2017. november 18., szombat

Too Faced Natural Eyes paletta

Bár jelenleg a sminkes kívánságlistám teljesen és totálisan üres, nem vágyom különösebben semmire és nem is tervezek venni semmit decemberben, azért ha valaki megkérdezné, hogy milyen ajándékkal szerezhetne nekem nagy-nagy örömet idén Karácsonykor, biztos, hogy azt mondanám, hogy egy palettával. :D

Szemezek az ABH palettákkal is, de ha őszinte akarok lenni, a Too faced paletták sem hagynak teljesen hidegen...

Nem a Too Faced paletták az "all time favorite" kedvenc palettáim, de azokon a napokon, amikor ezeket használom, mindig nagyon tetszik a sminkem, valószínűleg ezért nem mennek ki a fejemből ezek a gyönyörűségek.

Ma megmutatom a legújabb TF palettámat, amit még augusztusban szereztem be és ami a Natural Eyes fantázianevet viseli.

Figyelem, sok-sok kép következik! :)







A csomagolás - ahogy a fenti képeken is láthatjátok - csodaszép, ha akarnék se tudnék szebbet elképzelni. Olyan mint egy hercegnő vagy egy tündér piperéje. :D

A szemhéjpúderek egytől egyig jól pigmentáltak, könnyen elsatírozhatóak, nem potyognak túlzottan, jó velük dolgozni, de van némi különbség a fényes, a matt és a csillámos színek textúrája között. (Erről majd a színek részletes bemutatásánál még szó lesz.)


Ami a színeket illeti, natúr, többségében meleg tónusú, nagyrészt barnás árnyalatokat tartalmaz.


A palettában 4 matt,  3 fényes és 2 csillámos színt találunk, az alábbi két fotó az utóbbiak csillogását hivatott bemutatni. Ja, és nem kell aggódnotok, ezek a csillámos szemhéjpúderek nem olyan idegesítőek, mint általában a csillámos szemhéjpúderek!



Heaven (mennyország, utalás az orgazmusra?!): Teljesen matt, nagyon selymes textúrájú, pigmentált törtfehér. A szemöldök alá, a mozgószemhéj belső harmadára és a belső szemzugba szoktam felvinni.


Cashmere Bunny (nagyon puha szőrű nyuszi, utalás a Playboy lányokra vagy a plüss bilincsekre?!): Matt, hideg tónusú világosbarna. A mélyítővonalba/szemráncba felvíve remekül működik, tökéletes a nagyon világos és a nagyon sötét színek közé átmenet gyanánt. A textúrája selymes és nagyon könnyen eldolgozható.


Sexspresso (a szex és az expresszó szavak kombinációja, utalás a reggeli együttlétre, vagy az első szex utáni - kávé illatú - reggelre?!): Matt, selymes tapintású, határozottan hideg tónusú, erősen szürkés árnyalatú sötétbarna. Ezzel a színnel akár igazi füstös, kicsit vadabb, kontrasztosabb sminket is készíthetünk, ami nappalra sem túl sok. 




Silk Teddy (selyemkombiné/selyempizsama): Nagyon világos, enyhén barackos, krémszínű árnyalat. Nem metál fényű, nem matt, nem csillámos, inkább csak enyhén fényes. Ideális a belső szemzugba, de a mozgószemhéjra nem szeretem felvinni, mert ez a 3 fényes árnyalat közül a legkevésbé pigmentált és legkevésbé fénylő darab. (Úgy érzem/látom, hogy nem fed eléggé, nem elég pigmentált és nem is elég ütős ahhoz, hogy igazán szép legyen a mozgószemhéjon.)



Push-Up (utalás a push-up melltartókra illetve a női mellekre?!): A Silk Teddyhez képest fényesebb, pigmentáltabb. (Nem olyan metálos a finishe és nem olyan krémes az állaga, mint a Sleek szemhéjpúdereinek, nem olyan mint a folyékony fém, de határozottan pigmentált és mutatós darab!) Ő egy meleg tónusú, enyhén narancsos-rezes beütésű világosbarna. Az egyik kedvenc színem a palettában. :)



Erotica (erotika): Ez a szín nagyon hasonló a Sexspressohoz, de valamivel hidegebb, szürkébb, illetve telis-tele van apró arany csillámokkal. A csillámok a szemhéjon nem igazán érvényesülnek, nagy részük már a sminkelés alatt lepotyog a szem alá (ahonnan viszonylag könnyű őket lesöpörni) vagy elszáll a levegőben, így tulajdonképpen olyan, mint ha matt színt vinnék fel a szememre, ami vagy egyáltalán nem, vagy csak visszafogottan csillog. Attól függ, hogy mennyire tapadós szemhéjalapot használtam alá. A textúrája egyébként a csillámok miatt szárazabb tapintású, de a felvitelnél ez nem jelent gondot.






Nudie ("meztelenke", utalás a meztelen testre): Hasonló a Cashmere Bunnyhoz, de ez világosabb, semlegesebb. Matt szín lévén selymes tapintású, nagyon könnyen eldolgozható.
Alapszín! Az éles körvonalak, a sötétebb színek szélének elmosására használom és örömmel jelentem: kiválóan végzi a dolgát. :) Ilyenből sosem elég, szerintem szuper lenne, ha minden egyes palettában lenne egy-egy ilyen szín. (Én legalábbis minden nap használom ezt a színt.)


Honey Pot (mézes csupor, utalás az elsődleges női nemi jellegre, hogy úgy mondjam): Fényes, meleg tónusú, jól pigmentált, sárgás arany. Jó a textúrája, szép a finishe (kb. mint a Push-Upnak), a mozgószemhéjon egyszerűen mesés! Karácsony tájékán sűrű fogom használni, az biztos. :)


Chocolate Martini (csokis martini, utalás egy esetleges egy éjszakás kaland előtt elfogyasztott koktélra?!): Meleg tónusú, matt sötétbarna árnyalat arany mikrocsillámokkal. Szárazkás a textúrája, de ez ennél a színnél sem okoz gondot a felvitel vagy a satírozás folyamán. Egy nem túl ragadós alappal párosítva inkább matt a finishe, egy ragadós alappal, esetleg nedves ecsettel használva azonban életre kelthető a csillogása. Szeretem! :)






Összességében: Valljuk be, a színösszeállítás nem különösebben érdekes. Csak és kizárólag natúr színeket, sőt többségében alapszíneket tartalmaz. Ezeket egy sminkmániás, illetve rendszeresen sminkelő nő kollekciója valószínűleg már tartalmazza, különösen jó választás lehet viszont kezdőknek ez a paletta, akik korábban nem igen használtak szemhéjpúdereket, de most kedvet kaptak hozzájuk, csak nincs elég szemhéjpúderük illetve a szép szemsminkhez elengedhetetlen alapszíneik.

Azért is ajánlom kezdőknek, mert változatos textúrákat találunk a palettában, a matt színekkel pl. egy álom dolgozni, vagyis egy jó satírozó ecsettel kiegészítve, erőlködés nélkül, szép füstös, erős kontúroktól abszolút mentes sminket készíthetnek maguknak, már akár az első alkalommal is. :)

Egy szó, mint száz, ez egy szuper minőségű, praktikus kezdő paletta, szuper kis utazós paletta, sőt csodás asztaldísz! :D


Most ennyi Csajok, jók legyetek, sziasztok! :)

2 megjegyzés:

  1. Ijajj *-* elvesztem, ez valami brutál jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Régóta kívánságlistás, annak ellenére is, hogy rengeteg hasonló színem van. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...