2017. január 1., vasárnap

Teszt: Sleek paletta - All night long

A Sleek két legújabb nude palettája közül az egyikről már írtam korábban ITT, ma pedig az All night long nevű paletta kerül górcső alá.

Ezt a palettát elvileg esti sminkek elkészítéséhez ajánlják, de én nem szeretem, ha így bekategorizálnak egy palettát, elvégre mindenkinek más jelent az esti smink. (Nekem például sokkal inkább jelent egy vastag, cicás tusvonalat, mintsem sötét színeket.) Ráadásul ez a paletta bővelkedik a világos, natúr színekben, így semmiképp sem mondanám rá azt, hogy csak és kifejezetten esti sminkekhez ajánlott.


Ami a csomagolást, a szemhéjfestékek textúráját. pigmentáltságát és finishét illeti, abszolút elégedettek lehetünk, de persze egy-egy szín jobban szuperál, mint a többi.


Összesen két matt színt tartalmaz, az összes többi metálfényű, szaténos vagy selyemfényű.


Ami a színskálát illeti: igazán világos színekből nincs hiány (4 db is van a palettában), de egyetlen igazán sötét árnyalat sincs benne. Találunk viszont néhány szuper, közepesen sötét szemhéjpúdert, amik akár önállóan is megállják a helyüket - persze egy jó satírozószín és highlighter mellett -, ha nincs kedvünk vagy időnk bonyolultabb/kontrasztosabb sminkekhez.

Ami a színek tónusát illeti, ez egy határozottan meleg színekből álló paletta, hideg színeket szinte alig találunk benne. (Talán csak egyet.)





Bellini: Ő egy gyengén pigmentált, viszont nagyon szép fényű barackos árnyalat. Egy sötét szín felett extra rétegként vagy highlighterként a belső szemzugban szuper, önmagában azonban nem igazán mutat. Személy szerint azt gondolom, hogy nem baj, ha van egy ilyen viszonylag áttetsző szín a palettában, néha jól jön.

Negroni: Ő a paletta egyik matt színe, egy egyszerű sötétbarna. Se nem túl hideg, se nem túl meleg, a paletta minden egyes színével kombinálható, pigmentált. A matematikában úgy jellemeznék ezt a színt, hogy "szükséges, de nem elégséges". ;)





Martini: Ez egy metálfényű, kiválóan pigmentált szemhéjpúder, szinte fehér. Ritkán használom, el lennék nélküle.

Prosecco: Ő is egy erősen metálos, kiemelkedően pigmentált, meleg tónusú arany. Csodaszép, szeretem, bár nem kifejezetten különleges.





Kir Royale: Enyhén fénylő, jól pigmentált, nagyon világos (majdnem fehér) krémszín. Jó kis highlighter, a belső szemzugban jól mutat, de amúgy elég uncsi, ha engem kérdeztek.

Mimosa: Ő sem túl különleges, de valahogy mégis nagyon szerethető darab. Fényes, közepesen sötét barna. Nem is túl hideg, nem is túl meleg. Szépen pigmentált.  





Champagne: Ő egy pigmentált, a Prosecco-hoz képest hidegebb tónusú, kissé koszos hatású sárgás szín. Nem túl gyakori ez a szín, örülök neki. :)

Spritz: Egy igazi nagyágyú!! Hihetetlenül jól pigmentált, hihetetlenül szép, metálfényű, olívás, barnás, óarany. Nagyon nehéz leírni, hogy milyen szép...egyszerűen látni kell! :) Nagy kedvenc! :)





Mai Tai: A paletta másik matt színe, egy kellően pigmentált, nagyon világos, kissé pinkes-barackos nude. Alapszín, egyszerűen kell egy ilyen minden palettába.

Cosmopolitan: Ezért a szemhéjpúderért annyira nem vagyok oda. A színe gyönyörű lenne, mivel egy kissé koszos, kissé hideg fényű, enyhén barackos fényű, világos rózsaszínről van szó, de a pigmentáltsága nem az igazi. Rétegezéssel önmagában is mutat, de nem olyan lélegzetállító csoda, mint mondjuk a Spritz vagy a Manhattan.






Daiquiri: Metálfényű, hideg tónusú, világosbarna. Imádnivaló! Nem olyan pigmentált, mint a Spritz vagy a Manhattan, de mindenképpen jó minőségű, jó fedőképességű szemhéjpúder. Szeretem! A kék szemek nagy barátja, mindenhol, minden alkalommal megállja a helyét.

Manhattan: A paletta másik nagyagyúja! Igazi nehézbombázó! Kimagaslóan jól pigmentált, metálfényű, tökéletes, meleg tónusú bronz. Imádom! Kék és zöld szeműeknek kötelező darab! :)

Összességében: Nem vagyok elájulva minden egyes színtől, mégis kilóra megvett a Sleek ezzel a palettával. Nem mondom, hogy ebben a palettában minden benne van, ami egy komplett nappali és esti smink elkészítéséhez kell, és az sem igaz, hogy a variációk száma végtelen, sőt az sem, hogy ez a kedvenc palettám az összes közül, de annyira beleszerettem egy-két színbe, hogy már nem tudnék lemondani róla.

Ha megtetszett a paletta, akkor ITT megrendelheted 3150 Ft-ért.

Melyik palettát választanám a két Sleek nude paletta közül? 
Sokat agyaltam rajta, de az az igazság, hogy egyszerűen nem tudnék választani az 'All night long' és az 'A new day' közül. Mindkettőt egyformán szeretem, mindkettőt másért. Az 'A new day'-ben több szuper satírozószín és folyékony fémre hajazó, csodás szín is van, míg az 'All night long'-ből kimaradtak ugyan a satírozószínek és az igazán sötét színek is, viszont olyan gyönyörű, kiválóan pigmentált színei vannak, amiket az ember lánya egyszerűen birtokolni akar és kész.

Most ennyi Csajok, jók legyetek, sziasztok!

1 megjegyzés:

  1. A Spritz tényleg nagyon különleges!! Már csak ezért az 1 színért megvenném. :D Már egyszer belenyúltam a Mülleres teszterbe, és tetszettek a színek, valószínűleg egyszer beszerzem ezt a palettát! :)
    A másik viszont sokkal kevésbé tetszik, így én képek alapján mindenképp ezt választanám. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...