2016. október 13., csütörtök

NYX butter lipsticks - őszi/téli színek

Ma megmutatom Nektek a NYX butter rúzsai közül az őszi illetve téli árnyaltokat, amik történetesen a legújabb és legkedvesebb őszi/téli rúzsaim is egyben! :)

A színek jellemzése és bemutatása előtt fussuk le a kötelező köröket, avagy mit érdemes tudni a NYX butter rúzsairól!


Csomagolás: Könnyű, műanyag, de mutatós. Tetszik, hogy a csomagolás ugyanolyan színű, mint maga a rúzs, hogy jól záródik, illetve hogy a rúzs "kitekerése" is valahogy kellemesen nehéz.
Teljesen rendben van: nem kifejezetten szép, de pofás és jól működik.  


Illat, állag: Elég meghatározhatatlan illata van, de nem erős, nem zavaró. Az állaga kellemesen krémes, nem ragad, nem érzem nehéznek, vastagnak, akkor sem, ha több rétegben viszem fel.

Pigmentáltság, finish: Minden egyes szín nagyon-nagyon-nagyon pigmentált, egy rétegben is szinte teljes a fedésük. A felvitel után közvetlenül mindnek van egy kis fénye, de az idő előrehaladtával fokozatosan lemattulnak.

Használat, tartósság: A ma bemutatott, sötét színeket nem árt ecsettel, de legalábbis óvatosan, tükör segítségével felvinni, mert annyira pigmentáltak ezek a rúzsok, hogy a felvitelkor ejtett hibák bizony elég feltűnőek lehetnek. A közepesen sötét árnyalatokkal nincs ilyen gond, de ezeknél vigyázzatok, szánjatok rá elég időt!

Ha ugyanis egyszer sikerült szépen felvinnetek, minimum 3-4 órán át tartós lesz a rúzsotok! Ezekkel a rúzsokkal volt hogy ittam, volt, hogy még meg is reggeliztem (joghurt, kifli tördelve, kávé), mégis órákig szép erőteljes és egyenletes maradt a színük. Hamarabb lemattultak, hamarabb elkezdtek kopni, de ezzel együtt is nagyon-nagyon jól bírták a strapát!

Tény, hogyha egyszer elkezd kopni a szín, akkor nem kopik annyira egyenletesen: először az ajkak belső részén kezd halványodni (nem eltűnni, csak halványodni!), és addig-addig kopik, amíg csak az ajkak szélein lesz látható (szájkontúrceruza-szerűen).

A kissé egyenletlen kopásból adódó kellemetlenség viszont kis odafigyeléssel elkerülhető: ha tudod, hogy mikor vitted fel reggel, akkor csak arra kell figyelned, hogy a kopás beindulása előtt (nálam ez kb. 3 óra után kezdődik el) felvigyél belőle egy újabb réteget, és akkor újabb 3 órára le van a gond!

Mivel igen tartós rúzsokról beszélünk, számolnunk kell azzal, hogy picit szárítanak. Viselni jó őket, amíg fent vannak, nem érzem kellemetlenül száraznak a szám, de miután lekoptak vagy letöröltem őket, jól esik egy kis Carmex!
Nem nehéz egyébként őket lemosni, fele annyira sem ragaszkodnak úgy, mint a Max Factor Lipfinity-je.

Ár, beszerezhetőség: Én az ebay-ről vagy a beautyjoint.com-ról szoktam NYX cuccokat rendelni, ezeket a rúzsokat kb. 4-6 dollár + postaköltségért lehet beszerezni (vagyis 1100-1700 Ft + postaköltségért), viszont az iparfümériában is elérhetőek már ezek a rúzsok, most 1980 Ft-ért!

Most, hogy a kötelezőkkel megvagyunk, jöjjenek a színminták!


Pop: A legvilágosabb, legtermészetesebb szín a 4 közül. Mályva, amit néha hideg tónusúnak, néha meleg tónusúnak látok. Valószínűleg a különböző fényviszonyok miatt, illetve az sem mindegy, hogy a smink többi része mennyire hideg/meleg tónusú (egy hidegebb szemsmink mellett egészen melegnek hat, míg egy melegebb smink mellett szinte hűvös). Ez a leginkább hordható, leginkább kihasználható szín a 4 közül. Nem kell hozzá bátorság, sem olyan nagy precizitás a felvitel során, mint a másik 3 szín esetében.



Hunk: Ő a legkülönlegesebb szín az összes NYX butter rúzs közül. Kezdetben egészes erőteljes, kékes fényű lila, aztán ahogy kopik a szín, egyre inkább átmegy élénk magentába.
Rá is erősen hatnak a fények, természetes fényben és lámpafénynél nagyon-nagyon különböző is lehet. Bevállalós szín, 100%, hogy fel fog tűnni a környezetetekben élőknek, legyen az férfi, nő, hozzáértő vagy laikus. A kedvencek közt is kedvenc! :)



Mary Janes: Számomra Ő a tökéletes piros rúzs. Nem narancsos, nem barnás, nem túl hideg. Nem bordó, PIROS. Pin-up sminkekhez és Karácsonykor, natúr szemsminkkel párosítva telitalálat!



Licorice: A legsötétebb, legütősebb szín a 4 közül! Enyhén lilás bordó, ami a fényviszonyoktól, a rétegezéstől (és a felvitel óta eltelt időtől) függően lehet valamivel sötétebb és világosabb is. Ha ezt a rúzst viselitek, biztosak lehettek benne, hogy a környezetetek szóvá fogja tenni, mert nem lehet elmenni mellette szó nélkül! Nagy-nagy kedvenc! :)



Nektek melyik szín tetszik a legjobban? :)

2 megjegyzés:

  1. Szia! Olvastam az egyik korábbi bejegyzésedet a Nyx termékek rendelésével kapcsolatban, és azon gondolkodtam vajon így is megéri-e ebayről rendelni joy017-től vagy az allee-ban nyílt Nyx boltban olcsóbbak. Több mindent szeretnék venni, ezért is kérdezem. Köszi, Szabina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Sajnos még nem voltam a NYX boltban, így nem tudtam összehasonlítani az árakat. Ha sikerül beszabadulnom oda és jól körülnéznem, akkor mindenképpen írok egy posztot az üzletről, a kiszolgálásról és az árakról is. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...