2013. június 3., hétfő

Tetoválás tapasztalatok 3. rész

Úgy alakult, hogy a tetoválós sorozat 3. részét nem "Uram és parancsolóm" írja meg, hanem én.
(Bár sokan azt hiszik én hordom a nadrágot, gondolhatjátok milyen nagy befolyásom lehet Rá, ha még egy féloldalas posztot se tudok vele megíratni. :P :D)

Egy szó, mint száz, azért egyet s mást én is tudok már a dologról, illetve én talán gondolok olyasmire is, amire egy férfi esetleg nem, így gondoltam, majd én megírom helyette, amit még tudni lehet.:)

A tetoválás kezeléséről már volt szó a korábbi posztokban és azt is tudjuk már, hogy a friss tetoválást nem érheti víz és nem szabad hagyni, hogy a seb kiszáradjon. Ezen kívül a teljes gyógyulásig kerülni kell a szoláriumot, az uszodát, nyáron tilos fürödni friss tetkóval a tavakban, folyókban és védeni kell a napfénytől is, úgyhogy a napozás sem épp jó ötlet.

 Friss tetoválás. (Ez a metál körökben népszerű Lamb of God zenekar jele. Jopekem nagy rajongó!:)

Azt is tudnotok kell, hogy friss tetoválással nem lehet például vért adni.
Füllyukasztás, testékszer behelyezés illetve tetoválás után min. fél év a kötelező várakozási idő, de olvastam már 1 évet is, úgyhogy akinek ez szívügye, számoljon ezzel is.

Egy másik (szerintem) hasznos infó: Anyajegyekre nem, hegekre viszont lehet tetoválni.
Az anyajegyek illetve a mellbimbó elrákosodhatnak, ha tetoválnak rá, a műtéti hegeket, oltásnyomokat, korábbi sérülésekből megmaradt sebhelyeket viszont el lehet fedni a tetoválással. 

Biztosan hallottatok már arról a kanadai nőről, akinek miután levették mindkét mellét és miután kigyógyult a mellrákból, mellhelyreállító műtét helyett a tetoválást választotta:



Kelly Davidson

Íme egy másik rákból felépült nő mellkas tetoválása:


Hasonló helyzetben én nem biztos, hogy a tetoválást választottam volna, de értem, hogy a fenti két nő mit akart kifejezni. Bár biztos vagyok benne, hogy sokakat megdöbbentett a kép, sokan biztos meg is botránkoztak, de azt gondolom ezeknek a tetkóknak mély tartalmuk, mondanivalójuk van és ezt azok is megértik, akik egyébként nem szeretik a tetoválásokat.

 Friss tetoválás. Felismeritek ezt a fickót? :)

 Ugyanaz a tetkó,  több hónap/év után.

Jopek azt mondja, alkarra sosem tetováltatna (hiszi, a piszi!:P), mert az már komoly hátránynak számítana munkakereséskor. Ő csak oda varrat tetkót, ami pólóval, hosszú nadrággal takarható, hogy ha szükség van rá, el lehessen rejteni őket.   

Való igaz, hogy bár nem új keletű dolog a tetoválás, még mindig vannak, akik csúnyán néznek rá az utcán, ha rövidnadrágban mászkál, de jobb esetben csak megbámulják. (A múltkor egy pasi tátott szájjal bámulta a lábát a benzinkúton, de néha azért fel-fel nézett az arcába is - gondolom az járt a fejében, hogy "Vajon ki lehet ez az állat, aki így kivarratta magát?" :D). Én jót mulattam a dolgon, a Jopeken sem láttam, hogy különösebben zavarba jött volna, de tény, hogy a tetoválások társadalmi megítélése még mindig nem igazán pozitív, ezért nem akar nagyon feltűnő helyre tetováltatni. 


 Biomechanika.


Egy újabb kedvenc zenekar, ezúttal a Dream Theater jelképe kékben. 

Persze a bámulók között is vannak olyanok, akiknek tetszik amit látnak. :) Nem egyszer hallottam már, hogy a mellettünk elhaladó fiatalok megdicsérték a tetkókat, esetleg nyíltan vagy titokban nézegették az alkotásokat és látszott rajtuk, hogy értékelik őket. 

