2014. augusztus 30., szombat

Teszt: The Body Shop argánolajos testvaj

A legutóbbi TBS rendelésem leadása előtt nem sokkal került bevezetésre az argánolajos termékcsalád, ami rettentően szimpatikus volt ugyan (minden tetszett benne: a csomagolás, a koncepció, a termékek) de nem mertem lecsapni semmire, mert akkoriban elég kevés véleményt találtam az argánolajos termékekről (most sincs túl sok) magyar oldalakon és nem akartam csalódni.

Legnagyobb örömömre azonban a futár által átadott borítékban találtam egy kis adagnyit a TBS argánolajos testvajából! (Vajon tudták, hogy bloggerina vagyok?!...Akár igen, akár nem, köszönöm TBS!:)


Bár nem tűnik soknak ez a mennyiség, rengetegszer (10x biztos) használtam már a kézfejemen illetve a karomon ezt a testvajat, lassan pedig kiürül a tégely, úgyhogy itt az ideje beszámolni a tapasztalataimról! :)


Csomagolás: A minta (stílusosan!:) egy kis TBS tégelyben érkezett, úgyhogy az eredeti csomagolással nem találkoztam személyesen, de a képek alapján azt mondhatom: nekem nagyon tetszik ez a csomagolás! Mutatós, guszta, tetszik a kék, a barna és a sárga kombinációja....egyszerűen csábító az egész!
 

Szín, textúra: A krém maga világos barackszínű, kb. mint a világos sárgadinnye fagyi. (A képeken inkább vaníliaszínű, de élőben határozottan barackos!)


Az állaga elég masszív, nem olyan krémes és lágy, mint a mandulás verzió, hanem inkább olyan, mint a szőlőskerti barackos testvaj. Elsőre egy kicsit darabosnak tűnik, de szerencsére egyáltalán nem az, nagyon könnyen eloszlatható, nagyon krémes és hamar be is szívódik!

Illat: Hasonlóan a parfümökhöz, ez a testvaj teljesen más illatú a tégelyben, a bőrön az első másodpercekben és a bőrön néhány perc múlva.

A tégelyben nagyon gazdag, enyhén fűszeres, telt, krémes illata van. Egyszerűen luxusérzése van tőle az embernek, én kb. ilyennek képzelem az angyalok bőrének illatát! ;) Egyszerűen mennyei! 

Nem vagyok túl jó az illatok meghatározásában, de talán mandulás és kókuszos egyszerre, leginkább a Hawaiian Tropic naptejek illatára emlékeztet! A tégelyben elég intenzív egyébként ez az illat, de egyáltalán nem tolakodó!  

A bőrrel érintkezve (legalábbis az ÉN bőrömmel) az illat teljesen átalakul! Az első másodpercekben határozottan virágillatúvá válik, de nem olyan kellemes virágillatá, mint mondjuk a moringás testvaj illata, hanem olyan gagyi, erős, gyöngyvirágos wc illatosítós illata lesz! Az a szerencse, hogy mindez nem tart tovább 10 másodpercnél, mert ez az illat minden, csak nem kifinomult!

Ezt a 10 másodpercet követően újra a kókuszos, naptejes jellegű illat dominál, de a bőrön visszafogottabb, kevésbé gazdag, mint a tégelyben. Sajnos az illat nem túl tartós: kb. 3 óra alatt teljesen eltűnik a bőrről. 

Hidratálóhatás: Gyenge. :( Nekem nincs kifejezetten száraz bőröm, mégis úgy éreztem, hogy nem hidratál eléggé ez a testvaj. Lényegében a közelébe sem ért a korábbi testvajaimnak, száraz bőrűeknek ezért egyáltalán nem ajánlom ezt a verziót!

Összességében: Rendkívül vonzó a csomagolása, kitűnő az állaga, az illata is finom, de nem szerettem bele igazán, pedig ha valaki, én csak és kizárólag az illatáért is képes vagyok megvenni valamit! Ráadásul a hidratálóhatása messze ennek a testvajnak a leggyengébb az általam kipróbáltak közül. 

Valószínűleg nem fogom megvenni teljes méretben...  

1 megjegyzés:

  1. De kár, hogy nem vált be neked :( Én csak megszimatoltam ezt a termékcsaládot a boltban, nekem nagyon kellemes volt az illata, habár beazonosítani nem tudtam. Mondjuk engem semmi nem fogott meg úgy ebből a termékcsaládból, a gyümölcsös dolgaikat jobban szeretem.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...