2018. február 9., péntek

Beauty Blender vs Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Évek óta használom mind a Beauty Blendert, mind pedig a Real Techiques Miracle Complexion szivacsát, még sem írtam soha egyikről sem itt a blogon.

Aki annyira szereti a sminkelést és a sminkcuccokat, mint én, ráadásul képes komoly összeget elszórni ezekre akár minden hónapban, az valószínűleg már mindkettőt kipróbálta, így számára a mai poszt nem lesz hasznos.

Azoknak azonban, akik próbálták az egyiket és kíváncsiak, hogy mennyivel jobb/rosszabb a másik, nos azoknak talán még most - a hype lecsengése után - is hasznos lehet a mai bejegyzés. :) 

Csomagolás: Mindkettő műanyag csomagolásban érkezik, viszont a BB csomagolása sokkal praktikusabb. Egyrészt mert könnyebb nyitni-zárni a kis műanyag hengert, így a száraz szivacsot kvázi higiénikusan tudod benne tárolni, ráadásul a napi használat során sem okoz különösebb kényelmetlenséget a dolog - arról nem beszélve, hogy nem is foglal túl sok helyet -, másrészt mert a nedvesség miatt "felduzzadt" BB-t is tárolhatod rajta/benne úgy, hogy közben a szivacs sem lesz koszos, de az asztalod vagy bármi egyéb sem, amire amúgy raknád. A BB ugyanis éppen annyira duzzad meg, hogy a tégely karimáján "helyet tudjon foglalni", majd miután teljesen megszáradt, beleesik a helyére. :)












Forma, szín, textúra: Kezdjük a nyilvánvalóval! A RT narancssárga, a BB magenta színű. Utóbbi igencsak engedi a színét mosás közben (hónapokkal később is erőteljes rózsaszínre festi a vizet), a RT azonban egyáltalán nem színezi meg a vizet sem az első alkalommal, sem később.

A BB szabályos csepp formájú, az RT-nek azonban van egy egyenes része is, kb. mintha az enyhén nyújtott, eredetileg csepp formájú darabból egy ferde mozdulattal levágtak volna egy darabot.
A használat során nem tapasztaltam szignifikáns különbséget a kettő között, mindkettőt szeretem használni.





Ami a szivacsok anyagát illeti, az RT tömörebb, masszívabb, nem annyira rugalmas, nem annyira puha, mint a BB és a víz hatására sem nő meg olyan látványosan a térfogata.
A BB szinte légies - mintha levegőbuborékok lennének a szivacs "szálai" között -, ha az ember kézbe veszi, érzi, hogy sokkal könnyebb összenyomni, sokkal minőségibb anyag, kellemesebb a tapintása és az érzete is a bőrön. A víz hatására egészen sokat nő a mérete is. (Nem mintha ez számítana a végeredmény szempontjából.)




Használat, végeredmény: A jó hír az, hogy a végeredmény mindkét szivaccsal ugyanolyan szép. Egyiket sem jobb/rosszabb használni, mindkettővel ugyanolyan gyorsan lehet dolgozni, ugyanolyan könnyen el lehet oszlatni az alapozót és ugyanolyan szépen be lehet dolgozni a bőrbe az anyagot.
Egyik sem csíkoz, egyikkel sem lesz foltos az eredmény, feltéve, ha jól bevizezted és jól kinyomkodtad őket a használat előtt.

Élettartam/tisztántarthatóság: A BB-ből valamivel könnyebben, egyszerűebben, gyorsabban lehet kimosni a festéket, míg az RT-ből szinte lehetetlen teljesen kiszedni az alapozót. Ugyanannyi munkával tehát a BB mindenképpen tisztább lesz, mint az RT, utóbbi mindig (alapozó)foltos marad.

A BB rendszeres mosás/tiszítás hatásra idővel elkezd kifehéredni (mivel ereszti a pink festéket magából), de a szivacs maga kvázi ép marad, a RT viszont a rendszeres nyomkodás miatt idővel berepedezik és apró lyukak alakulnak ki a felszínén.

Ár/beszerezhetőség: A RT az iherb-ön 6 dollárba, azaz kb. 1530 Ft-ba kerül, a BB a beautybay-en 18.70 EUR-ba, azaz kb. 5830 Ft-ba kerül!  

Összességében: Számomra a BB minden pénzt megér. Nem bántam meg, hogy megvettem, akkor vagyok igazán nyugodt, ha van egy itthon a fiókban. De! Mivel a végeredmény ugyanolyan szép a RT szivacsával is, mint a BB-vel, ha nem engedhetném meg magamnak a BB-t vagy éppen nincs kedvem kiadni 5-6 ezer Ft-ot egy szivacsért, tökéletesen boldog lennék/vagyok a RT szivacsával is.

Az, hogy melyiknek milyen a formája, színe, tapintása, csomagolása, igazából nem mérvadó, főleg mivel a teljesítményük lényegében azonos. Az igazi különbség elsősorban a szivacsok élettartamán érezhető. A RT szivacsát ugyanis sűrűbben kell cserélni, mint a BB-t, de mivel egy BB árából akár 3-4 RT szivacs is kijön, ebből a szempontból sem egyértelmű, hogy melyik a jó választás.

Szerintem akármelyik mellett döntesz, jó vásárt csinálsz! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...