Volt olyan is, hogy bementünk egy műszaki áruházba, hogy villanytűzhelyek után érdeklődjünk, ahol az egyik eladó kiszúrta a Jopek tetkóit és vagy fél órán át az volt a téma, hogy ki, mikor, hol csinálta...stb.stb. Úgy beszélgettek, mint régi ismerősök...:)

Az éremnek tehát ez esetben is két oldala van. ;)

Mielőtt elköszönnék, megmutatnám a legfrissebb tetoválást, amit múlt hét szerdán varrtak fel az én kis Mucim karjára:

 Holló és koponya. (Utalás a vezetéknévre.)

Már hámlik, egy hét alatt szinte teljesen meggyógyult. A Jopek azt mondta, nem fájt annyira a varrás (karon nem annyira vészes, mint lábon) és láthatóan kevesebbet szenvedett vele az elmúlt napokban, mint bármelyik korábbi tetkójával. (Kevesebbet nyafogott, úgyhogy biztos nem fájt annyira a gyógyulási fázisokban sem, mint például az oldala vagy a lába.:P)

Ha esetleg kihagytunk valamit, és maradt bennetek néhány megválaszolatlan kérdés, nyugodtan tegyétek fel őket és kifaggatom az illetékest. :)

Most ennyi Csajok, sziasztok!


UI: (A rákból felépült nők tetkóin kívül minden a posztban látható tetoválás Urbán Gergő keze munkája.)

13 megjegyzés:

  1. Azért az nem teljesen úgy van, hogy nem érheti víz, csak áztatni nem szabad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, erre gondoltam. :)

      Törlés
    2. Igaza van Jopeknek (olyan személyesen hangzik, maradjunk a Katie pasijának megszólításban), mert az első 2-3 napban tényleg lehetőleg ne érje víz, hiszen az kimossa a festéket a bőrből! Nekem is van tetkóm és egy jó barátom is tetováló, ő is ezt mondja minden új páciensnek. :)

      Én meglepődtem, h nem is maga a varrás a legkellemetlenebb, hanem a behegesedésig tartó, kötözgetős-váladékozó fázis, legalábbis én így éreztem. Mondjuk mikor én csináltattam, hirtelen 28 fok lett és úgy nem volt jó a folyton izzadás. (most meg fagyoskodunk, grrrr)

      Törlés
    3. A váladékot is le kell valahogy törölni, mielőtt újrakötözöd :)

      Törlés
    4. jogos! :) de csak vagy speckó törlőkendővel (nekem csak 5 szó, kicsi, így azt javasolták, h picit megvizezett paprítörlőkendővel cselekedjem meg). de baromi kellemetlen lehet egy egész hátast napi 4-5x áttörölni-kenni-kötözni! :/

      Törlés
    5. Mi száraz "Szilviával" szoktuk letörölgetni.

      Törlés
  2. Jó kis poszt lett, én ha csináltatnék, a hátamat varratnám ki saját tervezésűvel, de gyáva nyuszi vagyok, úgy tudom a csontnál fáj a legjobban. Meg aztán egy pasin jobban tetszik. :D
    Páromnak már meg is terveztem, nagyon tetszik neki, már csak megkell csináltatni majd, de lehet én lepem majd meg vele. :)

    VálaszTörlés
  3. Hú nem semmi tetoválások. Erre már azt mondanám de durva, ugyanakkor meg nagyon tetszik, főleg a karja :)

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Jaja. Hörgős, üvöltős, hajrázós...:D

      Törlés
    2. az a jó :)
      egyébként én sem varrattam-varratok majd olyan helyre, amit nem lehet eltakarni, így majd először a lábfejem lesz a célpont (a bokám után. ott fájt amúgy egy kicsit, de a fóliázás nem volt gáz nyáron és télen sem. törölgetni meg szerintem is teljesen jó a papírtörlő.) elég gáz, hogy takargatni kell ezeket a remekműveket, mert nagyon sokan képtelenek elfogadni őket..a piercingekről, fültágításról meg ne is beszéljünk..

      Törlés
  5. nekem 4 tetkom van,szerintem ez hangulattól is függ,hogy mennyire fáj. nekem ami a vállamon van fájt,mert akkor aznap nem volt jó napom.
    a gyógyulással sem volt bajom,szerencsére.
    imádom a koponyákat szóval nekem ezek a tetkók nagyon tetszenek.

    VálaszTörlés
  6. Hello! Mellkasomon van egy műtét után maradt keloidos hegg! Tetováltatni szeretnék rá. Mennyi az esélye hogy ez is keloidosan fog gyógyúlni? 2003 ban volt a műtét tehát már halványabb es laposabb is kicsit!
    Üdv.
    G. Péter

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...