2011. február 10., csütörtök

3D műszempilla

Andi már írt ezzel a témával kapcsolatban itt, de úgy gondoltam nem árt, ha én is leírom a tapasztalataim a 3D szempillával kapcsolatban.

Nem akarom túlzottan ismételni Andi szavait, de biztos ami biztos, jöjjön néhány szó az alapokról:
A műszempillákat szálanként ragasztják az eredeti szempilládhoz.
Többféle hosszúságú, vastagságú és ívű pillák léteznek, de nem rakhatnak fel akármilyet, csak amelyiket elbírja a saját szempillád.  
A műszempillát az igazi szempilla tövétől kb. 1-2 mm-re ragasztják fel.
Könnyű viselni, teljesen súlytalan, nem úgy, mint a soros műszempillák.
Vízálló, de az olajos sminklemosót nem szereti.
Felrakás után 2 óráig nem érheti víz, 24 óráig pedig vízgőz sem.

Nálam a felhelyezés kb. 2 és fél óráig tartott. Ezalatt minden egyes szempillám kapott egy mű társat.
A pilláim hosszabbak, vastagabbak és göndörebbek lettek, de nem lettek dúsabbak. Ennek az az egyszerű oka, hogy nem tudnak több műszempillát felrakni, mint amennyi pillád eredetileg van, hiszen 1 pillához, 1 pilla jár!
Ettől függetlenül azonban hihetetlen gyönyörű az egész! A látványon túl, én még azt is élveztem, hogy amikor egy kicsit felnéztem, a szempilláim simogatták a szemhéjamat. Nagyon cuki érzés! :)

Elvileg egy ilyen 3D műszempilla 2 hónapig is tarthat. 
Az első két hétben különösebben nincs is gond vele. Nem potyog, nem veszíti el a tartását, nem gubancolódik össze, kezdetben minden szép.
Ha nem használsz spirált, ha nem alszol hason (vagy olyan pózban, ahol a pillák hozzáértnek az ágyneműhöz) és ha kibírod, hogy ne dörzsöld a szemed, akkor tovább bírja, de alapvetően a 3. héten megindul a ritkulás! Ezért ajánlják, hogy 3 hetente töltesd, mert így mindig nagyon szép marad, csak az a baj, hogy én ezt nem győztem se pénzzel, se idővel. (6-12 000 Ft az első felrakás nálunk a városban, és nekem 4-6 hetente 4-5 000 Ft volt a töltés, attól függően, hogy mennyi pillát hagytam e, illetve mennyi nőtt le.)

Az árán túl végül azért mondtam le róla, annak ellenére, hogy oda voltam érte, mert a mindennapi sminkelésnél és sminkeltávolításnál állandó problémákat okozott. Minden este, amikor le akartam mosni a szemhéjpúdert, meg kellett küzdenem a szempilláimmal. Akármilyen óvatosan csináltam, a műszempilla legtöbbször beleakadt a vattapamacsba, ami vagy kitépte a műszempillát az eredetivel együtt, vagy a szempilla tövéhez tapadt egy kis vattaszál, amit nem mindig tudtam kiszedegetni, szóval előfordult, hogy apró vatta szöszöket cipeltem magammal a pilláimon. Sem sminklemosó kendővel, sem fültisztító pálcikával nem ment. Ráadásul volt, hogy összegabalyodtak a szálak, és hiába fésültem ki, már nem álltak vissza az eredeti helyükre, gyakran összekuszálódott.  
Mivel mindez rettenetesen idegesítő volt, (vagy nem tudom rendesen lemosni a sminkem, vagy kiszedek közben 5 szálat egyszerre L), úgyhogy hiába tetszett mindenkinek, hiába dicsértek meg naponta miatta, hiába imádtam én is, végül leszedettem.

És akkor jött a meglepi. Tudtam, hogy rövidebbnek fognak tűnni a saját pilláim, hiszen a 4 hónap alatt megszoktam a hosszút, de ezek nem szimplán rövidebbek voltak, hanem aprócskák.
Kb. 2-3 mm-es pilláim maradtak csak. Az első héten nagyon zavart, rossz volt tükörbe nézni, de hála a ricinusolajnak szépen visszanőttek néhány hét alatt. Igaz, még ma sem érték el az eredeti hosszukat, de legalább már szépnek mondhatóak.

