2013. július 21., vasárnap

elf Personal Blend ásványi alapozó SPF15

Az elf régi, Essentials termékeiről nem tudok nyilatkozni, de a Mineral termékcsalád tagjait nagyon szeretem. Rendeltem már ásványi szemhéjpúdert, rúzst és pirosítót is és mivel minden nagyon tetszett, mikor legutóbb rendelésre adtam a fejem,a kosaramba került egy ásványi alapozó is.

Korábban már használtam ásványi alapozót (egy L'Oreal-osat), de azt egyrészt már nem gyártják, másrészt csak nyáron tudtam használni, mert a legvilágosabb árnyalat is nagyon sötét volt nekem. Az elf-nél szerencsére vannak nagyon világos árnyalatok is, sőt, a korábbi 1 tégely-1 szín kiszerelés helyett, már 4in1 kiszerelésben is kaphatóak ezek a poralapozók.

A Personal Blend változat esetén ugyanis 4 különböző árnyalatot találunk 4 külön rekeszben, de egy tégelyben, így könnyedén ki tudod magadnak keverni a megfelelő színt, ha külön-külön egyik sem passzolna a bőrödhöz, ráadásul mivel 2 világos és 2 sötétebb szín van a tégelyben, valószínűleg találsz olyan színt, ami passzol a téli és a nyári színedhez is. :)

Mondanom sem kell, hogy ez rettenetesen praktikus és költséghatékony is, ráadásul ha gondban vagy a színválasztással, akkor is jó ötlet ezt rendelni, hiszen ha a sima Mineral alapozóból rossz színt választasz, akkor az egész tégely mehet a kukába, a Personal Blend esetén viszont a 4 színből 1 biztosan jó, és akkor már tudod, hogy melyik színt kell választanod a nagyobb kiszerelésből, így kisebb a rizikó. :)

Az ötlet tehát szuper, de a lényeg igazából az, hogy mit is tud ez az alapozó. Íme a tapasztalataim:


Csomagolás: Viszonylag nagy, kerek tégely, fekete matt tetővel, átlátszó aljjal, matt fehér betűkkel.
A tető jól záródik, a tégely alján pedig a színek nevei (szerencsére!) fel vannak tüntetve.


A kupak alatt egy szűrő forgatásával tudjuk kiválasztani, hogy melyik rekesz tartalmához akarunk hozzájutni. (Én a szín kiválasztása után fejjel lefelé tartva ütögetem a tégelyt, hogy a kupakba szóródjon a por és onnan veszem fel az anyagot egy lapos ecsettel.)

Mindez szép és jó, csak éppen a kis lyukakon vajmi kevés por szabadul ki, így percekbe telik, míg egy nagyobb mennyiséget kibányászok a szűrőn keresztül. Ez baromi idegesítő! Éppen ezért kioperáltam mindkét szűrőt és csak a felsőt szerkesztettem vissza rá, így most egy viszonylag nagy lyukon, egy alkalomra elegendő mennyiséget ki tudok ütögetni a tégelyből pár másodperc alatt.


A csomagolás tehát átalakításra szorul és sajnos hozzá kell szoknod, hogy sosem lesz makulátlan a tégely és a környezeted a kihulló por miatt, de hát ez minden porpúdernél így van. 

Illat, állag: Illatmentes, az állaga jó, olyan mint egy porpúderé. Könnyű vele dolgozni, könnyen terül, szépen bele lehet dolgozni a bőrbe. Az arcom utána selymes tapintású, ráadásul nagyon-nagyon könnyed, kényelmes viselet, olyan érzés, mintha semmi nem lenne az arcomon.

Szín: Ez a poralapozó 3 féle színösszeállításban kapható, én természtesen a Light-ot választottam, ami a következő 4 árnyalatot rejti: Porcelain, Fair, Light, Beige.


A Porcelain nekem túl világos és inkább pinkes, mint sárgás, a Fair viszont passzol hozzám, mert az kicsit sötétebb és sárgásabb. A Light és a Beige egyelőre sötét, de ha kicsit lebarnulok, jó esély van rá, hogy tudom majd használni valamelyiket. A Beige egyébként barackos színű, a Light pedig kicsit narancssárgás.

