2013. június 11., kedd

Barbie smink

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én már nagyon vártam, hogy végre elinduljon a SAKK verseny (Sminkverseny, Amatőr, Kreatív, smink Kedvelőknek)!

Egyrészt nagyon kíváncsi voltam a többiek munkáira és hogy vajon az én sminkem megüti-e a szintet, másrészt annyira izgi ez az egész, hogy ha nem lennék versenyben, akkor is lázban égnék, hogy ki-mit alkotott, kit-hogy értékelnek és ki jut tovább. (Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki szavazott rám az előválogatón, nagyon örültem minden egyes voksnak!:)

Mikor a versenyfelhívásban megláttam, hogy lesz Barbie forduló, nagyon megörültem, mert bár nem sűrűn csinálok nagyon színes sminkeket és a rózsaszínért sem vagyok annyira oda, ezzel a témával valahogy tudtam azonosulni.

Nem akartam túlcsicsázni a sminket (az nem én lennék), inkább egy hordható, de jellegzetes sminket szerettem volna, amit egy igazi, elő Barbie baba viselne a mindennapokban. Abban biztos voltam, hogy valami igazán élénk rózsaszín pirosítóra lesz szükség, a számra mindenképpen rózsaszín szájfénynek kell kerülnie, szinte kötelező a műszempilla és a szememen lesz rózsaszín, lila és menta vagy almazöld (vagyis a tipikus Barbie színek). Rengeteg ötletem volt, végül ez lett a befutó:



A fotózással egyébként nagyon megszenvedtem most. Eddig minden hétvégén hűvös, de napos idő volt, vagyis elég fény volt ahhoz, hogy sminkes posztot fotózhassak, viszont nem volt nagyon meleg, így nem folyt le rólam a smink. Múlt szombaton viszont olyan meleg volt a lakásban, hogy alig kattintottam párat, máris kiültek az apró izzadságcseppek az arcomra. Egyfolytában ellenőrizgetnem kellett a sminket, állandóan törölgetnem kellett az arcom és persze akármilyen óvatos voltam, muszáj volt többször is kijavítanom az alapozást, emiatt aztán tiszta ideg voltam. 

Ami még extra nehézséget okozott: a képeket csak akkor fogadja el a SAKK csapata, ha a képek háttere fehér. Ez azért okozott gondot, mert panelben lakom, egy egyszobás lakásban, ahol egyetlen fehér fal sincs, ráadásul a lakásban egyetlen falon vannak ablakok (vagyis mindenképpen az ablak előtt kellett fotóznom), de ott meg ugye nincs mögöttem fal.

Végül egy ilyen gurulós akasztós állványt állítottunk be az ablakhoz és arra erősítettünk egy fehér lepedőt (ami vászonból volt, így hiába vasaltam át közvetlenül a fotózás előtt, nem lett teljesen sima), de a tákolmány sajnos túl alacsony volt, hiába tettem alá 2-3 Benedek Elek mesekönyvet, ezért a fotózás alatt végig rogyasztanom kellett...(jó kis izomlázam lett a végére :P)

Ja, és legalább 4 órán keresztül kattintgattam, hogy mindenféle fényviszonyok között készüljön fotó...
Egy szó, mint száz, kínlódás volt, de úgy gondolom megérte:





 Nagyon mosolygós. :D


Kicsit szomorkás, pedig itt már jó kedvem volt. :)



A használt termékek listája:

Skin79 Hot Pink BB krém
Missha Under eye brightener - a világosabb árnyalat
Rimmel Stay Matte púder - 001 Transparent
SGC pirosító - Tickle

NYX szemöldökformázó szett - Blonde
UDPP
L'Oréal Infallible szemhéjpúder - Purple Obsession
Sleek OSS paletta - Ribbon, Pamper
NYX egyrészes szemhéjpúder - Highlight
MAC pigment - Goldenarie
Bourjois mini pigment - 09
NYX Candy Glitter Liner - Purple
Red Cherry műszempilla - 523

Rimmel Lasting Finish rúzs - Celeb
NYX Megashine szájfény - Beige

Ne feledjétek,a szavazás már elindult, így ha az én sminkem tetszett a legjobban, akkor kérlek szavazattok rám az alábbi linken:
http://www.avianarahl.com/2013/06/iii-sakk-barbie-baba-fordulo.html


18 megjegyzés:

  1. Én általában szoktam hiányolni a csukott szemes képeket :) Hogyhogy nem szoktál feltenni? Vagy csak elkerülték a figyelmemet? :)

    VálaszTörlés
  2. Nem, tényleg nem szoktam csukott szemes képeket csinálni. Nem gondoltam, hogy erre igény van. :S

    VálaszTörlés
  3. Hát,a leírtak alapján tényleg megszenvedtél az egésszel!De szerintem megérte,mert nagyon jó lett!:)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg jó lett, tetszenek a színek, mind a kedvencem :-)

    VálaszTörlés
  5. wow jó lett, tényleg hordható darab:)

    VálaszTörlés
  6. óóó, gyönyörűséges, én múlt hétvégén csináltam ehhez hasonló sminket, persze a tiéd sokkal ügyesebb! :) A csukott szemes képeket én is hiányolom, szerintem jó lenne, ha te is csinálnád, jó lenne látni egészben a szemsminket. :)

    VálaszTörlés
  7. Megnéztem a többi versenyző képeit a linken, amit a posztba tettél. Engem meggyőztél!!:) Nagyon szép, igényes és kidolgozott munka a Tiéd, a sminket tekintve, és a fényképek minőségére nézve is! Külön becsülöm, hogy bár mint írtad, nem volt egyszerű fehér háttért találnod, mégis megoldottad! Ahogy láttam a legtöbb versenyzőnek ez nem jött össze, remélem a zsűri figyelembe veszi, az ilyen részleteket is!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépek a sminkjeid és IGEN kérünk csukott szemes képeket is! Valakinek (pl. nekem) még kell, mert anélkül nem tudom magamnak megcsinálni, pedig pár sminkedet kipróbálnám. Köszi :)

    VálaszTörlés
  9. Rád szavaztam, azt hiszem ezzel el is mondtam a véleményem. Nekem nagyon átjött ez a színvilág én is valami hasonlóban gondolkodtam volna úgyhogy megérte a sok szenvedés. :))))
    Hajrá hajrá hajrá!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szeretnék Rád szavazni, de nem vagyok facebookon ( nem lehetek!), ezért szavazni sem tudok. TÉNYLEG a Tiéd a legjobb, legigényesebb smink, némelyik közönséges... DE nem másokat akarok leszólni, hanem a Te munkádat elismerni. Nagyszerű, így tovább!

    VálaszTörlés
  11. Szia!
    Isteni lett a sminked, Én imádom! háromszor futottam neki ennek a sminknek annyira távol áll tőlem ez a téma hogy iszonyú...meg valahogy semmi nem is akart sikerülni, sem a sminkek, sem a fotók, sem semmi...:D:D remélem azért még nem esek ki(bár ebben nem vagyok biztos)

    Hajrá, nagyon sok sikert a versenyen ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy nem esel ki! Téged nem lehet azzal vádolni, hogy nem elég kreatív, és a kivitelezésbe se nagyon lehet belekötni. Igazságtalanság lenne, ha már most kiesnél. Nyugi! :)

      Törlés
  12. tényleg barbies, és nagyon is szép. különösen jól mutat a szőke hajjal :)
    nagyon ügyes vagy :)

    VálaszTörlés
  13. +1 szavazat a csukott szemes képekre :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...