2013. július 18., csütörtök

Love or Hate?

Ma egy új sorozatot indítok "Like or Hate?" néven. (Magyarul is mondhatnám, de minden fordítás olyan furán hangzik nekem, inkább maradok az angol verziónál.)
Ezekben a posztokban mindig bemutatok majd röviden egy-egy terméket és aztán kijelentem, hogy szeretem-e vagy utálom, azaz "Love or Hate". A sorozatban főként azokról a termékekről lesz szó, amikről nem érdemes önálló posztot írni, de azért szeretném őket értékelni. Íme a mai páros:

1. Clean&Clear deep action krémes arclemosó


A csomagolásában semmi kivetnivalót nem találok: tetszenek a színek, a kupak egészen jól záródik, 150 ml-t kapunk kb. 1000 Ft-ért.

Az illata számomra egyáltalán nem kellemetlen, sőt kifejezetten tetszik! A kozmetikákban használt radírok, masszírozó krémek illatához hasonlít, valószínűleg ez lehet az oka, hogy a használata közben olyan érzésem van, mintha egy drága kozmetikai kezelésen vennék részt.:)


Az állaga krémes, nedves bőrön könnyedén siklik. Én jó pár percig, komótosan, körkörös mozdulatokkal masszírozom vele az arcomat, főleg a T-vonalamat. Ezalatt általában kicsit ég az arcom, de csak nagyon-nagyon enyhén.  


A leírás szerint ez a mélytisztító, olajmentes arclemosó krém a pórusok mélyebb rétegeit is kitisztítja, hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és a feleslegesen képződött faggyút. Napi használata segít megelőzni a pattanások kialakulását.....nos, ezzel teljes mértékben egyet kell értenem. :)

Tényleg nagyon szépen kitisztította a pórusaimat, az orrom (ahol a legtöbb mitesszer van) sokkal tisztább utána, az arcom láthatóan frissebb és sokkal puhább! Valóban eltávolítja a szennyeződéseket (a tonikos vattakorong sosem lesz koszos utána) és szerencsére nem szárít annyira, mint pl. a Garnier Pure arclemosója, így nem kell azonnal krémért szaladni.    

Nekem nagyon bevált, biztosan újra fogom vásárolni! :) Clean& Clear krémes arclemosó....


2. L'Occitane cseresznyevirágos szappan:


A csomagolás és a szappan külleme abszolút minőségi hatást kelt: mutatós ez a kagylószerű forma, a szappanba vésett márkanév és a zacskó anyaga, feliratai is arra utalnak, hogy jó minőségű szappan van a kezünkben. 


Az illata ugyanolyan, mint a L'Occitane cseresznyevirágos tusfürdőjéé: nem gyümölcsös, nem olyan, mint az ennivaló cseresznye, tömény virág illata van. Az állaga jó, szerencsére elég jól habzik. Persze közel sem annyira, mint egy tusfürdő, de alapvetően aki szereti szappanokat, az nem fog tudni belekötni.

Viszont, azt gondoltam, hogy a modern, XXI. századi szappanok már jobbak annál, minthogy a leöblítésük után az ember bőrének olyan száraz legyen a tapintása, mint a sivatag! Sosem éreztem még ennyire száraznak a bőrömet zuhanyozás közben, a kezem egyfolytában megakadt a karomon, ha végigsimítottam...Borzalom!
Azok az idők jutottak eszembe, mikor 8 évesen, nyáron a mamánál fürödtünk és a jó öreg AMO-val mosakodtunk! A L'Occitane szappan pontosan ugyanolyan, mint a 15 évvel ezelőtti, gagyi szappanunk!

Hiába a márkanév, a magas ár és körítés, ez a szappan rettenetes. Nem is értem, hogy a L'Occitane miért forgalmazza...

2 megjegyzés:

  1. De utàlom azokat a szappanokat amik ennyire kiszàrìtjàk a bőrt, èn is most talàlkoztam egy ilyennel, bàr az ilyen hipoallergèn meg minden ilyesmi.
    Kreatìv ez a sorozat :)
    Beautybymiamay.blogspot.hu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...