2013. július 4., csütörtök

Segítség! Sárgás bőr!

Jó ideje tudom, hogy nekem sárgás bőröm van, így a sárgás tónusú alapozókat, BB krémeket és púdereket kell előnyben részesítenem, de létezik, hogy nekem van a világon a legsárgásabb bőröm, amihez semmi sem passzol??

Ez az egyetlen olyan terület a sminkelésben (egyelőre) amivel egyszerűen nem boldogulok. Akármilyen alapozóval, BB-vel, púderrel próbálkozom, semmi nem elég sárgás, még a kifejezetten sárgás tónusúak sem. Ami meg esetleg sárgás, az túl sötét....

A nyakam és a dekoltázsom tónusa sosem egyezik meg teljesen az arcoméval, utóbbi mindig vagy pinkes vagy natúr, de soha nem elég sárgás. (A leginkább talán a Skinfood Aloe BB krém-je az, amivel elvagyok, de igazából az sem tökéletes.)

Az utolsó reményem az elf két, direkt sárgás bőrűeknek szánt porpúdere, amit elvileg pont erre találtak ki, hogy korrigálja a nem megfelelő tónusú alapozót/bőrt, de ha ez sem válik be, nem tudom mi lesz.


A tégelyben egyébként ez a púder brutálisan sárga, de állítólag a bőrön már ebből nem sok látszik, mivel nem a színe sárga, csak a tónusa.

Van esetleg valami tippetek, hogy mivel kellene próbálkoznom?
Tudtok esetleg ajánlani kifejezetten sárgás alapozót, BB-t vagy púdert?
Ti milyen beauty problémával küszködtök, amire egyszerűen nem találtok megoldást?

20 megjegyzés:

  1. Én meg pont, hogy túl fehér vagyok, alig találok alapozót, a Maybelline alapozók és púderek nálam úgy ahogy vannak felejtősek. Náluk próbálkoztál már?

    VálaszTörlés
  2. Nekem a szempillám a kényes pont... Kontaktlencse okán érzékeny szemre ajánlottat próbáltam már ezerfélét, de a pilláim rövidek, és sosem merem igazán tőből festeni őket, mert akkor összekenem a lencsémet. Nincs az a kefe, ami nekem ideális lenne. Mindegy, beletörődtem, ellensúlyozom egy kis fekete kontúrral a tőfestés hiányát. És ezt csak én tudom :-) Meg most már ti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt nézd meg, szerintem megoldás lehet neked, nem megy a szemedbe semmi, és tényleg látványos és egyszerű :)

      http://youtu.be/IunkBu5L7z0

      Törlés
  3. Ugyanezzel a problémával küzdök, ráadásul elég világos is a bőröm... Nyáron nincs sok problémám, mert a sötétebb árnyalatok között könnyebben találok megfelelőt, de télen katasztrofális a helyzet.
    Színben amúgy a Skin79 Vital BB krém nagyon jó nekem, de nem szeretem az állagát, valamiért nem működik rajtam sajnos... Alapozók közül a Bourjois Healthy Mix Serum egyik árnyalata vált be, bár az fedésben nem túl erős, de mikor nem vészes a bőröm, akkor imádom egy sárgás púderrel (most épp Loréal True Match)
    Tökéletes megoldást még nem találtam, várom a véleményed erről a púderről!

    VálaszTörlés
  4. Remélem jó lesz majd ez az elf. púder!
    A L'oreal True Match alapozókat már próbáltad? Nekik van rózsaszínes, semleges és sárgás színük elvileg mindegyik árnyalatból.
    A drágábbak közül a Bobbi Brown híres arról, hogy sárgás az alapozójuk. A legsárgább bb krémem a Skin Food peach sake volt, még val az aljában, ha gondolod készítek egy képet róla, biztos van róla teszt a neten, de ha kell egy kép, szólj! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülnék neki. :) Tesztet nem is írtál erről a BB-ről? Vagy csak nem figyeltem? Érdekelne a véleményed is. :)

      Törlés
    2. Hú, nagyon régen volt róla poszt, de már nincs fent a blogon (rosszak voltak a képek stb.). Holnap lefotózom és átküldöm neked e-mailben, remélem tényleg olyan sárga, ahogy emlékszem rá.

