2012. november 28., szerda

Különböző arcformák árnyékolása és kiemelése

/Ma egyszer már kiposztoltam ezt a bejegyzést, de amikor a piszkozatok között törölgettem a félkész posztokat, véletlenül sikerült kitörölnöm a már kész bejegyzést is.
Mivel visszacsinálni nem tudtam és a szöveg nem volt lementve a gépemre, újra meg kellett írnom az egészet...Ennyit erről, azért remélem tetszeni fog a poszt!/



Mivel tudom, hogy sokatok érdekel az arc kontúrozása, elkezdtem kicsit kutakodni a neten, hogy átfogóbb képet kapjak a témáról. Találtam is néhány nagyon jó kis ábrát arról, hogy a különböző arcformák esetén pontosan melyik területre, milyen irányba kell felvinni a pirosítót, a kontúrt és a highlightert, remélem Ti is hasznosnak fogjátok találni.
 
Egy korábbi bejegyzésben már volt szó az arc árnyékolásáról és kiemeléséről, de ismétlésképpen fussunk át azon, hogy mire kell figyelni, ha az ember kontúrozásra adja a fejét:
1. Mindig matt termékeket használjunk! (Kivétel lehet ez alól a highlighter, de csak a szem külső része alatti területen.)
2. A kontúrozó színe egy-két árnyalattal legyen sötétebb a bőrszínednél.
3. A highlighter színe egykét árnyalattal legyen világosabb a bőrödnél.
4. Satírozás, satírozás, satírozás! (A jó árnyékolás szinte észrevehetetlen! A kevesebb néha több!)

Ha tisztában vagytok az arcformátokkal, akkor csak el kell olvasnotok a Rátok vonatkozó részt és már lehet is gyakorolni. :) Ha nem, olvassátok el ezt a posztot és máris ráismertek a sajátotokra!
 

Ovális arc
Ovális arcforma esetén árnyékolásra, kiemelésre nincs feltétlenül szükség. Ha mégis kontúrozni szeretnénk, akkor a highlighter kerüljön az arcscontra, a szem külső része alá, a homlokra és esetleg az állra, a pirosító az arccsont alá, a kontúr pedig a pirosító alá.




Kerek arc
 Kerek arc esetén a kontúrral a homlok két oldalát illetve az arccsontot érdemes sötétíteni, hogy az arc ezáltal oválisabbnak, keskenyebbnek tűnjön. A highlighter mehet a homlok közepére, az állra, és a szem külső része alá, a pirosítót pedig az almácskák aljára, a fül felső részének irányába, ferdén kell felvinni.






Szögletes arc
Szögletes arcforma esetén a kontúrt a homlok két oldalára és az állkapocs két oldalára célszerű felvinni, hogy ezáltal lágyítsuk az arc szögletes formáját. A highlighter ez esetben is a homlok közepére, az állra, a szem külső részére kerüljön, a pirosító pedig mehet az almácskákra.




Hosszúkás arc
A hosszúkás arcforma esetén nagyon könnyű a dolgunk. A sötét színnek az áll aló részére, és a haj vonalához, a homlok tetejére kell kerülnie, hogy az arc rövidebbnek tűnjön, a pirosítót pedig az almácskákra célszerű felvinni, lehetőleg vízszintes irányban, hogy az orcák szélesebbnek hassanak. 




Szív alakú arc
A szív alakú arcnál a kontúrral a homlok két oldalát és az arccsontot kell árnyékolni, hogy az arc azokon a területeken ne hasson olyan szélesnek. A highlighter mehet a homlok közepére, az állra és szem külső részére, a pirosító pedig ferde mozdulatokkal az almácskákra, hogy kissé nyújtsuk az arcot.





Gyémánt alakú arc 
 Gyémánt alakú arc esetén a legfontosabb dolog, hogy az arccsontot árnyékoljuk a kontúrral, hogy az arc legszélesebb pontja vékonyabbnak látszódjon. A highlightert a homlok közepére, az állra és a szem külső részére érdemes felvinni, hogy ezek a területek magukhoz vonzzák a figyelmet, a pirosító pedig az arccsont alá kerüljön, hogy ne hívjuk fel a figyelmet, a már amúgy is széles orcákra.



És egy kis érdekesség a végére: Kim Kardashian és az ő jellegzetes technikája: 


8 megjegyzés:


  1. Nagyon tetszett a mai bejegyzésed plusz nagyon hasznos.
    Régebben a kozmetikusom -aki profi sminkes is volt- arckezelés után mindig kisminkelt, tudom, nem hiányzott a tiszta bőrömnek a smink, de ez a csaj nem sminkelt hanem kisebb csodát művelt, akkora pozitív változást jelentett az általa készített smink.
    Akkor még nem tudtam mibe rejlik mesteri tudása de az alap az árnyékoláson volt, ennek volt ördögi mestere, ezzel az egész arcon úgymond megváltoztatta.
    Szerintem ezt nagyon fontos lenne megtanulni és a mindennapi sminkelésnél alkalmazni.

    Sajnálom, h újra kellett írnod, de megérte a fáradozást :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi a bejegyzést, hasznos volt, sajnálom, hogy annyit kellett fáradjál vele.

    Kimről valahol láttam már ezt a képet, és nagyon durva, mennyi világos szint használ, el sem tudom képzelni, hogyan lehet azt szépen eldolgozni, hogy ne ordítson a bőrön. De az ő sminkjei mindig kifogástalanok, tud valamit.

    Ja, és ha már kontúrozás, megkérdezhetem, hogy mi a véleményed a Sleek új kontúr-készletéről? Mesi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamarosan jön a teszt! A hamarosan értsd úgy, hogy hétvégén. :)

      Törlés
  3. Nagyon szeretem az ilyen bejegyzéseidet(értem ez alatt, a hogyan sminkeljük az arcunk, szemünk hozzánk illően posztokat). Milyen termékeket ajánlanál kontúrozáshoz és highlighternek? Vagy te miket használsz? Köszi! Nóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kontúrozáshoz szoktam az Avon bronzosító gyöngyeit, a Body Collection barnító gyöngyeit, most a Sleek Face Form palettáját tesztelem, előtte a Sleek face and body palettájának Gold digga nevű árnyalatát nyúztam, de az kicsit sötét volt azért.

      Highlighterem kevesebb van, a NYX mozaik púderei közül egy ideig használtam a Highlight nevűt, ez teljesen matt, van a Sleek-től folyékony kiemelőm, de az nagyon fényes, nem igazán alkalmas az arc minden területén való használatra, és most próbálgatom a Sleek Face form-ját, de az is elég fényes.

      Hamarosan jön a véleményem a Catrice highlighter-éről, na az például egészen megfelel erre a célra, mert nem túl csillogó.

      Törlés
  4. Nagyon várom a termékteszteket is. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik ez a bejegyzés, párszor még biztos visszanézek olvasgatni, mert sok hasznos infó volt benne számomra! Leginkább a hosszúkás-ovális arcformájú típusba tartozom, és ezek szerint a pirosítást eddig is jól csináltam, viszont szívesen kísérletezgetnék kicsit :)
    A Kim-es képet nem ismerte még, tényleg hihetetlen, hogy ez a "félkész állapot" nála

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó poszt lett :) Ma ki is próbálom (remélem biztosan olyan a fejformám, mint amire én gondolok ) :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...