2013. június 9., vasárnap

Teszt: Manhattan Eyemazing tusfilc

A Coty-tól kapott kis csomagocskámban lapult ez a tusfilc, aminek nagyon megörültem, mert éppen a tökéletes tusfilc után kutatok mostanában. Már egy ideje tesztelgetem mit bír, mit nem, íme:


Csomagolás: Semmi extra. Hangosan kattanással záródó kupak, ezüst feliratok és az elmaradhatatlan Manhattan jel. Sajnos a mennyiségéről fogalmam sincs, nem jelzik a filc nyelén. A filc maga egyébként rugalmas, a vége enyhén hajlik, de a töve merev. Könnyű használni.


Illat, állag: Hagyományos filc illata van, de nem erős, csak nagyon közelről érezni. Az állaga jó, nem túl folyékony, egyenletesen felvihető, nem darabos, nem csíkozódik, könnyen siklik, nagyon hamar szárad. Nincs gond vele.  


Szín, finish: Sötét zöld. Külföldi blogokon azt mondanák rá, hogy "Forest Green". A finish-e nem brutálisan matt, de nem is csillogó, inkább csak enyhén fénylik. Az árnyalat neve: Queen of the Green.


Pigmentáltság: Nincs rá panasz. Megfelelően pigmentált, egyetlen húzással is maximális fedést érünk el.
Egyelőre még van benne erő is, a hegye is remekül fog.

Tartósság: Na ez az a pont, ahol elég vegyesek a tapasztalataim. Volt, hogy egész nap meg se mozdult, több, mint 12 órát kibírt, volt, hogy néhány óra után egy része felkenődött a szemhéjamra, egy nagyon durva könnyezős reggelen pedig simán végigfolyt az arcomon. (A tusvonal cicás része egy az egyben eltűnt, de ez tényleg kirívó eset volt.) Az esetek 80 %-ban viszont nem volt komolyabb gond vele.

És még valami: Ez a tusfilc sem távolítható el maradéktalanul a szemhéjról este. Ugyanúgy megfogja a szemhéjamat, mint az essence tusfilce. Nem jön le se olajjal, se sminklemosóval, se semmivel. Ezt annyira nem értékelem.     

Összességében: A tartósságot leszámítva minden szempontból meggyőző a Manhattan tusfilce. Egy átlagos (nem túl szeles, nem túl hideg, nem túl forró) napra ideális, de ha tudod, hogy fennáll a könnyezés vagy a sírás veszélye, válassz valami mást, mert nem extrém tartós a cucc.

Megvásárolnám? Azt hiszem, nem. Keresgélek tovább.

13 megjegyzés:

  1. Nagyon jól áll Neked ez a szín :3

    VálaszTörlés
  2. Tényleg csodásan áll neked ez a szín. A tusvonalad pedig egyszerűen TÖKÉLETES!!!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű szín =) És szép a tusvonal is ,tényleg =)

    VálaszTörlés
  4. Annyira szép tusvonalat tudsz húzni! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépséges a színe és jól áll!
    Zita

    VálaszTörlés
  6. Nem hittem, hogy tényleg jól áll, de ha így gondoljátok, akkor gyakrabban fogom használni. :) Köszi Csajok! :)

    VálaszTörlés
  7. Hú, nagyon szép a szín is, és szerintem is nagyon jól áll Neked, a tartósságán azért meglepődtem, hogy ennyit kibír :O

    VálaszTörlés
  8. Hű de szép, még mindíg annyira tetszik, imádom a színes tusokat! :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép színe van,és szerintem is nagyon jól áll Neked! :)

    VálaszTörlés
  10. Szia! Én arra vagyok kíváncsi, hogy meddig bírja a filc hegye szempontjából? Vagyis hogy jut a hegyébe elég festék akkor is, ha már a végét járja? Szóval érted... :) Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem. :) Nem használom olyan sűrűn ezt a filcet, pláne nem mindennap, ezért még jól teljesít, egyáltalán nem száradt ki a hegye, de szerintem csak azért mert tényleg ritkán nyúlok érte.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...