2012. november 25., vasárnap

Max Factor Creme Puff kőpúder teszt

Évekkel ezelőtt egyszer már volt ilyen púderem, így amikor a Primőr Kft. féle ajándékcsomagban megpillantottam, már tudtam mire számítsak. Annak idején még nem írtam blogot, ezért nem olvashattatok Róla itt, de majd most. :)
 

A csomagolás kerek, fényes fekete műanyag, fényes arany betűkkel. Nem is túl könnyű, nem is túl nehéz, 21 g púder van benne. A kompakt nem záródik túl jól, a teteje csak enyhén ráfeszül az aljára, nem kell csavarni, tekerni, nincs rajta zár.  Nem egy hurcibálós darab, azt meg kell hagyni.


Az állaga tipikus kőpúder állag, semmi különös. Pozitív, hogy nem porzik túlságosan, az arcon kellemes érzés, nem érezhető, a bőrön és tapintásra is selymes. Valamennyi fedése van. Nem túl sok, de nem is igénylem.  

Az illatára nincsenek szavak! Nagyon erős, igazi nagymami illat, olyan, mint a régi, olcsó pacsuliszagú kölnik. Én elvagyok vele, de a többségnek valószínűleg nem tetszene...felvitel után egyébként nem érezhető ez az illat.



Ez a szín, a 05 Translucent. A név azt sejteti, hogy áttetsző púderrel van dolgunk, de ez tévedés.
Igen is van színe, nem is akármilyen! Ha jól emlékszem, ez a legvilágosabb szín a színskálán, mégis sokkal sötétebb, mint pl. a Rimmel Stay Matte 005-ös árnyalata, amit nyáron és az átmeneti időszakban használtam.

Mindenesetre a nyári bőrszínemhez remek lesz, sőt a most még kicsit világos Missha Perfect Cover 21-esemmel együtt tökéletes, még jó pár hétig használhatom, de a téli színemhez már nagyon sötét lesz. 

Amit viszont szeretek benne, hogy szépen belesimul a bőrbe, nem érzem maszkszerűnek vagy túlpúderezettnek az arcom, természetes hatása van. Könnyű vele dolgozni.

Ígéretéhez híven egész nap matt marad a bőröm, még a T vonalban is, abszolút tartja magát, meg vagyok vele elégedve. (Bár ebben a hideg időben könnyebb dolga van, mert ilyenkor kevésbé szenvedek a kifényesedéstől, na de akkoris!)

Összességében:
A nagyiillatot és azt leszámítva, hogy a legvilágosabb árnyalat is elég sötét, szeretem ezt a púdert. Az utóbbi időben csak ezt használtam és nem találtam semmi kivetnivalót benne. Újravásárolom, ha leszek ennyire barna a következő nyáron! :) 

Ti is használtátok már ezt a púdert? Ti mit szóltok az illatához?

6 megjegyzés:

  1. én felvitel után is éreztem és egyszerűen undorodtam tőle, szóval átpasszoltam anyukámnak, ő viszont szereti:)

    VálaszTörlés
  2. nekem is volt már ilyen, a nagyiillattól kikészültem. már csak egy Vörös Moszkva parfüm kéne hozzá, hogy teljes legyen a nosztalgikus nagyipipereasztal képe!=D amúgy nem rossz darab, de az illata...

    VálaszTörlés
  3. Télen használhatod bronzosítónak, én is ezt tettem, mikor sikerült egy inkább a nyári színemhez passzoló Astor Perfect Stay púdert venni... tökéletes annak is!:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is pont ez az árnyalat van. Én a nagynénémtől kaptam, aki valami rúzs mellé kapta ajándékba. Az illata nekem sem tetszik, de az arcon nem érződik. Azon én is meglepődtem, hogy "translucent" létére milyen sötét!

    VálaszTörlés
  5. őt használtam, nekem csak az volt vele a problémám, hogy semmit nem fedett, de valóban jól mattít, én is szerettem!
    az illata tetszett, ez gáz?:D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...