2013. június 27., csütörtök

A tökéletes filces tus nyomában: Manhattan japán filces szemhéjtus

Nagyon szeretem a tusfilceket, de eddig sajnos egyetlen olyan filcet sem találtam, amivel maximálisan elégedett lettem volna. Nem rég beszereztem a Manhattan tartós tusfilcét (amiben elvileg eredeti japán tinta van), már jó ideje tesztelem, íme a tapasztalatok:


Csomagolás: Fekete-fehér, vékonyka kivitel. Nem kattanó, de viszonylag jól záródó kupak, a tus végének a színe pedig olyan, mint amilyen színű a tus maga. Amit eddig még sosem láttam ilyen filceken, de nagy-nagy pozitívum: a filc szárán jól látható a lejárati dátum, vagyis, hogy meddig őrzi meg a minőségét a tus. (2013.08)


A hegye tetszetős: szépen elvékonyodik, a vége minimálisan hajlik.


Illat, állag: Az illata enyhén alkoholos, mint minden filcé, de nem veszélyesen büdi és az állaga sem rossz. Nem túl folyós, sőt már-már száraz, de nem darabos, ráadásul azonnal!! szárad.       

Pigmentáltság, szín, finish: Sajnos ebből a szempontból gyengén muzsikál ez a filc. Nem túl intenzív a színe, nem az az erőteljes, szép fekete, inkább sötétszürkés-barnás fekete. Gyenge a fedése, ráadásul hamar elfogy az ereje, nem lehet vele egy mozdulattal teljes, tökéletes tusvonalat húzni. A finish-e egyébként tökéletesen matt már az első pillanatban is.

Ezt a folyamatos tusvonalat többszöri áthúzással értem el. 

Tartósság: Öröm az ürömben, hogy a tartósságával nem voltak gondjaim. Sosem kenődött el, folyt le, vagy maszatolta össze a szemhéjam...nagyon jól teljesített, sőt, a szemhéjamat sem fogja meg pár óra viselés után, maradéktalanul lemosható. 

Összességében: Sajnos tovább kell keresnem a tökéletes tusfilcet, mert bár ez a tus tényleg tartós, viszont nem találtam elég pigmentáltnak és nagyon hamar elfogyott belőle az erő, így ezt a tust nem fogom újravásárolni. 

Milyen tusfilccel próbálkozzak legközelebb? Van valami ötletetek? 

4 megjegyzés:

  1. Még nekem sem sikerült sajnos megtalálni a tökéleteset és aljas módon arra gondoltam, megvárom, amíg neked sikerül helyettem, aztán azt majd jól megveszem.:P :D De komolyan, én már nem is merek újat venni, így is ott van kb. 4-5 darab, de egyik sem az igazi, alig tudom rávenni magam, hogy elhasználjam őket. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Jó taktika, mert valószínűleg addig kutatok, amíg meg nem lesz az igazi, tartson bármilyen sokáig. Viszont lehet, hogy most nem a drogériákból választok, hanem mondjuk a MUP-ból vagy az iparfümériából...hátha.

      Törlés
  2. szio, nekem elf essential waterprood eyeliner pen-em va, én nagyon elégedett vagyok vele, és a színe is szép fekete, és elsőre is jó vonalat lehet vele húzni, és baromi tartós, amikor 35fok meleg volt, és folyt rólam a víz, meg se moccant :))
    azelőtt pedig BeYu 01-es fekete tusfilcem volt, az is nagyon szuper volt, csak nem annyira tartós, de nagyon intenzív fekete a színe. douglasben 2390 ft.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...