2015. január 24., szombat

Teszt: NYX szemöldökzselé

Ha szemöldökszínezésről van szó én a NYX szemöldökpúdereire esküszöm. Éveken át használtam és használom ma is a NYX eyebrow cake powder-ét nagy megelégedettséggel, és bár próbálkoztam más szemöldökre szánt termékekkel is, nem vált be egyik sem annyira, mint a NYX.

Éppen ezért mikor megjelent a piacon a NYX szemöldökzseléje, azonnal tudtam, hogy nekem ezt ki kell próbálnom!


Ha szeretnétek tudni, hogy több hét tesztelés után mi a véleményem róla, olvassatok tovább! :)

Csomagolás: A szemöldökzselé egy viszonylag sok, egyébként hasznos infót tartalmazó dobozban érkezik. A doboz persze valószínűleg a kukában végzi, mivel macerás lenne minden alkalommal bíbelődni vele, de az első használat előtt jó, ha elolvassuk a "használati utasítást", megnyugtatjuk magunkat, hogy rajta van a dobozon a cruelty free felirat és az újrahasznosítás jele, és megpróbáljuk az eszünkbe vésni, hogy mennyi is a szavatossági ideje az adott terméknek. :)


A tubus maga könnyű, se nem túl nagy, se nem túl kicsi, 10 ml zselét rejt. Csőrös kialakítású, a kupakja jól zár. Nem kifejezetten szép, de praktikus, hiszen higiénikus kivitelű és a tubus színhű!Szín, illat, állag: Az én színem a "Blonde", vagyis a szőkéknek szánt verzió. Világos, de nem túúl világos és nem túl szürkés. Szőke és világosbarna hajhoz is passzol. Ja, és nagyon pigmentált!

 
Van némi illata, de használat közben ebből semmit nem lehet érezni. Meghatározhatatlan illata van egyébként, de semmiképpen sem kellemetlen, szóval az illat nem lehet kizáró ok vele szemben. :)

Bár a neve alapján ez egy zselé állagú termék, szerintem sokkal inkább krémszerű a textúrája.
A kézfejre kinyomva nem folyik el, egyáltalán nem ragad és pillanatok alatt "megköt".

A tubusból kinyomva fényes, de nagyon hamar tökéletesen mattra szárad.

Hatás, használat: Egyet már most tisztáznunk kell: a legszebb eredmény érdekében nagyon ügyelni kell a felvitt mennyiségre és a felvitel módjára is! Nem kifejezetten kezdőknek való ez a szemöldökzselé szerintem, de a következő pontokat szem előtt tartva, gyönyörű lesz a végeredmény! 

1. Csak nagyon kis mennyiséget nyomj ki és vigyél fel!
A fele is bőven elég lesz annak a mennyiségnek, mint amit először gondolnál, hidd el!
Én először túl sok krémet vittem fel és nagyon nem tetszett a látvány, de aztán hamar rájöttem, hogy a kevesebb itt is több! Mindig csak icipici mennyiséget használj, mert akármilyen kis adagot nyomsz is ki a tubusból, tuti elég lesz mindkét szemöldöködre! 

2. A szálak növekedésével azonos irányba, apró, viszonylag gyors, szálazó mozdulatokkal, pontosan dolgozz!
Azért fontos, hogy részekről-részekre haladj és egy-egy területen addig dolgozz, amíg tökéletes nem lesz a szemöldököd, mert hiperszuper gyorsan szárad ez a krém és ha egyszer megszárad, nem mozdul!! 

3. A krém felvitele előtt és után is fésüld át a szemöldöködet szemöldökfésűvel, és ha kell, használj szemöldökfixáló zselét is. 
Ha úgy érzed nem elég természetes a végeredmény, fésüléssel és a színtelen zselével korrigálhatsz rajta!  

Tudom, kicsit ijesztő, hogy ennyi mindenre figyelni kell, de higgyétek el, nem nagy ördöngősség, ha egyszer ráérez az ember és az eredmény remek lesz! Egyenletes színű, határozott vonalú, formás szemöldök!