Porcelain - Fair

Beige - Light:

Fedés: Ahhoz képest, hogy ez "csak egy kis por", hihetetlenül jó a fedése! Egy rétegben/kis mennyiségben sem gyenge, sőt, talán még kicsit erősebb mint a közepes. 
Nekem komoly takargatnivalóim/pattanásaim egyébként nincsenek, de a sok szeplő miatt foltosnak hat az arcom, ez az alapozó pedig gyönyörűen kiegyenlíti a bőrszínemet, miközben nem érzem soknak vagy túlpúderezettnek az arcomat. A sötét karikákkal és a piros foltokkal szemben persze nem mindig győz, de ilyenkor jöhet egy kis korrektor és a probléma már meg is van oldva. :)

És hogy lássátok, hogy nem csak a levegőbe beszélek, íme az előtte-utána fotók:
Bal oldalon mindig a smink nélküli állapotot, jobb oldalon pedig az ásványi alapozóval lealapozott eredményt láthatjátok. (Nem használtam sem korrektort, sem púdert.) 





Finish: Természetes fénye van, nem teljesen matt, inkább bőrfényű. (Aki jobban szereti a teljesen matt hatást az átszaladhat rajta egy kis mattító púderrel.)   

Tartósság: Ebből a szempontból is meggyőző a teljesítménye. 30 fokban is szépen tartotta magát, órákon át bírta anélkül, hogy megkopott volna, ráadásul a T vonalam sem fényesedett ki olyan gyorsan. (Az utóbbi időben egyébként nagyon sokat szenvedek az orrommal, az eddig bevált BB-k és púderek is gyakran kevésnek bizonyulnak mostanában.) Ki merem jelenteni, hogy tartósabb, mint a BB + Rimmel mattító púder kombó...

Beszerezhetőség ár: Megrendelhető az elf honlapjáról,  8 fontért.

Összességében: Mindenkinek szívből ajánlom ezt az ásványi alapozót, én totálisan beleszerettem, állandó szereplője lesz a kollekciómnak! 5/5

9 megjegyzés:

  1. Most igazán meghoztad a kedvem egy ásványi alapozóhoz:)
    Azt megkérdezhetem, hogy pontosan milyen ecsettel viszed fel?
    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Sigma F10-es pirosítóecsetével szoktam felvinni, mert annak a feje passzol a tégely méretéhez.

      Törlés
  2. Nem is hallottam még ilyen megoldásról, de igazán baráti és nagyon ötletes, mivel tényleg akár évszaknak megfelelően ki tudjuk keverni a megfelelő árnyalatot :) Az arcodon pedig gyönyörűen szerepel - bár tényleg nincs sok takargatnivalód, valóban sokkal egységesebb így az arcbőröd. Engem meggyőzött :)

    VálaszTörlés
  3. Az elfkozmetika.hu-n 2400 Ft-ért kapható, a makeuplaza-n sajnos nincsen :/

    Jó lett ez a kis teszt egyébként és a fekete szemceruza a vízvonaladon nagyszerűen áll Neked!

    VálaszTörlés
  4. Nekem talán 6 ásványi alapozóm van itthon más más árnyalatokban és állítom, hogy jobb tud lenni mint az alapozó/BB/púder egyveleg. Szépen fed és jó viselni, szeretem őket :)Ez is egy jó darabnak tűnik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is! :) De mesélj, Te miket próbáltál ki?

      Törlés
    2. bareMinerals a kedvencem, L'Oreal True Match, Lily Lolo, 2 ColorsForBeauty amit általában használok, de az Avon is megcsinálta a sajátját. Röviden ennyi :)

      Törlés
  5. Nagyon szép! A szeplők viszont nagyon jól állnak neked!
    Mia

    VálaszTörlés
  6. Még soha sem próbáltam ásványi alapozót, de a melegben nagyjából még a színezett hidratálótól is meghalok, szóval lehet, hogy kellene adni neki egy próbát :) A fedése elég meggyőző, és a tartóssága is :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...