2013. június 13., csütörtök

Amitől többet vártam: alverde makadámdiós testvaj

Mindenki odavan ezért a testvajért. A bloggerinák többsége dicséri, ráadásul a Krémmánián 4 és fél csillagot kapott (több mint 400-an értékelték), úgyhogy azt gondoltam, érdemes lenne kipróbálni. Lehet, hogy túl sokat vártam tőle?


A csomagolás rendben van: jól záródik, tetszetős a címke is, 200 ml. Jó hír, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, nem tartalmaz szintetikus tartósítószert, színezéket vagy illatanyagot, vegán termék.

Az illata nagyon kellemes. Nem hasonlít semmire, amit eddig szagoltam, de tetszik. Krémes, nem túl édes, nem túl erős, gyengéd illat.

Az állaga a kék fém dobozos Nivea kézkrémre emlékeztet. Tökéletesen fehér, kicsit sűrűbb, tömörebb anyag, mint egy normál hidratáló krém, de szerencsére egészen jól kenhető. 
Kis mennyiségben jól terül, hamar áttetszővé válik, de ha kicsit többet viszek fel, már nehezebb belemasszírozni a bőrbe. (Olyan, mint a naptej. Ha nem masszírozod el jól, fehér marad.)


A gond az, hogy nem igazán szívja be a bőröm. Ha napközben kenem be magam, akkor még sokáig krémes, "zsíros" tapintású a bőröm (bár legalább nem ragad!), ha lefekvés előtt krémezek, akkor meg tuti, hogy a krém fele az ágyneműn landol.

Mindezen azonban túl tudnék lépni, ha kiemelkedő lenne a hidratáló hatása, de én ebből sajnos semmit nem érzek. Egy héten keresztül kizárólag a testem egyik oldalát kentem be vele. Minden este csak a bal lábfejemet, a bal lábamat, a bal karomat és a bal oldalamat krémeztem be, a jobb oldalra semmi nem került.

Naponta ellenőriztem, hogy mi újság, de abszolút semmi különbséget nem éreztem. Ugyanolyan puha és selymes volt a bőr mindkét oldalon, nem lett se simább, se puhább, se selymesebb a bal oldalam egy hét intenzív krémezés után sem...:(

Nem mondom, hogy teljesen haszontalan dolog, mert egyszer egy nagytakarítás után a totálisan kiszáradt kezemet azért egészen jól rendbe hozta, de számomra nem csodaszer.

Ár/beszerezhetőség: Minden dm-ben megtalálható, kb. 1000 Ft. 

Összességében: Az illata és az állaga jó, de nagyon lassan szívódik be és a hidratáló hatásától sem vagyok elájulva. Nem fogom újravásárolni, inkább megveszem a TBS valamelyik fincsi illatú testvaját.

7 megjegyzés:

  1. A tbs testvajakban sosem csalodom, nem váltok nagyon másra, csak nagyritkan, szegény alverde pedig nem tudott sosem meggyőzni a testvajait illetően, pedig bujom a teszteket velük kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  2. Régebben tényleg a kategóriája csúcsa volt (YvesRochert, TBS-t persze nem verte soha), de vannak már nála klasszisokkal jobbak is. Szerintem a Dove purely pampering-jében (http://absshowcase.blogspot.hu/2013/06/mini-weekend-haul.html) nem csalódnál. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is így jártam vele, szeretem a testvajakat, az illatába pedig beleszerettem. Nekem szinte bevonatot képzett a bőrömön, egész nap úgy éreztem, mintha egy zsíros réteggel lennék körülvéve (nyári melegben kész horror volt), és az állagához képest meglepően elhanyagolható a hidratáló tulajdonsága. Mostanában inkább a lágyabb, szufflé-szerű testápolókat választom. (Ezt a darabot szemhéjalapozó kikeveréséhez használtam el, ahhoz tökéletes az állaga.)

    VálaszTörlés
  4. Én is megvettem, mert Krémmánián agyon dícsérték, de szerintem borzasztóan rossz! Nekem kifejezetten büdös, lehet az enyémmel volt a gond, nagyon kellemetlen szaga volt, nem szívta be rendesen a bőröm, fehér maradt, aztán meg nem is tudott lélegezni alatta a bőröm, borzasztó! Eddig ez és egy L'Orealos sminklemosó a legnagyobb csalódás számomra!

    VálaszTörlés
  5. ÉN is megvettem, igaz a mandarinos fajtáját, persze nagy kiszerelésbe mert mindenki agyon dicsérte...nos, én se voltam tőle elájulva, ráadásul nekem fekete foltok, vagy hát pöttyök jelentek meg a testemen, abba is hagytam a használatát, és el is múlt,úgyhogy tovább kellett adnom. Én is maradok a TBS-nél.

    VálaszTörlés
  6. Nekem bevált. Lehet, hogy azért mert tényleg nagyon száraz a bőröm. A lábamon ha bekenem és nem oszlatom el teljesen (fehér marad), akkor 2-3 perc múlva eltűnik és teljesen beszívja a bőröm. Nem marad ragacsos érzés utána. Hozzáteszem én nem minden zuhany után kenem magam, mert sajna arra már nincs mindig energiám. Akinek nem vált be talán nem elég száraz a bőre és ezért marad zsíros érzés.

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Nekem a műmandarninos (PEZ cukor) és a művérnarancs (inkább zselés szaloncukor) illattal rendelkező van meg. Egyiket se szívja be a bőröm rendesen. Amennyi alkohol van ezekben a testvajakban azt se csodálnám ha szárítana valakit.:-S A vérnyarancsos legalább a telet idézi, a karácsonyt, ezért nem pénzkidobás nekem.
    TBS testvajam még nincs, de 1x kipróbálom.
    Volt egy Spice Island testvajam (kis kiszerelés) és lám beszívódott, lám puhább lett a bőröm és még az illata is sokáig érződik, ami nem mű. Ha még megtudnám venni nagyban bespájzolnék belőle.
    Tehát nem a bőrömmel van a baj, az Alverde testvajak nem elég jók, olcsó, nagy kiszerelés, könnyen beszerezhető, csak minek... .

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...