Ha engem kérdeztek, nem annyira természetes a látvány, mint egy szemöldökpúderrel színezett szemöldök, de én nem bánom! Szeretem a határozott szemöldököt, számomra az se baj, ha látszik rajta, hogy "festett". Tapintásra egyébként abszolút természetes, olyan, mintha semmi nem lenne a szemöldökömön. 

Tartósság: A leírás szerint ez egy szuper tartós, víz-és dörzsölésálló szemöldökzselé. Nos, ez így igaz. A vizes dörzsölés meg se kottyan neki, sőt a micellás vizes vattakorong is megküzd vele. Nagyon-nagyon-nagyon tartós, az egyszer biztos, nincs szükség waxra, fixáló zselére vagy hajlakkra!  

Ár/beszerezhetőség: Jelenleg 3000 Ft körül van az ebay-en, ami soknak tűnhet, de azt figyelembe véve, hogy mennyi ideig elég egy ilyen tubus, szerintem abszolút nem drága.

Összességében: Mit is mondhatnék...szeretem. :) Kellett egy-két alkalom mire rájöttem hogy is kell használni, de mióta rájöttem, imádom! Praktikus a csomagolása, tökéletes a színe és a pigmentáltsága, teljesen matt, nem ragad és száradás után szinte lerobbanthatatlan!
Ha ezt a zselét használom, úgy érzem nem is lehetne ennél szebb a szemöldököm!!

Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, úgyhogy mostantól a NYX szemöldökpúdere mellett a NYX szemöldökzselé is örök darab lesz a fiókban!

Vegyétek, vigyétek, nem fogtok csalódni!! :)

UPDATE - 2015.09.03: Változás állt be a krém állagában...A tubuson keresztül is érzem, hogy megkeményedett, beszáradt a krém, kinyomni is nagyon nehéz, ráadásul nem lehet vele már dolgozni normálisan. Nem krémes, nem lehet vele egyenletesen színezni a szemöldököt, ragad, tapad, morzsolódik...nagyon rossz. A tubus kb. félig van, sok nem van még benne, de nincs mit tenni...ki kell dobni.:(

5 megjegyzés:

 1. Hú, nekem tetszik a végeredmény, de biztonsági játékos vagyok, és vagy a ceruzákat, vagy a kefés géleket részesítem előnyben, ha a szemöldökömről van szó. :)

  VálaszTörlés
 2. Úgy tudom itthon is megjelenik tavasz környékén - a NYX kicsi katalógusában 2015 tavaszát írják. Már nagyon várom hogy megvehessem, nagyon ígéretesnek tűnik!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jónak tűnik. :) Nekem nem tudom, hogy mennyire passzolna, mert én picit csalok a szemöldökömmel. Nagyon vékony sajna, így egy kicsit vastagabbra rajzolom. Eddig ceruzát és púdert használtam, de tetszenek a filces és zselés megoldások is.
  Szerinted a zselés mennyire válna be így? Mennyire hatna természetesen? Mert a nagyon mű, 3/4 részben a bőrre rajzolt szemöldöktől a hideg ráz. :D

  VálaszTörlés
 4. Én is kinézetem már magamnak és nagyon örülök a pozitív vélemények. Én általában szemceruzát és fixáló zselét használok, nekem ez vált be. Amiért ez nagyon tetszik az hogy vízálló és a leírásod alapján ezt hűen be is tartja. Ha most még nem is, nyáron tuti kipróbálom mert szinte láthatatlan a szemöldököm ha nem csinálok vele semmit.

  VálaszTörlés
 5. Nekem is nagyon megmozgatta a fantáziámat ez a termék (a legsötétebb árnyalatban), de anno még nem volt rendelhető, így most az ABH Dipbrow-ját tesztelgetem. Mit ne mondjak, ehhez is kell kézügyesség, gyakorolnom kell még a tökéletes végeredményért. De szerintem a NYX termékét is ki fogom próbálni, ha kapható lesz itthon, nagyon meggyőző a teszted. :)
  Egyébként én sem bánom, hogy látszik rajta, hogy festett, hiszen olyan szép. :) Szemöldökzselével pedig mindig lehet egy kicsit a természetességen javítani. :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...