenn, hiszen a cerka kb 300 Ft, de egész napra tökéletes, persze alap van alatta. Még ha sportolok, is megmarad.
    Deee ez a NYX akkor is kellll!! :-)

    VálaszTörlés
  5. Én eddig csak szemöldökceruzát használtam, ami pont a napokban fog véglegesen kifogyni. Viszont most a tesztednek hála, lehet beruházok egy ilyen palettára. :) Nagyon tetszik. Köszönöm az ötletet.

    http://lpflapetitefeeblog.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  6. Katie! Miért van olyan kis elválasztás a sablonok közepén? :o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szerintem az jelzi, hogyha az orrod mellé teszed a ceruzát (először egyenesen), majd olyan szögben tartod, hogy az az íriszeden (pupilla)áthaladjon, akkor hol metszi a szemöldöködet a ceruza...vagyis elvileg azt mutatja meg, hogy hol kell törésnek lennie a szemöldököd ívében....bár szerintem ezek a stencilek (nem csak a NYX-é, hanem a többi márkáé is) használhatatlanok. Én még nem találkoztam olyan emberrel, akinek passzolt egy stencil a szemöldökére és tényleg csak ki kellett töltenie színnel az üres részeket....

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...