      Törlés
  5. Ez nekem is nagy problémám a világos bőr mellett, még púdert se találok, amivel lehetne korrigálni a rózsaszínesebb alapozókat. :/

    VálaszTörlés
  6. Nekem annyira fehér bőröm van, hogy csak na. Szerintem nálamnál fehérebb ember nem igazán van a Földön...Mindig probléma az alapozó,púder választás, a bb krémekről nem is beszélve :(

    VálaszTörlés
  7. A L'Oreal true match alapozó között külön van hideg és meleg tónusú bőrre való, talán ott találsz Neked valót. De úgy emlékszem láttam egy tutorialt, ahol a lány (külföldi) Maybelline BB krémet használt és eszméletlen sárga volt, de aztán vmennyit igazodott a bőréhez, viszont nekem ijesztően sárgának tűnt a videón.

    VálaszTörlés
  8. L'Oreal Nude Magique BB-krém: felkenve színeződik el a fehéres-szürke pöttyös massza: az én bőrömhöz úgy idomult, hogy csodaszép sárga lett :( De Neked ez alapján szerintem tutira jó lenne.
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Nekem az a problémám, hogy egyszerűen képtelen vagyok eldönteni, hogy milyen tónusú egyáltalán a bőröm. :) Egyszer sárgásnak látom, egyszer pedig rózsaszínesnek. A sárgás tónusú alapozók túl sárgák, a pinkesek túl rózsaszínek. Ehhez még hozzájön, hogy télen kábé hullaszínű a bőröm, így semmi sem jó rá. Ezen a problémán nem tudok túllendülni, hogy döntsem el, hogy milyen árnyalatú a bőröm?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor lehet, hogy semleges :) Egyébként én is NAGYON fehér vagyok és nem látom magamon annyira, hogy sárga lennék, de amikor olyan áll mellettem, aki rózsaszín tónusú, akkor rögtön szembetűnő a különbség. :)

      Törlés
    2. Köszönöm a választ! :)

      Törlés
  11. Ha kicsit több pénzt szánsz rá, akkor egy Bobbi Brown alapozót nézz meg .
    Nekem ez a kedvencem tőle. Maximálisan természetes hatású. http://kremmania.hu/kremek/bobbi-brown-skin-alapozo
    A BB sminkesek fel is teszik neked :)

    VálaszTörlés
  12. Én neutral vagyok sárgás altónussal, nekem is elég nehéz alapozót találnom. Amivel nincs gondom, az a Catrice Infinite Mattje (első (neutral tónus) és 2. (sárga tónus)legvilágosabb árnyalatok), nem tudom, hogy próbáltad-e őket, de ha bejön az új verziójuk ősszel, érdemes megpróbálni. Az Essence Soft & Natural alapozó 02-es árnyalata is sárgás, plusz a Holika Holika Clearing Petite BB-je, arról akarok írni tesztet valamikor. Púderek közül meg a Ben Nye Banana powdere sárga, csak azt nem tudom, hogy az látszik-e a bőrön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben eszembe jutott még kettő: Vichy Aera Teint Pure liquid alapozó (23-as árnyalat)és Vichy Norma Teint (15-ös árnyalat)

      Törlés
  13. Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket! Utána fogok járni az említetteknek. :)

    VálaszTörlés
  14. Érdemes lenne elzarándokolni az Ó utcába (Kryolan), ott aztán végig is próbálgathatod, de segítenek is (és óriási + pont, hogy kivisznek természetes fényre is, mi több ragaszkodnak hozzá). Egy éve voltam először, és 30 évesen végre olyan alapozókkal (többek közt) távoztam egy boltból, ami TÉNYLEG tökéletesen illik a bőrszínemhez, és minden más szempontból is - ár, fedés, tartósság, hatás - azóta is az igazi.

    Hopp, visszaolvasva "enyhén szólva" csöpög az irományom, de annyira pozitív élmény volt, hogy ilyen kiszolgálás még létezik, nézzétek el nekem, elfogult vagyok. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...