2015. február 20., péntek

Teszt: Burt's Bees mézes ajakbalzsam

Hetekkel korábban nagy ajakápoló lázban égtem. Éppen egy számomra új, ígéretes ajakbalzsam után kutattam a Müllerben, mikor megláttam a Burt's Bees ajakbalzsamokat.


"Gyengéd, ápoló ajakbalzsam E vitaminnal és mézzel. 100%-ban természetes. 4.25 g" - ez volt olvasható a Burt's Bees mézes ajakápolójának dobozán. Jól hangzott, újdonságnak számított, és a Krémmánián sokan elismerően nyilatkoztak róla, hát megvettem. Lássuk mennyire vált be. 

Csomagolás: A csomagolás a sárga különböző árnyalataiban pompázik, a betűk feketék, fehérek, pirosak. Viszonylag sok felirat van a stiften, innen lehet tudni, hogy az ajakbalzsamot Amerikában gyártották, hogy cruelty-free termékről van szó, és az is, hogy felbontástól számított 12 hónapig használható.
A kupak kifejezetten erősen zár, a tekerője is kiválóan működik, oda-vissza. Nincs gond vele.


Illat, állag, finish: Az illata szokatlan, de nem rossz. Legalábbis szerintem. A Jopek utálja. Közölte, hogy ezt az ajakbalzsamot csak akkor használjam, ha Ő nincs itthon, mert nem bírja elviselni sem az illatát, sem az ízét. Too Much Information...:P Lényeg a lényeg, szerintem nem olyan rossz, szerinte viszont az, szóval az biztos, hogy ez egy elég megosztó illat. 

Nem sok köze van az igazi méz illatához egyébként, inkább olyan natúr, kissé gyógynövényes, gyógyszertári krémekhez hasonlatos. Íze nincs, a finishe enyhén fényes.


Az állaga kellemes. Nem túl puha, nem túl kemény, könnyen kenhető, nem ragad, bár kissé viaszos. Talán nem ez a legjobb szó rá, de a lényeg, hogy határozottan és viszonylag sokáig érzem, hogy be van kenve a szám, mert nem igazán szívódik be, inkább réteget képez az ajkakon. 
 
Használat, hatás: Mindenképpen előny, hogy bárhol elő lehet kapni, nem kell belenyúlkálni, higiénikusabb, mint egy tégelyes ajakbalzsam, viszont fele annyira sem hidratál, mint a Carmex. Sőt, negyedannyira sem. Közvetlenül a felvitel után oké. Amikor felkenem, megkönnyebbülök, mert csökken a száraz, égő érzés, de ha iszom/eszem/beszélek és lekopik, rögtön visszatér a korábbi, száraz állapot. Amíg a számon van, addig jó, de hosszú távú megoldást nem nyújt.

Szinten tartásként, enyhén kiszáradt ajkakon működhet, de a közepesen száraz, ne adj Isten cserepes, durván száraz ajkakkal 100%, hogy nem bánik el.  

Beszerezhetőség, ár: Abban biztos vagyok, hogy a Müllerben kapható, máshol még nem találkoztam vele. 1245 Ft volt, ha jól emlékszem.

Összességében: Csalódás! Egy fokkal jobbnak találom, mint a Labello vaníliás, tégelyes ajakbalzsamját, de igazából ez az ajakbalzsam is elbújhat a Carmex mögött. Csak tüneti kezelés, nem rakja rendbe a kiszáradt ajkakat, akkor sem, ha egy egész éjszaka áll rendelkezésére. A hidratáló hatása...nulla.

Még nem tudom, hogy elhasználom-e rúzsok alá, vagy Blog Sale lesz a vége, de az tuti, hogy nem veszem újra és maradok a Carmex-nél, mert hiába csábulok el néha egy-egy ajakbalzsam láttán, semmivel nem vagyok annyira megelégedve, mint a borzasztó csomagolású, piros-sárga, mentolos, tégelyes Carmex-szel.

3 megjegyzés:

  1. Carmex forever :) En mar nem orobalkozom massal. 10 ev utan is kedvenc. A herpeszellenes hatasa is szuper. Tobbszor bizonyitott mar.

    VálaszTörlés
  2. Megint megmentettél. A tégelyes Carmex most is itt lapul a közvetlen közelemben, de már hónapok óta kerülgetem azt a típust is a Müllerben. Annyira guszta a kép a csomagoláson és olyan hitelesnek tűnik. Olvastam már róla jókat, de Te mindig meggyőzöl! Köszi :)

    VálaszTörlés
  3. Én is nagy Carmex-fan voltam sokáig, aztán a sok kíváncsiság által vezérelt, ám csalódáshoz vezető kicsapongó vásárlások után még nála is találtam jobbat ugyanebben az árkategóriában: a Forever Jojoba Lips-et, amit imádok! Én még a pici sebekre, leszáradó pattanásokra is ráteszem, gyorsabban és szebben gyógyulnak tőle. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...