2012. november 6., kedd

Max Factor Facefinity 3in1 alapozó teszt

Mivel a múlt havi bloggerina talin a Max Factor-os lányok (Adri és Adri :) az egekig magasztalták ezt az alapozót, ráadásul ez az első drogériás alapozó, amire pénz visszafizetési garanciát vállal a forgalmazó cég, ezért elég magas elvárásaim voltak a Facefinity-vel szemben.



Bár már elsőre nagyon tetszett az eredmény, a teszt megírásával viszonylag sokat vártam, szerettem volna jó alaposan kielemezni ezt az alapozót, ezért kb. egy hónapon keresztül mindennap használtam. Most már úgy érzem sikerült kiismerni. :)

A MF szerint: "A 3in1 Facefinity alapozó 3 professzionális termékelőnyt egyesít egyetlen üvegcsében: bőrtökéletesítő alapozó, fényvédő alapozó, valamint korrektor tökéletes keveréke, amely egész nap át tartó, hibátlan matt arcbőrt biztosít viselőjének."

A csomagolás:
Pumpás kiszerelés, átlátszó üveg alj, átlátszó műanyag védőkupak, letisztult feliratok és design, sőt még átlátszó védőfólia is van a terméken, így biztosan tudjuk, hogy előttünk senki nem nyúlt bele. És bár ez nem olyan nagy dolog, de mindenképpen hasznos apróság: a pumpa jobbra-balra forgatásával zárhatóvá válik az adagoló. :) Tetszik, jól mutat az fésülködőasztalon, minőségi hatást kelt. 30 ml.




Illat:
Én semmilyen illatot nem érzek sem a felvitelkor, sem később.

Állag:
A textúra érdekes, de nagyon jó!
Először olyan folyékony, mint egy átlagos folyékony alapozó, de a felvitel során nagyon hamar szilárdul, ezért elég gyorsan kell vele dolgozni, mert ha sokat pepecselünk, nem oszlik el olyan szépen.

Nem úgy működik, mint a többi alapozó, hogy először fényes, beszívódik, lemattul, majd púderes tapintású lesz, hanem már az első mozdulatra, azonnal mattá és púderessé válik. Olyan, mintha egy leheletvékony gumiszerű réteggel vonná be a bőrt, de az eredmény nagyon-nagyon természetes! Szeretem. 

Szín:
Az én színem a 45-ös Warm Almond, ami sárgás tónusú, elég világos szín, nekem most pont jó. (A Missha 21-esénél sötétebb, de a Skinfood Aloe 23-asánál világosabb.) 

A szín és az állag különböző fényviszonyok esetén: 




Fedés:
A fedése nagyon szép, közepesen erős illetve erősnek mondanám. Nem maszkszerű, mégis elfedi mindent amit el kell: a piros foltokat, a pattanásmaradványokat és a kisebb szeplőimet is. Szépen kiegyenlíti az bőrszínt és ami mostanában Nálam kiemelten fontos: nem ül bele a pórusokba! Nagyon jó munkát végez!

Előtte-utána képeket külön most nem csináltam, de ITT, ennél a sminknél is ezt az alapozót használtam, ahol van előtte-utána fotó. :) A képeket természetesen nem PS-oltuk és nem variáltunk rajta a sem a fényekkel, sem a színekkel, úgyhogy azt látjátok, amit az alapozó és a Rimmel Stay Matte púdere együtt tud.:)

Mattító hatás: 
A felvitelt követően nem fénylik, szépen lemattul a bőr, de Nálam (vegyes bőröm van) a matt hatás nem tartana ki egész nap, ha nem futnék át legalább a T-vonalon mattító púderrel. (A száraz/normál bőrűek a púdert akár teljesen el is hagyhatják, mert önmagában is szép matt, Nekik biztosan nem lesz szükségük púderre.)

A jó hír, hogy ez a matt hatás Nálam egész nap kitart (12 órán át), egyáltalán nincs szükség utólagos púderezésre.  
Nyáron talán más lenne a helyzet, ezt még nem tudtam tesztelni, de most ebben az őszi-téli időben egész nap matt az arcom, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok a Facefinity-vel. :)
(Nem szélsőségesen zsíros a T-vonalam, de azért a BB krémek előtti alapozóim mind átfényesedtek egy idő után.)


És ami a legfontosabb: a tartósság.  
Egy alapozó tartósságát én mindig a kifényesedéssel és a fedés csökkenésével vonom párhuzamba.
Ha a fedés elsőre szép és a bőr matt, ami egészen estig kitart, akkor nyilván tartós az alapozó, ha azonban hamar kifényesedik és eltűnik vagy nagyon megkopik a fedés, akkor vagy "lefolyt" vagy beszívódott, de a lényeg, hogy nem bírta a terhelést. A tartósságról alkotott véleményemet tehát mindig a fenti két tényezővel kapcsolatos tapasztalataim határozzák meg.

Egy szó mint száz: A tartóssága is kiváló! Nem mondom, hogy ugyanolyan erősen fed a nap végén is, mint amikor felteszi az ember (főleg a szem alatti területen látom, hogy kicsit csökken a fedőképessége), valamennyit kopik, de nem sokat! Ráadásul egész nap matt hatású.

Az ára viszonylag magas (4000-5000 Ft), de mindig van valami akció, amivel kb. fél áron hozzá lehet jutni.
A héten például a Rossmann-ban minden MF alapozó 2799 Ft!

Összességében:
Szeretem a BB krémeimet. Annyira, hogy nem akartam soha többé alapozót venni, de úgy hozta a sors, hogy kipróbálhattam ezt az új alapozót.
Az biztos, hogy nem fogok a BB-imről lemondani, de a Facefinity rövid időn belül annyira meggyőzött, hogy már nem tartom kizártnak, hogy a jövőben egy-egy jónak tűnő alapozót (mint amilyen Ő is) megvegyek és használjak. Ha elfogy, 1000 %, hogy újravásárolom! :)

Nekem nagyon bevált, én nagyon megszerettem! :)  5/5

9 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik. Megmutatnád majd sminkben is? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://katiebeauty.blogspot.hu/2012/11/a-lekonyulo-szemek-step-by-step-sminkje.html
      :)

      Törlés
  2. Én is a BB krémek után nem akartam soha többet alapozót használni. De kaptam termékmintát és abszolúte meggyőzött. Azóta már meg is vettem. Színben találtam olyat ami passzol hozzám, és tényleg mattít. :)

    Egy szóval szuper. :)

    VálaszTörlés
  3. .engem a fedese erdekelne alaposabban. megis mennyire takarja el a kisebb szeploket...stb. ha idod engedi, csinalnal par elotte-utana kepet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egy másik helyen láttam ilyen képeket és nekem nagyon meggyőző volt az eredmény!

      Törlés
    2. http://katiebeauty.blogspot.hu/2012/11/a-lekonyulo-szemek-step-by-step-sminkje.html

      :)

      Törlés
  4. Minél többet olvasok erről az alapozóról, annál jobban érdekel!
    Szerintem én is fogok venni!

    VálaszTörlés
  5. Igazatok van, ez kimaradt a posztból! Egy perc és kiegészítem. :)

    VálaszTörlés
  6. Ezen a héten 1999 Ft a Rossmannban ez az alapozó, azonnal lecsaptam rá! Akinek még nincs meg, az vegye meg most szerintem, ennyiért nagyon-nagyon megéri :)

    Lilla

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...