2011. február 5., szombat

Zöld smink és egy kis hitvallás a színekről

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy ő nem használ zöld szemhéjpúdert, mert kék a szeme és a kék szemhez nem áll jól a zöld. Mint látjátok, én nem osztom ezt a véleményt. Szerintem minden szemszínhez, minden szín jól áll, csak meg kell találni a megfelelő árnyalatot vagy színpárt.

Az én véleményem az, hogy az a tökéletes színárnyalat, amivel ha kifested magad és belenézel a tükörbe, először azt veszed észre, hogy milyen szép a szemed színe, nem pedig azt, hogy milyen szép a szemhéjpúder színe, hiszen elsősorban nem azt akarjuk, hogy megdicsérjék a sminkünk (na persze azt is akarjuk!:)), hanem hogy felhívjuk a figyelmet az eredeti szépségünkre. A választott színnek a szemünket kell kiemelnie, azt kell hangsúlyoznia, nem szabad elnyomnia vagy háttérbe szorítania a szemünk eredeti színét!

Én a természetes árnyalatú zöldet szeretem, nekem ez áll jól. Egy világos, pasztell zöldtől a szemeim fakónak, fáradtnak tűnnek, egy élénk zöld pedig teljesen elnyomná a szemem színét. Alapvetően a barna illetve sötét szeműek azok, akiknek kifejezetten jól áll egy pasztell vagy rikító szín, de a natúr színek is csodásak lehetnek, az ő szemük színét nem  tudja elnyomni szinte semmi. Egy kék vagy zöld, esetleg világosabb barna színű szemnél már trükközni kell, nem minden áll jól.

Na de elég a beszédből, jöjjön a smink és a használt termékek listája:










L'oreal Accord Parfait alapozó (R1)
Astor Mattitude púder (01)
Avon barnító gyöngyök
NYX szemöldökpúder - Taupe/Ash
NYX HD szemhéjalapozó
Avon Color trend duóból a sötétzöld (én újrapréselve egy "pan"-be, egyébként elég régi szemhéjpúder, manapság rain forest néven kapható) 
NYX "dune" trió barnája (újrapréselve egy pan-be, a palettából vettem ki) 
NYX ultra pearl mania - white pearl (lemaradt a képről)
Oriflame zselés tus -black
Avon Sonic Boost rezgős szempillaspirál - black
Szempilla göndörítő
NYX Round lipstick - Cinnamon sugar
NYX szájfény (már nem kapható)

Az egész arcos képek nem tökéletesek, sajnos kezdett sötétedni mikor elkezdtem fényképezni.  Mindenesetre remélem tetszik a mai smink és hasznosnak találtátok ezt a poszt-ot.

További szép napot mindenkinek! :)

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Most találtam rá a blogodra, nagyon tetszik! Hasonló a szem színünk, én is lehet megpróbálkozok majd a zölddel.:)
    Felhőcske

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik! :) Sok sikert a zöldhöz! :)

    VálaszTörlés
  3. Szerdán vizsgázom, szóval tanulnom kéne, de persze közben blogokat olvasgatok és mivel imádom ahogyan sminkelsz régebbi posztjaidat nézegetem :) annyira jól állt így a hajad frufruval. Nekem is volt, de elég nehéz volt vele bánni :) Persze a smink itt is gyönyörű! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...