A lényeg: Én annak ajánlom a 3D műszempillát, aki ritkán sminkeli a szemét, aki teljesen le tud mondani a szempillaspirálról, aki nem dörzsöli a szemét, nem alszik úgy, hogy közben a szeme belefúródik a párnába és aki nem sajnálja a havi-kéthavi néhány ezer Ft-ot rá. Aki ezt tudja vállalni, az mindenképpen csináltassa meg, mert az tagadhatatlan, hogy meseszép. 

11 megjegyzés:

  1. Itt ugyanazt irtad le, amit Andi irt a postjaban, en meg a kommenteknel.

    VálaszTörlés
  2. Amikor én olvastam a bejegyzést még nem voltak kommentek, azóta pedig nem néztem újra. Sajnálom, nem akartam megbántani senkit, ha az Andi szól, azonnal eltávolítom a bejegyzést.

    VálaszTörlés
  3. Én örülök több véleménynek is. Lehet eltérő az emberek tapasztalata (Ebben az esetben persze nem:D) Az is lehet, hogy valaki csak ezt fogja olvasni, és az Andiét nem. Nem hiszem, hogy csak egy valaki írhatja meg a véleményét a témában. Az meg, hogy nincs semmi több kihozható info a szempilla-projectben, az nem Katie hibája. Adott sminkterméknél sem fogsz 9 féle eltérő véleményt olvasni a blogokon, sok embernek lesz ugyanolyan véleménye.

    Bocs a hosszú kommentért, de felesleges lenne eltávolítani a bejegyzést (csak mert már valaki irt erről máshol) - szerintem.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem volt új infó, pl. a vattapamcsosdi... meg hát ha nagyjából ugyanazt tapasztalja, akkor nagyjából ugyanazt kell leírnia:) Az elején le is írta, hogy Andi írt már erről, szóval szerintem korrekt írás ez. Amúgy is sokakat érdekel, jó, ha minél többet lehet róla olvasni. nekem sose volt, nem is szeretnék. Egy barátnőmnek volt, neki az egyik szemén egy kb fél centis helyen potyogott le mindig, valószínűleg az alvástól. Úgyhogy lemondott róla:)

    VálaszTörlés
  5. szerintem is teljesen korrekt mivel a saját tapasztalataidat is leírod, azt meg nem másoltad senkitől :)
    viszont annyi fair lenne részedről, ha belinkelnéd a lány blogját, ha már megemlíted őt, mint ötletgazdát :)

    VálaszTörlés
  6. Az első perctől kezdve belinkeltem, én is így tartottam fairnek. :)
    Az első mondatban az "itt" szócska odadob Andi posztjára.

    VálaszTörlés
  7. en is irtam mar errol, de nem szantam neki egy egesz postot, meg tavaly oktoberben
    http://www.crystalmakeupstudio.com/2010/10/kedvenc-szempillaspiraljaim-es-apolas.html

    nekem nem azzal van a gondom, hogy leirtad a velemenyed, csak megallapitottam, hogy ugyanazt irtad, amit mi. :)

    egyebkent a vattapamaccsal kapcsolatban elmondanam, hogy eleve nem azzal kellett volna lemosnod a sminket, bar nem ertem, ez hogy nem volt nyilvanvalo az elso probalkozas utan, miutan beleakadt a pillaidba? en is probaltam, de rogton feltunt, hogy ez nem lesz jo. :) nedves torlokendot kell hasznalni, olajos szemfestek lemosot (amihez vatta kene) egyebkent sem lehet.

    VálaszTörlés
  8. nekem nem lesz ilyen szempillám:(
    mivel leírtad, kinek ajánlod, és sajnos nem bírok megválni a szemsminktől, a hason alvástól, és a reggeli szemdörzsöléstől sem:)

    VálaszTörlés
  9. Nekem egy hónapig bírta, de utána jó érzés volt, h nem kell a szem dörzsölásre és egyebekre odafigyelnem, de azóta eltelt fél év és megint megcsináltatom szerintem, mert nagyon szép volt :)

    VálaszTörlés
  10. amúgy én itt csináltattam http://katiebeauty.blogspot.com/2011/02/3d-muszempilla.html?showComment=1337098713249#c4413983297793528297

    VálaszTörlés
  11. jajj nem az a link, szóval itt http://kozmetikusszalon.hu/szempillahosszabitas :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...